Dansk startup vinder pris på CES-messen

Det blev et lille hold af unge danskere, der løb med prisen for årets bedste startup på den internationale elektronikmesse i Las Vegas.

Årets bedste startup på den internationale elektronikmesse kommer fra Danmark. Det er holdet bag HDMI-donglen Airtame, som foran 200 konkurrenter blev udpeget som det bedste nye skud på stammen i elektronik-verdenen.

Læs også: Dansk turbo-startup udfordrer Chromecast og Apple TV

Det er nyhedsmediet Engadget, som er officiel partner på CES-messen, der er faldet pladask for den danske løsning, der i modsætning til eksisterende produkter er baseret på open source-software og har flere anvendelsesmuligheder end både Apple TV og Chromecast.

»Airtame er en overraskende intuitiv og forfriskende løsning til trådløs pc-skærmspejling. Den er nem at sætte op, og softwaren (der virker med Linux, Windows og OS X) understøtter endda, at man deler et skærmbillede med adskillige skærme. Det er en Miracast på steroider,« udtaler Richard Lei, der er redaktør på Engadget.

I slutningen af november omtalte Version2 den lille startup, der ligeledes tog crowdfundingsitet Indiegogo med storm, og i skrivende stund har indsamlet mere end 3 millioner kroner, hvilket er langt over målet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Flemming Frandsen

Du skal lige overveje at det her er et crowd-funding tiltag, så man er med til at betale for udvikling og produktion af de første 10000 enheder, derfor vil prisen altid være meget høj.

Hvis man i stedet, som Google og Apple, havde færdigudviklet produktet og bestilt 10000000 enheder hos kinamanden, så ville prisen naturligvis være meget lavere.

Selv hvis dette projekt går godt er det nok svært at komme i samme kategori som Google og Apple når man skal forhandle mængderabat hos kinamanden, men jeg tror alligevel version 2 bliver billigere end den første.

 • 4
 • 0
#4 Anders Majland

Når man kigger priser på gadgets i $ fra det store udland så plejer man jo sådan groft sagt at skulle gange med 10 for at have en pris i Dkr incl moms&afgifter.

Så når nu de 85$ "kun" bliver ca 475kr incl forsendelse for is i dK er prisen jo pludseligt sammenlignelige med andre gadgets til 40-50$ fra kina/usa.

Jeg har kigget på den før, men efter denne artikel kunne jeg heller ikke undvære den mere. Roder som regel emd et HDMI kabel fra en bærbar mindst en gange om ugen ;-)

 • 5
 • 0
#5 Anders Majland

Det er så det 3. jeg har sat penge i på indiegogo, men ikke modtaget noget endnu men det første projekt er også "kun" 6 måneder forsinket og det andet 3 måneder.

Så det er nok tæt på samme forsinkelser som det jeg har købt via kickstarter hvor jeg er gået med i 9 projekter. Her har jeg modtaget resultatet i de 7, fået pengene igen for 1 (da de omgav at nå de specificationer der havde stillet i udsigt) og venter på den sidste der er 2 måneder bagud tidsplanen

 • 0
 • 0
#6 Einar Petersen

Har været indvolveret i at kickstarte flere projekter hhv. kickstarter og indiegogo, har ikke oplevet nogen større problemer med leverance endnu. Det gælder også om at sætte sig ind i hvad projekterne går ud på og se om de udspecificerer risici etc. godt nok hvis man er i tvivl om det er noget man vil støtte.

Dette er ydermere et Dansk projekt og alene det gør det værd at smide kroner i for på den måde er du med til at støtte innovation i Danmark samt potentielt at skabe Danske arbejdspladser og som en bonus kan du regne med at få et fedt produkt, som ikke er vendor tied in men kører det der er på din skærm og det der kommer ud af dit lydkort på din storskærm.

Det er ydermere Open Source "sovs" i opskriften så der har du endnu en kæmpe bonus.

Jeg kan kun anbefale at man er med og støtter dette projekt.

 • 5
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere