Dansk spil udstilles på ikonisk museum i New York: Kommer i liga med Pac-Man og Tetris

20. september 2022 kl. 11:53
INSIDE
Det dystre platformspil 'INSIDE' optages i MoMA's permanente samling. Illustration: Playdead.
Computerspillet 'INSIDE' fra det danske spilstudie Playdead skal udstilles på Museum of Modern Art i New York side om side med mastodonter som Pac-Man, Tetris, The Sims og Minecraft.
Artiklen er ældre end 30 dage

Er computerspil kunst? 

Det kan der herske mange meninger om, men uanset hvad man selv må mene, så har Museum of Modern Art (MoMA) i New York valgt at udstille en række ikoniske computerspil. Og blandt de 35 udvalgte spiltitler optræder det det store, danske indie-hit 'INSIDE', fra spilstudiet Playdead, der dermed også optages i MoMAs permanente samling. 

Det danske platformspil kommer til at stå side om side med sværvægtere som Tetris, Space Invaders,  Pac-Man, The Sims og Minecraft. 

»Det er en kæmpe anerkendelse, at 'INSIDE' er kommet i det selskab. Tetris, Space Invaders og Pac-Man har jeg haft store oplevelser med, længe inden det gik op for mig, at jeg selv kunne udvikle spil,« siger Arnt Jensen, der er stifter af Playdead og skaber af 'INSIDE'.

'INSIDE' udkom tilbage i 2016 og blev modtaget til stor ros blandt spilfans og anmeldere, og vandt blandt andet fire BAFTA-priser ved British Academy of Film and Television Arts årlige prisuddeling i 2017. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spillet indgår i MoMAs udstilling 'Never Alone: Video Games and Other Interactive Design'. Her præsenterer MoMA bemærkelsesværdige spillemaskiner, computerspil, apps og hjemmesider fra 1960erne og frem til i dag. Udstillingen kan opleves frem til sommeren 2023.

 

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger