Dansk stavekontrol er forsvundet i Microsofts webudgave af Office

Den danske version af Microsofts webudgave af Word er nu officielt lanceret, men den danske stavekontrol virker ikke. Når man vælger den danske ordbog, finder stavekontrollen ingen fejl.

Den danske udgave af Microsofts Office Web Apps ser ud til at have problemer med den danske stavekontrol. Vælger man den danske ordbog, finder webudgaven af Word ingen slå- eller stavefejl.

Microsoft lancerede fredag officielt kontorpakken Microsoft Office 2010 til det brede forbrugermarked i Danmark. Som en del af lanceringen var også den gratis webudgave, Office Web Apps.

Version2 har testet Office Web Apps på flere pc'er, med flere kontoer og i flere browsere. I ingen af tilfældene lykkedes det at få den danske stavekontrol i webudgaven af Word eller Onenote til at genkende fejl.

Den engelske stavekontrol fungerer derimod helt efter hensigten med rød understregning og højreklik for forslag til ord.

Kører man stavekontrollen med korrektursproget sat til dansk på en dansk tekst med stave- eller slåfejl, så får man blot beskeden: 'Stavekontrollen er udført. Der blev ikke fundet nogen fejl.'

Microsoft Danmark oplyser til Version2, at selskabet er ved at undersøge sagen.

Umiddelbart kan det se ud til, at den danske ordbog endnu ikke er gjort tilgængelig, selvom den dansksprogede version af brugerfladen til Office Web Apps er frigivet.

Svenske og norske ordbøger mangler også

Version2 har også prøvet at skifte til de tyske, spanske og franske ordbøger, som alle fungerede. De svenske og norske ordbøger var imidlertid fraværende ligesom den danske.

Office Web Apps er dels Microsofts svar på Google Docs og dels et supplement til selskabets flagskib, Microsoft Office. Office Web Apps er knyttet sammen med Windows Live og Microsofts online storage og fildelingstjeneste til forbrugere, Skydrive.

Brugere med et Windows Live-login kan automatisk få adgang til Office Web Apps og Skydrive, som giver mulighed for at lagre op til 25 gigabyte og dele filer med andre brugere.

Det er netop den sidste funktion, hvor Office Web Apps er interessant, fordi den giver mulighed for både at få vist Office-dokumenter næsten helt identisk med, hvordan dokumenterne ser ud i den fulde udgave af Office.

På den måde kan man dele et Office-dokument med andre Windows Live-brugere, som ikke behøver have hverken Microsoft Office eller andre kontorpakker installeret. Samtidig kan dokumenter hentes direkte ned i den fulde udgave af Office og gemmes på Skydrive.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Benny Christen Grandahl

Umiddelbart lyder det som en god forklaring at den danske stavekontrol ikke er implementeret endnu. Det er kun brugergrænsefladen der er dansk for indeværende.

Vil du læse mere om Microsoft Office Web Apps, så tjek http://www.officetips.dk/?p=2313.

Det er også muligt at bruge Microsoft Office Web Apps på FaceBook. Læs mere her: http://www.officetips.dk/?p=2361

  • 0
  • 0
#7 Christian W. Moesgaard

Ja. Opdagede først min fejl efter jeg havde skrevet indlægget. Ret pinligt. Siden indførte scripts fra et andet domæne, som NoScipt naturligvis blokerede.

Programmet ser ud til at virke fint i Firefox 4 alligevel, men det er (heller ikke overraskende) en ret skrabet version af Office 2010. Minder mere om WordPad.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere