Dansk spilgigant køber Oscar-vindende special effects-studie i jagten på metaverset

15. november 2021 kl. 11:00
Dansk spilgigant køber Oscar-vindende special effects-studie i jagten på metaverset
Illustration: Unity.
Unity har indgået en købsaftale med den Oscarvindende filminstruktør Peter Jacksons VFX-studie Weta Digital, der blandt andet har lavet visuelle effekter til Avatar, Game of Thrones og Ringenes Herre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danskstartede tech-gigant Unity har opkøbt special effects studiet Weta Digital, og giver dermed millioner af udviklere over hele verden adgang til markedsledende VFX-teknologi. Det skriver Unity selv i en pressemeddelelse.

Unity kommer til at betale 1,6 milliarder amerikanske dollars svarende til 10,4 milliarder kroner for studiet, der er grundlagt af Ringenes Herre-filmskaberen Peter Jackson.

»Vi er begejstrede for at kunne demokratisere disse markedsledende værktøjer og udbrede Sir Peter Jacksons genialitet og Weta Digitals fantastiske ingeniørkunst til gavn for kunstnere og indholdsskabere over hele verden,« siger CEO i Unity, John Riccitiello. Han fortsætter:

»Ved at samle kompetencerne fra Unity og Weta Digital vil værktøjerne og teknologien, der byggede karakterer og scener fra nogle af verdens mest ikoniske film som Avatar, Lord of the Rings og Wonder Woman, bane vejen for en helt ny generation af indholdsskabere, der kan bygge, videreudvikle og dele bjergtagende RT3D-indhold.«

VFX-teknologi bliver mere tilgængeligt

Unity ser opkøbet som en mulighed for at udbrede VFX-teknologiens muligheder til andre end professionelle VFX-designere. Og det kan blive en game changer, ifølge Ringenes Herre-instruktør Peter Jackson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Weta Digitals værktøjer gav os ubegrænsede muligheder for at give liv til verdener og væsner, som oprindeligt kun eksisterede i vores fantasi,« siger Peter Jackson, bestyrelsesformand og medstifter af Weta Digital og fortsætter:

»Sammensmeltningen af Unity og Weta Digital muliggør, at alle kreatører, uanset branche, kan udnytte disse kreative og kraftfulde værktøjer. At tilbyde håbefulde kreative indholdsskabere adgang til Weta Digitals teknologi er intet mindre end en game changer, og Unity er det perfekte match til at føre denne vision ud i livet.«

I pressemeddelelsen skriver Unity også at opkøbet er et skridt på vejen mod at forme fremtidens metavers.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger