Dansk spiludvikler i attraktivt Sony-samarbejde: »Det er et vildt klimaks«

29. oktober 2021 kl. 08:48
Dansk spiludvikler i attraktivt Sony-samarbejde: »Det er et vildt klimaks«
Illustration: Invisible Wall.
Ejere af et Playstation Plus-abonnement kan i november måned kvit og frit hente spillet First Class Trouble fra den danske udvikler Invisible Walls.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

First Class Trouble

Udvikler: Invisible Walls
Udgivelsesdato: 2-11-2021
Platforme: PC og PlayStation

For nylig viste Sony det danske indiespil 'First Class Trouble' fra udviklerne Invisible Walls frem under en 'State of Play'-showcase for deres Playstation-konsoller. Efter en demonstration af spillet, blev det afsløret, at 'First Class Trouble' kan hentes gratis af PlayStation Plus abonnementer i november.

'First Class Trouble' er et social deduction-spil - en genre der er blevet meget populær efter spillet 'Among Us' hittede stort sidste år. I spillet skal seks beboere flygte fra en luksuriøs rumstation, hvor den kunstige intelligens og robotterne er begyndt at gøre oprør og dræbe menneskerne ombord. Spilleren tager enten rollen som menneske, der skal overleve ved at klare en række opgaver, eller som "personoid", der under forklædning skal dræbe de sidste mennesker ombord på rumstationen med fælder og tricks.

De danske udviklere glæder sig over aftalen med Sony.

»Vi er meget glade. Det er et vildt klimaks på de her tre år, hvor vi har arbejdet på spillet,« fortæller Niels Wetterberg, grundlægger og CEO hos Invisible Walls.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Sony har jo en stor marketingsmaskine, så vi får jo en masse omtale. Vi udgiver version et af vores spil samtidig. Så al den marketing og støj, som PlayStation laver, vil nok også bløde over i PC-versionen. Udover det, så betaler Playstation også nogle penge, og det har været en relativt god aftale, vi har fået. Så det har betydet, at vi har fået nogle penge at drifte videre for«.

Klar til succes

'First Class Trouble' har været i early access på PC siden april, men de sidste par måneder har udviklerne kæmpet for at lave en konsol-version klar til at komme på PlayStation Plus.

»Forhandlingerne med Sony startede lige omkring vores early access udgivelse i april. Men aftalen kom først rigtig på plads lige i slutningen af juli. Vi har ikke vidst det meget mere end fire måneder. Så det har været et rimelig tæt løb at blive klar,« fortæller Niels Wetterberg.

Udviklerholdet har forsøgt at forberede sig på, at de lige pludselig kan komme til at få helt nye mængder af spillere på deres servere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg synes, vi har gjort alt for at test vores systemer, og lave nogle skalerbare tests, men man ved det jo aldrig. Man kan ikke lave den slags test, før man sidder i det. Vi har prøvet at lave nogle simuleringer med en million brugere, og det gik fint. Men det kan godt være, at det så går galt, hvis der så reelt er en million brugere, for brugere gør jo andre ting, som en computer ikke gør,« fortæller Niels Wetterberg.

'First Class Trouble' kan hentes gratis af PlayStation Plus-abonnementer fra d. 2. november til d. 6. december.

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger