Dansk software skal handle aktier for milliarder

Et nyt dansk computerprogram skal handle aktier for en ny investeringsfond. Flere danske pensionskasser har allerede investeret i den nye fond.

Et nyt dansk computerprogram får helt suverænt ansvaret for at handle aktier for cirka 1,2 milliarder kroner. Det skriver Børsen.

Programmet er døbt SinAI og har været under udvikling de sidste 10 år, hvor den har givet et afkast på fem procent under finanskrisen, mens resten af det amerikanske marked gik i nul.

»SinAI er i stand til at forstå og lære fra mønstre i aktiemarkedet på et niveau, som intet levende menneske kan begribe. Vi kan nu simulere den menneskelige sanseevne for derefter at bruge den digitale hjerne på data fra aktiemarkedet,« forklarer Kurt Kara til Børsen.

Han er chefporteføljemanager og partner i investeringsfonden bag programmet, Maj Invest.

Den administrerende direktør for Maj Invest, Jeppe Christiansen, mener at SInAI vil ændre den måde man investerer på inden for de næste fem til ti år.

»Vi betragter SinAI som anden generation af kvantitativ investering. Vi har præsenteret systemet for et internationalt publikum i investeringsindustrien, og vi er stolte af at være first movers inden for feltet,« siger Jeppe Christiansen.

Ifølge Maj Invest har flere danske pensionskasser allerede lagt penge i hænderne på SinAI.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Leif Nielsen

Mogens Lykketoft udtalte engang at børshandlere kunne sammenlignes med "hysteriske kællinger" - idet de pludselig og uden grund kunne finde på at panik-sælge/-købe - uden noget reelt grundlag.

Er denne uhensigtsmæssige adfærd nu væk - eller er den bare digitaliseret, så det kan gå endnu mere galt.

Gør det samme sig gældende for Gekko-effekten: Sælg ud - helst med støj - af et sundt firma, hvorefter det kan købes for en slik, når prisen når bunden.

 • 0
 • 0
#2 Steen Christensen

Nej det tror jeg ikke på.

Småspare som jeg har jo hverken penge eller hardware til at afvikle sådan et program med success, derfor vil jeg gætte på at vi kunne skabe "en trend" som softwaren erkender som en "trussel mod værdien" og derfor selv "går med".

Forskellen, tror jeg på, er at i dag, kan der potentielt side et par rolige/fornuftige hoveder ude i finanshusne, som ikke løber med i "brandudsalget".

Når denne software er fuldstændigt indfaset hos alle de store "spillere", vil algoritmen hos allesammen agere ens, derfor endnu større katastrofer end de "hysteriske kællinger".

Blot mit gæt.... vi må ser med tiden om jeg får ret :) - håber det ikke.

 • 0
 • 0
#3 Glen Madsen

Er det et program der køber/sælger aktier af sig selv ? Det kunne jeg da godt bruge herhjemme, så slipper man for selv at skulle holde øje. Uuhhhhh tjene penge mens man sover :D

 • 0
 • 0
#4 Nikolaj Bech

Hvis det havde været i starten af april havde navnet nok været en ledetråd :-)

Har AI så dårligt et ry at man ligefrem skal tage afstand fra det, eller er det et simpelthen fordi at de er ydmyge nok til at indrømme at dette ikke er AI? Det er ikke mit indtryk at børshandlere generelt er ydmyge...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere