Dansk spilsucces bliver fjernet fra spilbutik efter bruger-hug: »Vi har svigtet jer«

11. oktober 2021 kl. 10:413
Dansk spilsucces bliver fjernet fra spilbutik efter bruger-hug: »Vi har svigtet jer«
Illustration: Hitman.
Den polske spilbutik GOG beklager overfor sine kunder, at man overhovedet har solgt det danske Hitman-spil.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spilbutikken GOG har fjernet den danske spilsucces Hitman fra sit sortiment. Det skriver Eurogamer.

GOG har endda skrevet, at man aldrig skulle have tilføjet spillet til deres butik. »Vi har svigtet jer,« skriver en repræsentant for GOG i et forum på spiludbyderens hjemmeside.

I sidste måned fik udviklerne af Hitman, danske IO Interactive, og spilbutikken GOG en hel del kritik blandt butikkens kunder. De var utilfredse med, at Hitman Game of the Year-edition var markedsført i butikken som værende DRM-frit, og at der derfor hverken kræves online aktivering af spillet eller online forbindelse for at spille spillet, men det viste sig, at der er en del indhold i spillet, der kun kunne tilgås, hvis spillerne er online.

GOG er en spilbutik, der er bygget på at udgive DRM-fri spil, og brugerne følte derfor, at forhandleren havde svigtet, da der eksempelvis hverken kunne spilles 'Escalation'-missioner og 'Elusive Targets'.

Vi skulle ikke have udgivet det

Umiddelbart efter de dårlige brugeranmeldelser skrev GOG på et forum:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Kære GOG community! Tak for at gøre os opmærksom på dette emne. Vi undersøger det nærmere og vil holde jer opdateret i løbet af de kommende uger. I tilfælde af, at du har købt HITMAN og ikke er tilfreds med denne udgave, så har du ret til at få spillet refunderet. Samtidig med at vi er åbne for diskussioner og feedback, vil vi ikke tolerere ”review bombing” og alle posts, der ikke følger vores retningslinjer for anmeldelser, vil blive fjernet.«

Nu har samme repræsentant altså undskyldt for at spilbutikken udgav Hitman i dets nuværende form.

»Kære Community. Tak for jeres tålmodighed og for at give os tid til at efterforske udgivelsen af HITMAN GOTY på GOG. Som lovet, vender vi nu tilbage med en opdatering. Vi er stadigvæk i dialog med IO Interactive omkring denne udgivelse. I dag har vi fjernet HITMAN GOTY fra GOGs katalig - vi skulle ikke have udgivet det i dens nuværende form, som I har pointeret. Vi vil gerne undskylde forvirringen og vreden, som denne situation har skabt. Vi har svigtet jer, og vi vil gerne takke jer for at tage dette op med os - selvom det var hudløst ærligt, så viste det, hvor passionerede I er omkring GOG. Vi værdsætter jeres feedback og vil fortsætte med at prøve at forbedre vores kommunikation med jer,« skriver GOGs repræsentant i samme forum.

Selvom IO Interactive måske mister lidt indkomst fra GOG, så ser det generelt ret godt ud for det danske spilfirma. I sidste uge kunne spilstudiet præsentere et kæmpe-overskud i deres regnskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilføjet 11-10-2021 kl. 10:54: Version 2 har taget kontakt til IO Interactive, men de ønsker ikke at medvirke i artiklen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
12. oktober 2021 kl. 19:40

GoG er også meget mere end DRM frit, de patcher også spil så de kan kører på windows 10 og ikke kræver en fysisk CD.

Jeg har endda titler som er patchet flere gange. Jeg kørte XP da jeg købte de første titler hos dem og fortsatte med det da jeg kørte Win7. I dag er de er blevet opgraderet til Win 10. De titler som der ikke er en patch til, kan jeg hente i nyeste version som så kører på Win 10.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende ved andre spiludbydere. De gør det i bedste fald kun for enkelte titler (som der stadig er nok salg i), men GOG har gjort det for gamle DOS titler som sælges til under 20kr.

2
12. oktober 2021 kl. 10:45

GoG lader dig også downloade spillets installationsfiler så du altid har en kopi af det. Desuden stopper dine spil ikke pludselig med at virke, fordi en udgiver vælger at slukke for en server.

GoG er også meget mere end DRM frit, de patcher også spil så de kan kører på windows 10 og ikke kræver en fysisk CD.

DRM tilføjer intet til forbrugeren, tvært imod så kan DRM gøre et spil langsommere, give ekstra problemer og helt lukket spil så du ikke engang kan spille singleplayer.

1
11. oktober 2021 kl. 23:32

En mærkelig ting at gå så meget op i. Men GOG eksisterer vel for at være alibi for torrent-brugere. Når de ikke kan finde de spil de ønsker på GOG kan de hente en cracked udgave med god samvittighed.