Dansk super-Android på vej til butikkerne - i Asien

Den danske mobilproducent Lumigon har shippet den første sending af den forsinkede T2-topmodel af sted. Europæere må dog væbne sig med tålmodighed.

Den danske mobilproducent Lumigon er på vej til at sende topmodellen T2 på markedet.

Endelig, fristes man til at sige.

Læs også: Endelig klar? Tysk webshop sælger dansk super-Android fra Lumigon til 5.200 kroner

Den hypede T2-topmodel, som blev præsenteret i februar 2012 på Mobile World Congres, og som siden er blevet forsinket i flere omgange, ser nu ud til at være på vej til butikkerne.

Det er gadgettjek.dk, der har opsnuset nyheden. I en mail til gadgettjek.dk skriver Lumigons direktør Lars Gravesen således:

»Vi shipper i Asien og forventer at komme til Europa inden længe.«

Læs også: Danske Lumigon stadig usikker på lanceringsdato for super-Android

Version2 har været i kontakt med Lumigon, der bekræfter, at »Lumigon shipper i Asien og forventer at komme til Europa inden længe.«

Lumigons kommunikationschef ønsker over for Version2 hverken at uddybe, hvad ordet "shipper" dækker over, eller hvad man skal lægge i tidshorisonten "inden længe."

Chefredaktør på mobilsiden.dk John G. Pedersen er positivt overrasket over nyheden, men kan dog endnu ikke ryste sin skepsis over for Lumigon helt af sig. Det skyldes selskabets lange historik med forsinkelser.

Læs også: Dansk super-Android-telefon forsinket - igen

»Hvis deres direktør siger, at de shipper i Asien, så tillykke med det. Det var også på tide. Men det er en betænkelig måde at lancere et produkt på, når man siger så lidt og ikke vil sige mere. Især når de har fået så meget kritik i medierne,« siger John G. Pedersen til Version2.

Han savner blandt andet konkrete fakta som for eksempel specifikationer på telefonen, hvilke asiatiske lande, der er tale om, og en dato for, hvornår telefonen kommer til Europa.

»Jeg ville så gerne have, det går dem godt, men det klinger desværre hult, når vi ikke kan verificere deres oplysninger,« siger John G. Pedersen til Version2.

Læs også: Dansk super-Android lige om hjørnet: Lumigon T2 lanceres 'sidst på sommeren'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Martin Exner

Lumigon er et stunt! Det er foruroligende at der er kommet så lidt ud om den. Samtidigt har forsinkelserne gjort at jeg er gået fra at tænke: "Fedt! En dansk telefon med state of the art indmad" til "B&O om igen. flot design, håbløst software"

 • 1
 • 0
#4 Jesper Høgh

...altså en fysisk udgave af produktet - ikke en 3DS/Blender udgave? Nej, vel?

»Vi shipper i Asien og forventer at komme til Europa inden længe.« kan måske - måske ikke - oversættes til: »Vi solbader på dækket af yacten i Asien, og kommer hjem når pengene er brugt.«

Under alle omstændigheder har det været en underholdende practical joke :o)

 • 7
 • 0
#9 Jesper Høgh

Som nogen måske har luret, så har jeg allerede fra denne happenings start påpeget at der er tale om en fake.

Men hvilken fake?

1) et kunsterisk projekt (manipulation og gadgetliderlighed) 2) et psykologisk ph.d. project (medløb og religion) 3) et kriminelt project (saml penge, stik af)

Hvilken er det?

Det påståede projekt, som har spændt over år, byder jo ikke på ting, som ikke en utrænet Android udvikler, som jeg kunne have budt på.

Anden grafik - og ikke anden funktionalitet end enhver amateur ville kunne give i en app?

Suk

 • 3
 • 0
#10 Deleted User

Hvis nogensinde "pics or it didn't happen" var den rette kommentar så må det da være i denne forbindelse.

Altså Pics af en butik som rent faktisk sælger T2'ere i Asien.

Mit gæt er at "Vi shipper til Asien og kommer til Europa senere" = Vi har stadigvæk ikke en skid og prøver at camouflere det ved at sige at vi kun sender til et andet marked.

Fake med fake på er hvad det er.

 • 4
 • 0
#11 Kristian Christensen

Firmaet gav den ellers gas på præsentationen den lørdag aften jeg var på arbejde i samme bygning lige hen over hvor Infernal holdte prøver.. Så der var rød løber og bar røv og fine gæster så jeg gætter lidt på at de har en naiv .com millionær i ryggen. Allerede i 2010 gættede vi på at det ville blive en waporware i bedste fald.. Og netop en håbløst forældet telefon hvis den nogensinde kom ud.

 • 0
 • 0
#12 Martin Bøgelund

Ja, nogen har set en fysisk (tidlig) udgave af T2

Jeg tror ikke det er den sværeste sag i verden at pille covered af en Samsung, putte indmaden i et hjemmebygget cover, skrive et par specielle apps til enheden, og så - bum - "Se vores prototype!"

Ikke for at mistænkeliggøre en opstart... Og jeg synes det vil være fint hvis der kommer en nyskabende, danskproduceret smartphone, men nu har folkene bag Lumigon trukket denne her ting så langt, at man er nødt til at se kritisk på hvad de egentlig har fremvist af resultater.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere