Dansk regnskab-i-skyen solgt til kapitalfond

19. august 2013 kl. 10:221
Dansk regnskab-i-skyen solgt til kapitalfond
Illustration: Morten K. Thomsen.
Den cloud-baserede regnskabsvirksomhed e-conomic er blevet solgt for et ukendt millionbeløb til investeringsfonden HgCapital.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danske e-conomic er blevet solgt til den internationale investeringsfond HgCapital. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

HgCapital har planer om at gøre e-conomic til intet mindre end verdens førende i segmentet for online-regnskab til små og mellemstore virksomheder.

»Vi er sikre på, at virksomheden har potentialet til at blive nr.1 i verden inden for sin sektor, og vi vil arbejde tæt på direktør Torben Frigaard Rasmussen og hans kolleger for at forløse potentialet. Det er vores ambition at skabe mange nye arbejdspladser for e-conomic – både i Danmark og mange andre steder i Europa,« udtaler Nic Humphries, partner og CEO i HgCapital i pressemeddelelsen.

I dag bruges software-as-a-service-løsningen af flere end 100.000 kunder til at håndtere regnskab, fakturering, lagerstatus med mere. Virksomheden beskæftiger 130 medarbejdere og havde i 2012 en omsætning på godt 96 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Version2 følger op.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. august 2013 kl. 10:51

Jeg har tidligere anbefalet e-conomic til flere opstartere mv.

Men når ejerskabet af e-conomic er blevet mudret med en kapitalfond, og man ikke længere ved hvilke interessenter der står bag, så er jeg ikke så sikker på, at det vil være nogen god idé at have sin virksomheds data liggende hos dem.

Måske det vil være en idé for e-conomic at frigive deres kildekode, og brugerne derved selv kan vælge hvor man får sin løsning hostet.

Men det bliver nok svært at overbevise en afkast-liderlig kapitalfond om...

Men der skal da lyde et stort tillykke til de tidligere ejere, der nu kan leve på den grønne gren resten af deres liv.