Dansk succesudvikler køber sig ind i spilstudie fra Litauen: Skal løfte skuffende salg
Der er nok ikke mange, der kender det litauenske spilstudie PIU-PIU.
Det fem mand store spilselskab har kun et spil i sin portefølje. 'Sky Haven', der giver dig muligheden for at stå for at opbygge og vedligeholde en lufthaven, er ude i en early access-udgave - det vil sige en ikke færdig version - på den store spilmarkedsplads Steam.
Indtil videre har salgstallene været skuffende for det litauenske spiludviklerhold, alligevel har det danske spilselskab, Trophy Games, købt sig til 80% af ejerskabet i PIU-PIU for 300.000 Euro. Det skriver Trophy Games i en pressemeddelelse.
Det københavnske spilstudie ser nemlig gode muligheder for, at PIU-PIU kan få stor succes med sit lufthavnsmanagerspil.
»'Sky Haven' har potentialet til at være bedst i klassen, når det kommer til »lufthavns tycoon«-genren« siger Trophy Games' CEO, Søren Gleie.
»Den indledende early acces-udgivelse på Steam har været præget af uro, da salgstallet ikke har levet op til forventningerne. Vi tror på, at vi kan vende skuden og bygge en succesrig spilserie«
Søren Gleie mener, at der er et stort marked for genren, og at de har mulighed for at indfri 'Sky Haven's uforløste potentiale blandt andet ved hjælp fra deres eget flyselskabsmanager-spil, 'Airline Manager'.
»Vi har set lignende konkurrerende spil sælge for op mod 20 millioner danske kroner i løbet af deres første år på Steam, hvilket indikerer, at der er et stort marked,« siger Søren Gleie.
»Vi regner ikke med, at den kommende fulde udgivelse af spillet kommer nær de salgstal, men over tid kan vi bygge en sund forretning ved hjælp af cross-promotion fra 'Airline Manager'. Vi estimerer, at Sky Haven vil sælge for 1-5 millioner danske kroner i løbet af det første år efter den fulde udgivelse af spillet«.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.