Dansk spilstudie leverer kæmpe-overskud efter afsluttet trilogi

Hitman 3 har ikke bare været en kritiker-succes, det har i den grad også klaret sig godt kommercielt. Illustration: IO Interactive
IO Interactive har i sit seneste årsregnskab præsenteret et overskud på 270,7 millioner kroner efter skat.

Hitman 3 høstede stor ros hos kritikerne, da det udkom tilbage i januar i år. Men det har også været en kommerciel succes for det danske spilstudie IO Interactive. Virksomheden har nemlig lige leveret sit største overskud til dato.

270,7 millioner efter skat. Så stort er overskuddet i det danske spilstudie. Det fremgår af deres regnskab.

Det er det tredje spil i den seneste triologi om lejemorderen Agent 47, "Hitman 3", der har været med til at skyde overskuddet i vejret. Det skriver ledelsen i regnskabet.

»IO Interactive udgav "Hitman 3", det sidste spil i den seneste Hitman-triologi, i januar 2021. Spillet har indtjent 300% af det indledende salgsbudget, hvilket spiller en stor rolle i, at årsregnskabet ligger over forventning,« står der i ledelsens beretning om årsregnskabet.

Alle indtægter går til IO Interactive

IO Interactive har siden udgivelsen af det første Hitman-spil i år 2000, udgivet syv andre titler om den skaldede lejemorder med stregkoden i nakken.

Undervejs har IO Interactive været ejet af japanske Square Enix. Spilstudiet var faktisk på randen til at gå nedenom og hjem, da Square Enix ville skaffe sig af med studiet. Men det lykkedes ledelsen at købe sig fri af den tidligere ejer, som det er beskrevet i No Clip-dokumentaren "The Fall & Rise of Hitman".

IO Interactive arbejder i øjeblikket på ekstra indhold til Hitman 3, samt et unavngivet projekt og et James Bond-spil.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tomas Loft

Ja en kæmpe succes, men også en historie om et dansk firma med en kæmpe fanskare som de sked på da de solgte ud. Det er mange år siden Hitman serien døde og genopstod som bare endnu et hjerneløst skydespil.

  • 1
  • 11
#2 Peter Hansen

Hvis folket efterspørger 'skrald', så viser regnskabstallene, at der er blevet leveret. Dine subjektive bemærkninger om spillets kvalitet og holdning til spillet generelt bør vi nok ikke kommentere så meget mere på.

  • 7
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere