Dansk spilsucces får bruger-hug for manglende offline muligheder

Agent 47 er vant til at snige sig under radaren, men skaberne fra IO Interactive er kommet under heftig kritik efter lanceringen af Hitman - Game of The Year Edition på GOG.com Illustration: IO Interactive
De dårlige brugeranmeldelser har fået den polske spilbutik GOG.com til at sige fra overfor ”review bombing”.

Hitman – Game of The Year Edition, der er udviklet af danske IO Interactive, er for nyligt kommet ind på spilbutikken GOG.com, og kort efter ankomsten blev titlen ramt af en lang række dårlige brugeranmeldelser. Kritikken går på, at flere dele af spillet ikke kan tilgås offline.

Det skriver Eurogamer.

GOG er nemlig en online spilbutik, der sælger spil uden DRM (Digital Rights Management) – hvilket i bund og grund vil sige, at spillene, de sælger, kan spilles offline.

På GOGs side for Hitman – Game of The Year Edition reklamerer de for, at spillet er DRM-frit, og at der derfor hverken kræves online aktivering af spillet eller online forbindelse for at spille spillet.

Selvom det er muligt både at spille story- og bonus-missioner i spillet, så er en stor del af indholdet kun tilgængeligt online. Det gælder både ”Escalation”-missioner og ”Elusive Targets” – som det også fremgår af beskrivelsen på GOG.

»Ekstremt vildledende«

Der er dog også ting som nyt udstyr og nye steder at starte i spillets forskellige baner, som kun kan låses op for, hvis du har en online forbindelse.

Og det har altså fået brugere på GOG til at give spillet dårlige anmeldelser. Langt de fleste af dem nævner DRM i enten overskrift eller brødtekst.

»Du kan spille igennem spillet med de normale indstillinger, men flere features, som at låse op for våben, udstyr, beklædningsgenstande, start-lokationer og mere er låst bag et krav om at være online. GOG-siden har ikke gjort det klart, og det er ekstremt vildledende,« skriver brugeren Cube1701 i en af mange et-stjernet brugeranmeldelser.

På nuværende tidspunkt har spillet en gennemsnitlig score på 1,4 stjerner ud af fem – til trods for at Hitman høstede flotte anmeldelser blandt kritikerne, da det udkom tilbage i 2016.

GOG advarer mod ”review-bombing”

I et forum på GOGs hjemmeside skriver en repræsentant fra GOG:

»Kære GOG community!

Tak for at gøre os opmærksom på dette emne. Vi undersøger det nærmere og vil holde jer opdateret i løbet af de kommende uger. I tilfælde af, at du har købt HITMAN og ikke er tilfreds med denne udgave, så har du ret til at få spillet refunderet. Samtidig med at vi er åbne for diskussioner og feedback, vil vi ikke tolerere ”review bombing” og alle posts, der ikke følger vores retningslinjer for anmeldelser, vil blive fjernet.«

Flere af brugerne svarer tilbage, at de ikke mener, at der er tale om review bombing, da de mener, at kritikken er valid og brugbar for andre brugere.

Tilføjet d. 05-10-2021: Version2 har spurgt IO Interactive, om de ville kommentere på de dårlige brugeranmeldelser, men de ønskede ikke at deltage i artiklen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere