Dansk spilsucces bliver fjernet fra spilbutik efter bruger-hug: »Vi har svigtet jer«

IO Interactives Hitman - Game of the Year Edition er blevet fjernet fra GOG.com. Illustration: Hitman
Den polske spilbutik GOG beklager overfor sine kunder, at man overhovedet har solgt det danske Hitman-spil.

Spilbutikken GOG har fjernet den danske spilsucces Hitman fra sit sortiment. Det skriver Eurogamer.

GOG har endda skrevet, at man aldrig skulle have tilføjet spillet til deres butik. »Vi har svigtet jer,« skriver en repræsentant for GOG i et forum på spiludbyderens hjemmeside.

I sidste måned fik udviklerne af Hitman, danske IO Interactive, og spilbutikken GOG en hel del kritik blandt butikkens kunder. De var utilfredse med, at Hitman Game of the Year-edition var markedsført i butikken som værende DRM-frit, og at der derfor hverken kræves online aktivering af spillet eller online forbindelse for at spille spillet, men det viste sig, at der er en del indhold i spillet, der kun kunne tilgås, hvis spillerne er online.

Læs også: Dansk spilsucces får bruger-hug for manglende offline muligheder

GOG er en spilbutik, der er bygget på at udgive DRM-fri spil, og brugerne følte derfor, at forhandleren havde svigtet, da der eksempelvis hverken kunne spilles 'Escalation'-missioner og 'Elusive Targets'.

Vi skulle ikke have udgivet det

Umiddelbart efter de dårlige brugeranmeldelser skrev GOG på et forum:

»Kære GOG community! Tak for at gøre os opmærksom på dette emne. Vi undersøger det nærmere og vil holde jer opdateret i løbet af de kommende uger. I tilfælde af, at du har købt HITMAN og ikke er tilfreds med denne udgave, så har du ret til at få spillet refunderet. Samtidig med at vi er åbne for diskussioner og feedback, vil vi ikke tolerere ”review bombing” og alle posts, der ikke følger vores retningslinjer for anmeldelser, vil blive fjernet.«

Læs også: Dansk spilstudie leverer kæmpe-overskud efter afsluttet trilogi

Nu har samme repræsentant altså undskyldt for at spilbutikken udgav Hitman i dets nuværende form.

»Kære Community. Tak for jeres tålmodighed og for at give os tid til at efterforske udgivelsen af HITMAN GOTY på GOG. Som lovet, vender vi nu tilbage med en opdatering. Vi er stadigvæk i dialog med IO Interactive omkring denne udgivelse. I dag har vi fjernet HITMAN GOTY fra GOGs katalig - vi skulle ikke have udgivet det i dens nuværende form, som I har pointeret. Vi vil gerne undskylde forvirringen og vreden, som denne situation har skabt. Vi har svigtet jer, og vi vil gerne takke jer for at tage dette op med os - selvom det var hudløst ærligt, så viste det, hvor passionerede I er omkring GOG. Vi værdsætter jeres feedback og vil fortsætte med at prøve at forbedre vores kommunikation med jer,« skriver GOGs repræsentant i samme forum.

Selvom IO Interactive måske mister lidt indkomst fra GOG, så ser det generelt ret godt ud for det danske spilfirma. I sidste uge kunne spilstudiet præsentere et kæmpe-overskud i deres regnskab.

Tilføjet 11-10-2021 kl. 10:54: Version 2 har taget kontakt til IO Interactive, men de ønsker ikke at medvirke i artiklen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Kasper Hindsberg

GoG lader dig også downloade spillets installationsfiler så du altid har en kopi af det. Desuden stopper dine spil ikke pludselig med at virke, fordi en udgiver vælger at slukke for en server.

GoG er også meget mere end DRM frit, de patcher også spil så de kan kører på windows 10 og ikke kræver en fysisk CD.

DRM tilføjer intet til forbrugeren, tvært imod så kan DRM gøre et spil langsommere, give ekstra problemer og helt lukket spil så du ikke engang kan spille singleplayer.

  • 14
  • 0
#3 Allan S. K. Frederiksen

GoG er også meget mere end DRM frit, de patcher også spil så de kan kører på windows 10 og ikke kræver en fysisk CD.

Jeg har endda titler som er patchet flere gange. Jeg kørte XP da jeg købte de første titler hos dem og fortsatte med det da jeg kørte Win7. I dag er de er blevet opgraderet til Win 10. De titler som der ikke er en patch til, kan jeg hente i nyeste version som så kører på Win 10.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende ved andre spiludbydere. De gør det i bedste fald kun for enkelte titler (som der stadig er nok salg i), men GOG har gjort det for gamle DOS titler som sælges til under 20kr.

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere