Dansk succesfirma i USA flytter udvikling retur til Danmark

Zendesk flyttede fra Danmark til San Francisco i 2009, men har nu så stor succes, at der mangler dygtige udviklere. Derfor åbner Zendesk nu et udviklingscenter i Danmark.

Da iværksætteren Mikkel Svane flyttede sit firma Zendesk fra Danmark til Silicon Valley i 2009, kom der gang i den, og firmaet fik næsten med det samme fundet millioner i venture-kapital.

Men nu er Mikkel Svane tilbage i Danmark for en stund for at sætte gang i firmaets nyeste tiltag: Et udviklingscenter i Danmark, hvor der inden nytår gerne skulle være ansat 10-12 udviklere. Det forklarede han torsdag til debatarrangementet IT i Fremtiden på IT-Universitetet.

»Vi gør det for at øge vores båndbredde. I Silicon Valley ligger Twitter og Zynga lige ved siden af os, og der er kamp om de gode udviklere. I Danmark har vi kontakter og et rekrutteringsgrundlag,« forklarede Mikkel Svane, der bruger cirka halvdelen af sin direktørtid på at finde nye medarbejdere.

Zendesk vokser nemlig med 30 procent hvert kvartal og skal hele tiden bruge flere ansatte, sagde han, og de første danske udviklere skulle gerne være i folden allerede inden august er slut. Samlet set har firmaet nu omkring 100 medarbejdere i Silicon Valley og i det europæiske kontor i London.

Men antallet af kunder til softwaren, som hjælper firmaer med kundesupport-opgaven, er også eksploderet. Nu har Zendesk over 10.000 kunder i 100 lande.

»En måned efter, vi begyndte at kode, da vi startede Zendesk i 2007, havde vi vores første kunde. Det var et irsk mobilselskab, og de er stadig kunder hos os,« sagde Mikkel Svane.

I begyndelsen blev firmaets økonomi holdt oppe af andre konsulentopgaver, som de tre stiftere tog ved siden af Zendesk-projektet. En runde, hvor familie og venner kunne købe sig ind i firmaet gav også lidt kapital.

Men så snart forretningen blev flyttet til USA, kom der fart i finansieringen.

»Der var flere, der gerne ville investere i os, lige så snart, vi var landet. Vi rejste 6 millioner dollars i første omgang, og siden hen blev det til 19 millioner dollars mere,« forklarede Mikkel Svane.

For at hjælpe andre iværksættere vil Zendesk nu også tilbyde nystartede firmaer i et startup-program at bruge Zendesk-softwaren gratis.

Blandt de 10.000 kunder er giganter som Sony og Adobe.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere