Dansk spilsucces får bruger-hug for manglende offline muligheder

1. oktober 2021 kl. 09:361
Dansk spilsucces får bruger-hug for manglende offline muligheder
Illustration: IO Interactive.
De dårlige brugeranmeldelser har fået den polske spilbutik GOG.com til at sige fra overfor ”review bombing”.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hitman – Game of The Year Edition, der er udviklet af danske IO Interactive, er for nyligt kommet ind på spilbutikken GOG.com, og kort efter ankomsten blev titlen ramt af en lang række dårlige brugeranmeldelser. Kritikken går på, at flere dele af spillet ikke kan tilgås offline.

Det skriver Eurogamer.

GOG er nemlig en online spilbutik, der sælger spil uden DRM (Digital Rights Management) – hvilket i bund og grund vil sige, at spillene, de sælger, kan spilles offline.

På GOGs side for Hitman – Game of The Year Edition reklamerer de for, at spillet er DRM-frit, og at der derfor hverken kræves online aktivering af spillet eller online forbindelse for at spille spillet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom det er muligt både at spille story- og bonus-missioner i spillet, så er en stor del af indholdet kun tilgængeligt online. Det gælder både ”Escalation”-missioner og ”Elusive Targets” – som det også fremgår af beskrivelsen på GOG.

»Ekstremt vildledende«

Der er dog også ting som nyt udstyr og nye steder at starte i spillets forskellige baner, som kun kan låses op for, hvis du har en online forbindelse.

Og det har altså fået brugere på GOG til at give spillet dårlige anmeldelser. Langt de fleste af dem nævner DRM i enten overskrift eller brødtekst.

»Du kan spille igennem spillet med de normale indstillinger, men flere features, som at låse op for våben, udstyr, beklædningsgenstande, start-lokationer og mere er låst bag et krav om at være online. GOG-siden har ikke gjort det klart, og det er ekstremt vildledende,« skriver brugeren Cube1701 i en af mange et-stjernet brugeranmeldelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt har spillet en gennemsnitlig score på 1,4 stjerner ud af fem – til trods for at Hitman høstede flotte anmeldelser blandt kritikerne, da det udkom tilbage i 2016.

GOG advarer mod ”review-bombing”

I et forum på GOGs hjemmeside skriver en repræsentant fra GOG:

»Kære GOG community!

Tak for at gøre os opmærksom på dette emne. Vi undersøger det nærmere og vil holde jer opdateret i løbet af de kommende uger. I tilfælde af, at du har købt HITMAN og ikke er tilfreds med denne udgave, så har du ret til at få spillet refunderet. Samtidig med at vi er åbne for diskussioner og feedback, vil vi ikke tolerere ”review bombing” og alle posts, der ikke følger vores retningslinjer for anmeldelser, vil blive fjernet.«

Flere af brugerne svarer tilbage, at de ikke mener, at der er tale om review bombing, da de mener, at kritikken er valid og brugbar for andre brugere.

Tilføjet d. 05-10-2021: Version2 har spurgt IO Interactive, om de ville kommentere på de dårlige brugeranmeldelser, men de ønskede ikke at deltage i artiklen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. oktober 2021 kl. 12:11

Jeg tror ikke det nødvendigvis er et bevidst valg fra udviklernes side. Visse danske kommentarister her opfører sig som de var 00-agenter (skyd først ...); der er gået 'SoMe' i dem. Så: "fred med dem".