Dansk Tinder-konkurrent får millioninvestering til selfie-dating

2 kommentarer.  Hop til debatten
Dating-appen Teazr tager kampen op mod Tinder ved at tilbyde en mere sikker matching af dating-profiler ved hjælp af selfies.
24. september 2015 kl. 14:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske Tinder-konkurrent Teazr er nu på vej til USA og håber at erobre en del af markedet for dating-apps.

Appen har netop fået en investering på 1,6 mio. kr. fra blandt andet den danske venturefond Seed Capital, der også har investeret i sports-appen Endomondo og rating-sitet Trustpilot.

Teazr fungerer på mange måder som Tinder, hvor man bliver præsenteret for en række billeder af potentielle matches. Man kan således enten swipe til venstre for at afslå en match eller til højre, hvis man er interesseret i vedkommende. Swiper to personer til højre med hinanden, opstår der et match, hvorefter man kan skrive sammen.

Teazr har taget skridtet videre herfra og kræver, at begge personer også tager en selfie i det øjeblik, hvor man matcher. Først når man accepterer selfien fra den anden person, kan man skrive sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne funktion skal ifølge Teazr-stifterne være med til at sikre, at der ikke er usikkerhed om, hvem man matcher med. Et profilbillede kan være nok så opstillet, men en selfie er mere umiddelbar og kan derfor give et mere realistisk indtryk af en anden person. Derudover vil man ikke kunne tage screenshots på Teazr. Første gang man gør det, vil man blive udelukket fra tjenesten i 24 timer, herefter i henholdsvis 7 og 31 dage og den fjerde gang, bliver man helt bandlyst.

På trods af at Tinder har en estimeret brugerskare på over 50 mio. personer, så døjer appen ifølge Teazr-stifterne med, at det kun er sjældent, at et match rent faktisk ender med, at man skriver sammen.

Teazr har indtil videre fået 15.000 danske brugere på lidt over tre måneder. Ud af dem begynder 63 pct. af de folk, der matcher, en samtale ifølge stifterne.

»Vi er sikre på, at årsagen til dette er de problemer, Teazr løser med usikkerheden omkring, hvem der gemmer bag profilen,« siger den 20-årige medstifter og adm. direktør for Teazr, Daniel Delouya.

De unge app-stiftere er nu på vej til USA for at udbrede kendskabet til dating-appen på de amerikanske universiteter.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. september 2015 kl. 19:37

Vil da ønske dem held og lykke. Det er et felt med allerede veletablerede giganter.

1
24. september 2015 kl. 16:48

Jeg tror de får meget svært ved at sikre app'en hvis den får samme traction som Tinder. Der er intet der forhindrer en robot i at sende en fake "selfie" når der sker et match.

Jeg undersøgte sikkerheden i Teazr for et par måneder siden, og der kunne man gennem API'et hente de nøjagtige GPS-lokationer på brugerne, og det betød at man kunne se hvilket hus folk befandt sig når de brugte app'en.

Jeg skrev om det her:http://kaspergrubbe.com/teazr-a-secure-dating-app-with-security-issues

Men de havde løst problemet næste gang jeg kiggede, så thumbs up for det.