Dansk strømbesparende teknologi vækker international interesse

Devoteams danske afdeling satser internationalt med en løsning, der sætter computere i dvale.

LAS VEGAS. Danske Devoteam har udviklet en løsning, der sørger for at sætte computere i dvale, når de ikke bruges, og dermed kan virksomheder spare millioner om året på elregningen. Løsningen tog udgangspunkt i en problemstilling i Fredericia Kommune, men er i disse dage i fokus på CA World 2011-konferencen, der finder sted i Las Vegas.

Offentlige og private virksomheder har tusindvis af computere, der står tændt om natten. Det betyder, at der går en masse penge tabt, og den nød satte Devoteam sig for at knække.

»Den nemme løsning ville være at fortælle medarbejderne, at de skulle huske at slukke computere, når de gik. Men det viser al erfaring, at de ikke gør,« siger salgsdirektør Teddy Schou fra Devoteam til Version2.

Løsningen sætter computeren i standby efter 15 minutters inaktivitet, og efter yderligere et kvarter sættes computeren i dvale. Rører man ved musen, fortsætter computeren der, hvor den slap. Det betyder, at medarbejdere kan bruge computeren uden at skulle tænke på at tænde og slukke computeren, som ellers typisk ville tage flere minutter med den mængde opstartsprocesser, der normalt er tilknyttet en firmacomputer, lyder det fra Devoteam.

Devoteam erkender, at det at computere sættes i dvale som sådan ikke er noget nyt og banebrydende. Det smarte ved firmaets løsning, Ecodesktop, er, at computernes reaktion på dvale baseres på det mønster, som brugerne har. Det betyder, at systemet eksempelvis ikke vil sættes i standby efter 15 minutters inaktivitet, hvis computeren tilhører en tandlæge.

»Hvis en tandlæge sidder og er i gang med en behandling af en patient, kan der sagtens gå et kvarter, uden vedkommende rører ved computeren. Derfor nytter det ikke noget, hvis computeren lige pludselig går i standby,« siger Teddy Schou til Version2.

En del af løsningen er derfor, at man inden implementeringen af Ecodesktop foretager en række workshops med medarbejderne, for at undgå, at der senere opstår problemer.

Løsningen koster et engangsbeløb på 25 amerikanske dollars per computer, svarende til lige under 150 kroner. Med flere tusinde computere i en kommune, kan løsningen derfor hurtigt løbe op i en indkøbspris på et par hundrede tusinde. Ifølge Teddy Schou fra Devoteam er fordelen ved løsningen ikke kun den grønne profil - Fredericia Kommune vil kunne spare 500 tons CO2 på løsningen - men der er også en investering, der hurtigt tjener sig selv ind. Fredericia Kommune vil nemlig kunne spare over en halv million kroner om året på løsningen.

Læs også: Sådan sparer Fredericia Kommune 600.000 kroner om året på strømstyring

Ecodesktop er udviklet af Devoteam på baggrund af CA Technologies' produkter. Løsningen har taget to-tre mennesker to år at lave, med støtte fra CA Technologies. På CA World 2011 præsenterede Devoteam løsningen for de mere end 6.000 deltagere, der i år var at finde på CA World 2011. Teddy Schou fortæller, at de har mødt mange potentielle kunder fra hele verden.

»Vi har blandt andet haft besøg af en forening for en række amerikanske hospitaler, som var meget interesserede i vores løsning, som de mener, vil kunne spare en masse strøm på hospitalerne,« siger Teddy Schou til Version2.

Ifølge Teddy Schou har produktet en åbenlys fordel, som it-løsninger ellers ikke nødvendigvis har.

»Det er noget, man kan forstå uden at være i it-branchen. Det er en løsning, der reducerer strømforbruget og er dermed ikke bare grøn, men også en besparelse i sig selv. Det skal man ikke tale kodesprog for at kunne forstå. Projektet er dog yderst komplekst, det er bare ikke noget, slutbrugeren oplever,« siger Teddy Schou til Version2.

Teddy Schou fortæller, at løsningen er optimal for virksomheder, der har flere end 1.000 computere. Det er her, besparelserne og det smarte ved, at det hele kan styres af it-chefen træder ind, siger Teddy Schou. Løsningen er i alt ude hos fem danske kommuner på nuværende tidspunkt.

»Fremtiden ser grøn og lys ud. Det er en god og sund forretning, der skaber værdi for vores kunder og som har en meget håndgribelig værdi,« siger Teddy Schou om fremtiden for Ecodesktop.

Den danske landechef for CA Technologies, Nils Petersen, er begejstret for produktet, der bygger oven på CA Technologies' produkter.

»Det er en virkelig god idé, der ligger bag løsningen, og det er noget, som giver god mening at implementere,« siger Nils Petersen til Version2 og fortsætter:

»Det er en grøn løsning, der sparer strøm. I takt med at flere og flere virksomheder bliver mere opmærksomme på miljøet og skal have en grøn profil, bliver det uacceptabelt at have computere stående tændt om natten. Derfor tror vi på, at Devoteams løsning vil blive enormt populær i hele verden.«

CA Technologies har betalt Version2's rejse- og opholdsudgifter i forbindelse med dækningen af CA World 2011.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Morten Winther
Create a file and save it as EnableH.CMD 
Paste the below lines in it and copy it to the NetLogon share 
REM ***START HERE*** 
Echo Off  
C:\Windows\System32\PowerCfg.exe /hibernate ON 
REM ***END HERE*** 
Configure EnableH.CMD as the Startup Script in Group Policy.

CA Technologies har betalt Version2's rejse- og opholdsudgifter i forbindelse med dækningen af CA World 2011.

Lugtede også af en reklame.

 • 2
 • 0
#3 Christian Have

Hvis kommunerne nu havde haft muligheden for at løse udfordringen ved hjælp af GPOer, så havde de jo nok gjort det. Uden at kende produktet kan jeg forestille mig, at det giver mulighed for at lave langt mere grannulær styring af hvilke maskiner der skal gøre hvad hvornår. Samtidig får man en oversigt over hvordan det rent faktisk går med strømstyringen i din organisation. Det kan jo sagtens være værktøjet rent faktisk blot manipulerer de policies der allerede eksisterer på maskinen - men giver dig en forvaltning og rapporteringsmulighed der ellers ikke findes.

 • 2
 • 1
#4 Nikolaj Brinch Jørgensen
 • 1
 • 0
#6 Michael Jensen

Kan man ikke bare lave det som tidsafhængige group policies ? F.eks så i dagstimerne man-fre er PCen lang tid om at lukker ned, mens udenfor normal arbejdstid går det hurtigere.

Dertil kan man så vække PCen f.eks 10-20 min før medarbejderen plejer at møde. Eller når medarbejderen bruger sit adgangskort til at komme ind i bygningen (Wake-On-Lan). Så den er klar til brug når brugeren når til sin plads.

Kan også lukke PCen ned øjeblikkeligt når brugeren eventuelt stempler ud nede i lobbyen.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere