Dansk super-Android på vej til butikkerne - i Asien

15. januar 2013 kl. 10:3012
Den danske mobilproducent Lumigon har shippet den første sending af den forsinkede T2-topmodel af sted. Europæere må dog væbne sig med tålmodighed.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske mobilproducent Lumigon er på vej til at sende topmodellen T2 på markedet.

Endelig, fristes man til at sige.

Den hypede T2-topmodel, som blev præsenteret i februar 2012 på Mobile World Congres, og som siden er blevet forsinket i flere omgange, ser nu ud til at være på vej til butikkerne.

Det er gadgettjek.dk, der har opsnuset nyheden. I en mail til gadgettjek.dk skriver Lumigons direktør Lars Gravesen således:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi shipper i Asien og forventer at komme til Europa inden længe.«

Version2 har været i kontakt med Lumigon, der bekræfter, at »Lumigon shipper i Asien og forventer at komme til Europa inden længe.«

Lumigons kommunikationschef ønsker over for Version2 hverken at uddybe, hvad ordet "shipper" dækker over, eller hvad man skal lægge i tidshorisonten "inden længe."

Chefredaktør på mobilsiden.dk John G. Pedersen er positivt overrasket over nyheden, men kan dog endnu ikke ryste sin skepsis over for Lumigon helt af sig. Det skyldes selskabets lange historik med forsinkelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Hvis deres direktør siger, at de shipper i Asien, så tillykke med det. Det var også på tide. Men det er en betænkelig måde at lancere et produkt på, når man siger så lidt og ikke vil sige mere. Især når de har fået så meget kritik i medierne,« siger John G. Pedersen til Version2.

Han savner blandt andet konkrete fakta som for eksempel specifikationer på telefonen, hvilke asiatiske lande, der er tale om, og en dato for, hvornår telefonen kommer til Europa.

»Jeg ville så gerne have, det går dem godt, men det klinger desværre hult, når vi ikke kan verificere deres oplysninger,« siger John G. Pedersen til Version2.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
16. januar 2013 kl. 23:17

Firmaet gav den ellers gas på præsentationen den lørdag aften jeg var på arbejde i samme bygning lige hen over hvor Infernal holdte prøver.. Så der var rød løber og bar røv og fine gæster så jeg gætter lidt på at de har en naiv .com millionær i ryggen. Allerede i 2010 gættede vi på at det ville blive en waporware i bedste fald.. Og netop en håbløst forældet telefon hvis den nogensinde kom ud.

10
15. januar 2013 kl. 20:13

Hvis nogensinde "pics or it didn't happen" var den rette kommentar så må det da være i denne forbindelse.

Altså Pics af en butik som rent faktisk sælger T2'ere i Asien.

Mit gæt er at "Vi shipper til Asien og kommer til Europa senere" = Vi har stadigvæk ikke en skid og prøver at camouflere det ved at sige at vi kun sender til et andet marked.

Fake med fake på er hvad det er.

9
15. januar 2013 kl. 17:41

Som nogen måske har luret, så har jeg allerede fra denne happenings start påpeget at der er tale om en fake.

Men hvilken fake?

  1. et kunsterisk projekt (manipulation og gadgetliderlighed)
  2. et psykologisk ph.d. project (medløb og religion)
  3. et kriminelt project (saml penge, stik af)

Hvilken er det?

Det påståede projekt, som har spændt over år, byder jo ikke på ting, som ikke en utrænet Android udvikler, som jeg kunne have budt på.

Anden grafik - og ikke anden funktionalitet end enhver amateur ville kunne give i en app?

Suk

5
15. januar 2013 kl. 13:22

Jeg tænker det samme Thomas!

4
15. januar 2013 kl. 13:20

...altså en fysisk udgave af produktet - ikke en 3DS/Blender udgave? Nej, vel?

»Vi shipper i Asien og forventer at komme til Europa inden længe.« kan måske - måske ikke - oversættes til: »Vi solbader på dækket af yacten i Asien, og kommer hjem når pengene er brugt.«

Under alle omstændigheder har det været en underholdende practical joke :o)

12
17. januar 2013 kl. 08:56

Ja, nogen har set en fysisk (tidlig) udgave af T2

Jeg tror ikke det er den sværeste sag i verden at pille covered af en Samsung, putte indmaden i et hjemmebygget cover, skrive et par specielle apps til enheden, og så - bum - "Se vores prototype!"

Ikke for at mistænkeliggøre en opstart... Og jeg synes det vil være fint hvis der kommer en nyskabende, danskproduceret smartphone, men nu har folkene bag Lumigon trukket denne her ting så langt, at man er nødt til at se kritisk på hvad de egentlig har fremvist af resultater.

7
15. januar 2013 kl. 17:06

Hvem?

3
15. januar 2013 kl. 13:17

Lumigon er et stunt! Det er foruroligende at der er kommet så lidt ud om den. Samtidigt har forsinkelserne gjort at jeg er gået fra at tænke: "Fedt! En dansk telefon med state of the art indmad" til "B&O om igen. flot design, håbløst software"

2
15. januar 2013 kl. 11:55

Kunne man ikke lade være med at bruge udtryk som topmodel og "super-Android", når vi dybest set ikke ved, hvad den overhovedet kan?

1
15. januar 2013 kl. 11:13

Er det en nyhed, vent da med at skrive noget indtil den er kommet. Den næste nyhed der kommer er vel at nu er deres T2 forældet, og de vil så udvikle en T3. Eller salget i Asien gik ikke som forventet så vi har trukket den fra marked.