Dansk super-Android lige om hjørnet: Lumigon T2 lanceres 'sidst på sommeren'

16. august 2012 kl. 12:4813
Den danske mobilproducent Lumigon er tæt på at lancere sit første produkt, T2. De første test-eksemplarer er netop nu på vej.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis man ser bort fra diverse afskygninger af iPhone, må Lumigon T2 betegnes som et af de længst ventede og mest hypede produkter i mobiltelefonernes verden.

Men nu skulle den være god nok: Lumigon bekræfter over for Version2, at den dansk-udviklede high-end-mobiltelefon bliver lanceret på udvalgte markeder i Europa og Asien sidst på sommeren.

Lumigon har tidligere på sommeren søgt efter erfarne Android-brugere, der gerne ville teste den nye T2-telefon. Flere end tusinde personer meldte sig via virksomhedens Facebook-side, og den først test-batch er netop nu på vej fra Kina til hovedkontoret i København, så de udvalgte testbrugere kan få noget i hænderne.

Sådan ser den nye 'vault' ud i T2-telefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

T2-telefonen har været forsinket i flere omgange. Senest har Version2 i februar skrevet, at Lumigon forventede T2 på gaden i løbet af første halvår, hvilket altså nu er blevet justeret endnu en gang.

Til gengæld oplyser Lumigon, at der er blevet føjet endnu en ting til listen over innovative features, som andre telefoner ikke kan prale med.

Ud over B&O ICE power-lyd, infrarød fjernbetjeningsfunktion og et speciel 'sunlight mode' har Lumigon udviklet en 'vault' til brugerens særligt sensitive oplysninger. Her kan fortrolige noter, e-mails, sms'er, apps, billeder, kontakter og filer opbevares sikkert, og de bliver kun tilgængelige, hvis man kender passwordet.

Hvis telefonen bliver stjålet eller på anden måde mistes, har Lumigon sørget for en krypteret backup af vault'en i en cloud-tjeneste.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
17. august 2012 kl. 16:10

T2 ser klodset ud og er med 9,9mm en del tykkere end moderne telefoner som SGS3 (8,6mm) og HTC OneX (8,9mm). Sågar er den efterhånden bedagede iphone 4S tyndere (9,3mm).

T2s skærmopløsning på 800x400 er også ringere end iphone 4s (960x640), som man har kunnet købe i snart et år. Og langt under SGS3 og OneX på 1280x720.

T2's Snapdragon S2 CPU er single core og blev introduceret Q2 2010 og må anses som forældet for en ny high-level telefon.

Det kan iøvrigt undre, at Lumigon på T2's specifikationsside hverken nævner batterikapacitet (mAh) eller vægt. Hvis T2 er lige om hjørnet burde disse ligge fast.

http://www.lumigon.com/t2-smartphone-introduction/t2-specifications.html

Selv hvis T2 mod forventning kommer i butikkerne i betydeligt antal i år er det alt for sent.

10
17. august 2012 kl. 09:36

Det er vist de 2 kendetegn, der klæber til Lumigon.

Jeg var selv vild med den, da den blev annonceret i 2010 - men den kom jo aldrig.

Nu kan jeg ikke finde på at købe den - med firmaets omdømme kan man jo hverken forvente fejlrettelser eller opgraderinger.

Sjovt nok har de jo heller ikke annonceret om der "kun" er alm. Android interface - eller om der er lagt egen UI på.

Summa summarum - jeg tror ikke på Lumigon, og skulle den komme, hvilket jeg ikke tror, så bliver den sandsynligvis voldsom dyr.

9
16. august 2012 kl. 20:09

Synd for Mark, men jeg kunne da også svært godt tænke mig at se den og holde den i hånden, hvis den kommer ud.

Kunne Morten K. Thomsen angive kilden til sine informationer? En pressemeddelelse, en samtale, eller hvordan ved han den kommer?

3
16. august 2012 kl. 13:24

Ja, jo, jeg har da hørt om dem længe (og en enkelt gang søgt ind hos dem, uden at få svar fra dem, ud over en mindre hyggelig samtale med direktøren hvor jeg arbejder kort efter. Der tog de titlen som årets klaphatte i min bog), men jeg kunne have svoret, at Samsung har været bedre til at hype deres Galaxy S serie. HTC har vist også lavet nogle telefoner, som har fået en del omtale. Hovedsageligt har telefonen vist bare været lang tid om at komme ud, og Lumigon har konstant sagt at den er lige på trapperne.

Nå, men jeg er jo alligevel ikke upartisk her...

7
16. august 2012 kl. 14:13

Det er da spøjst at man her 16. august ikke kan komme nærmere ind på en dato end "sidst på sommeren".

Der er ikke mange dage tilbage at vælge mellem, og hvis et test batch først er på vej fra Kina nu, så er der heller ikke meget tid at teste i, eller for den sags skyld rette fejl i.

11
17. august 2012 kl. 10:12

"Der er ikke mange dage tilbage at vælge mellem, og hvis et test batch først er på vej fra Kina nu, så er der heller ikke meget tid at teste i, eller for den sags skyld rette fejl i."

jo, hvis man mener sidst på sommeren 2013... :-)

12
17. august 2012 kl. 11:34

Jeg lagde godt mærke til at der ikke var nævnt et årstal i artiklen ;-)

5
16. august 2012 kl. 13:48

(og en enkelt gang søgt ind hos dem, uden at få svar fra dem, ud over en mindre hyggelig samtale med direktøren hvor jeg arbejder kort efter. Der tog de titlen som årets klaphatte i min bog)

Menes der hermed at det er din opfattelse at Lumigon informerede din eksisterende arbejdsgiver om at du havde søgt arbejde hos dem? Se, det ville måske ikke ligefrem indikere markedsførende personalepleje, selv i krisetider.

6
16. august 2012 kl. 13:54

Menes der hermed at det er din opfattelse at Lumigon informerede din eksisterende arbejdsgiver om at du havde søgt arbejde hos dem?

Min eksisterende arbejdsgiver sagde direkte til mig, at han var blevet kontaktet af dem, for at informere ham om, at jeg havde søgt job hos dem. Så det er ikke bare min opfattelse, det er verificeret, at det er det der skete.

8
16. august 2012 kl. 14:17

Min eksisterende arbejdsgiver sagde direkte til mig, at han var blevet kontaktet af dem, for at informere ham om, at jeg havde søgt job hos dem. Så det er ikke bare min opfattelse, det er verificeret, at det er det der skete.

Indrømmet, det er ikke helt vildt imponerende! Og som sagt måske ikke ligefrem markedsførende inden for personalepleje.

Mere generelt burde ansatte have synlige platforme til at dele oplevelser af denne type med henblik på at kunne vælge ansættelsessteder med god overensstemmelse af værdier mellem arbejdsplads og ansat.

Men selvfølgelig vil dette blot resultere i at der opstår et marked for image pleje i dette område også. Med det resultat at omtalte platforme vil blive påvirket i den for ansættelsesstederne ønskede retning og dermed miste sin troværdighed. Magt og vinding er to svært håndterlige størrelser.

4
16. august 2012 kl. 13:36

Ja den har været lige på trapperne siden starten af 2010 [1], dog som T1, S1 og E1 modellerne.

I foråret marts/april 2010 overvejede jeg også om jeg skulle vente på T1 udkom eller jeg skulle købe en HTC Desire. Godt jeg valgte Desire og ikke ventede på T1.

Og ja de har fået en del negativ omtale, bl.a. pga. deres ikke eksisterende svar til kunder, udover de slettede alle negative kommentarer på Facebook en overgang.

Men den ser da flot ud, så jeg håber de kan bevise jeg tager fejl, når jeg ikke tror meget på der kommer nogen sidst på sommeren (vi går over til efterår i.flg. kalenderen om godt 14 dage).

[1] http://www.mobilsiden.dk/mobile-world-congress/dansk-produceret-android-mobil-er-en-realitet,lid.10799/

1
16. august 2012 kl. 13:07

Kunne godt finde på at købe den når den kommer på gaden :)!