Dansk stavekontrol til OpenOffice

Dansk forening har med hjælp fra Det Danske Sprog­ og Litteraturselskab udviklet dansk stavekontrol til OpenOffice.org.

Det danske projekt ?Stavekontrolden?, er netop barslet med den første udgave af en stavekontrol til den danske udgave af open source-­kontorpakken OpenOffice.org.

Rammen om projektet er Foreningen for frit tilgængelige sprogværktøjer, der har det mål at udgive frit tilgængelige elektroniske ordbøger på dansk i bedst mulig kvalitet.

Grundmaterialet til den nye ordbog er leveret af Det Danske Sprog­ og Litteraturselskab (DSL).

Formand i Foreningen for frit tilgængelige sprogværktøjer, Esben Aaberg, håber ikke mindst, at den nye stavekontrol vil være til glæde for de skoleelever, der anvender OpenOffice.

Ordbogen skal i dag installeres, men det er planen, at stavekontrollen bliver en integreret del af programpakken.

Foreningen opfordrer endvidere brugerne til selv at være med til at opdatere ordbogen. Det gøres ved at indsende de relevante ord i en mail til ord@stavekontrolden.dk. Ordene vil så blive behandlet, og såfremt de er korrekte blive lagt ind i kommende versioner af ordbogen.

Ordbogen udgives under tre forskellige open source­-licenser:
GPL, LGPL og MPL.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Fallesen

Den eksisterende danske stavekontrol i OpenOffice imponerer ikke just, så jeg synes, at det lyder både spændende og lovende, at der nu kommer en, som DSL har været med til at lave.

Det er også noget af en anerkendelse af OO, og det er absolut med til at gøre det nemmere at "sælge" OO.

  • 0
  • 0
Christian Schmidt

Thumbs up.

Formentlig kan ordbogen også bruges andre i programmer. Firefox og Thunderbird vil fra næste version benytte samme OOo's bibliotek til stavekontrol (https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=319778).

At ordbogen frigives under de nævnte licenser vil vistnok også gøre det muligt at distribuere ordbogen sammen med fx Thunderbird. Dette er mig bekendt ikke muligt med den eksisterende danske ordbog, dvs. at brugeren skal installere den efterfølgende, hvilket er mindre brugervenligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize