Dansk startup lancerer app, der lader blinde låne dine øjne

En open source-app sætter seende i forbindelse med blinde, som har brug for et par øjne.

Lån dine øjne til en blind. Sådan lyder sloganet for den danske app Be My Eyes, der lanceres til iPhone torsdag.

Appen sætter blinde i forbindelse med seende, og i en kort videochat kan assistenten hjælpe den blinde med at identificere en udløbsdato, en indholdsfortegnelse eller skelne mellem hundemaden og dåsetomaten.

Blinde er dårligt i stand til netop de opgaver, men de kan godt bruge en iPhone med en blanding af talekommandoer og touch-interface. Målet er at gøre livet lettere for blinde, lyder det fra holdet bag.

En blind smartphonebruger, der står og mangler et par øjne, kan anmode om hjælp i appen. En frivillig hjælper vil derefter få en notifikation og etablere en videoforbindelse gennem Be My Eyes for at svare på spørgsmålet.

App-holdet fik i 2013 fået knap to millioner kroner til udvikling. Nu er nonprofit-projektet altså klar til iOS, og al kode er open source og frit tilgængelig på GitHub.

Læs også: Dansk blinde-app får 1,8 millioner af vindues-gigant

Se mere om Be My Eyes i videoen her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Thelle Christensen

Dejlig overraskelse! :D Jeg er med på teamet bag - Ask Me Anything :)

Lige nu fokuserer vi på at få lavet et netværk af seende som er friske på at hjælpe så vi vil sætte stor pris hvis i vil hjælpe os med at sprede nyheden på de sociale medier når vi når til torsdag: https://www.thunderclap.it/projects/20602-be-my-eyes-help-blind-see

Her er direkte link til GitHub: https://github.com/bemyeyes - Pull requests modtages med kyshånd <3

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Vil gerne hjælpe, genial ide, men måske ikke sådan en pengekrukke som de unge
iværksættere går efter.
Hvornår kommer der en version til Android ?

Rigtigt godt gået, i forhold til iværksættere i en anden tråd. Mener ikke det er Off.Trop. da i viser det som skal til. Og har siddet et par år i "kælderen"

De skriver jo at de gerne vil prøve at have sablen ned i en pengefond, uden ide
og vare på hylden. Sådan lidt inden krisen agtigt, bare send flere penge.

Et bedre ordsprog var nok,. ""Men han har jo ikke noget på,"

http://www.version2.dk/artikel/lave-den-naeste-facebook-maa-man-saelge-s...

 • 0
 • 0
Thelle Christensen

OCR og computer vision bredt set bliver bedre og bedre - super fede ting der sker på den front! Appen Recognizer er et ret sejt eksempel på det anvendt til blinde: http://www.looktel.com/recognizer
Der kan dog være mange andre ting man skal have hjælp til end blot få læst noget op som man har taget et billede af - og oven i det er ret svært at få taget et godt billede når man ikke kan se..

 • 0
 • 0
Lars Petersen

Når man registrere sin interesse i en Android version, får man ingen bekræftelsesmail. Og ja, jeg har været i spam osv :)
"Android version of Be My Eyes
Almost finished...

We need to confirm your email address"

 • 0
 • 0
Michael Aggerholm

Er der nogen speciel grund til at der er så stort behov for at afdække interessen i forhold til Android? Givet den massive udbredelse af Android, kan man så ikke efter "2+2" princippet antage at der nok er en vis interesse?

De blinde er nok ret ligeglade med om det er en Android eller iOS brugers øjne de låner. Det er et faktum at der er mange flere Android brugere, og dermed potentielle øjne, så hvorfor ikke bare komme ud over stepperne? Brug pengene på at ansætte en Android udvikler i stedet for at lave mærkelige undersøgelser hvor svaret er givet på forhånd.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere