Dansk regnskab-i-skyen opkøber fildelingstjenesten Ge.tt

11. november 2013 kl. 09:55
Dansk regnskab-i-skyen opkøber fildelingstjenesten Ge.tt
Illustration: Morten K. Thomsen.
Det danskudviklede regnskabsprogram E-conomic har købt den danske startup Ge.tt, der står bag en browserbaseret fildelingstjeneste med over to millioner brugere over hele verden. Opkøbet er første skridt i en større opkøbsstrategi.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er blot få måneder siden, at det danske økonomisystem E-conomic kunne offentliggøre, at investeringsfonden HgCapital havde opkøbt den danske it-succes.

Nu er det så E-conomic selv, der er klar til at overtage en anden fremadstormende it-succes - den danske fildelingstjeneste Ge.tt.

Ge.tt er en browserbaseret fildelingstjeneste, som blev udviklet i 2010 af Tobias Baunbæk og Mathias Buus Madsen, der dengang begge studerede ved Aarhus Universitet. I dag har den gratis tjeneste mere end 2 millioner brugere over hele verden.

Tjenesten gør det muligt at uploade filer via en browser og dele et link til downloadet med samarbejdspartnere, kunder eller venner. Teknologien skal nu indgå i e-conomics regnskabsprogram, men vil ellers fortsætte uændret, lyder det i en pressemeddelelse fra E-conomic.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opkøbet sker som led i en større strategi fra HgCapital, der har afsat knap 18 milliarder kroner til støtteopkøb til sine porteføljevirksomheder. Det konkrete beløb for Ge.tt er ikke offentliggjort.

»Med HgCapital i ryggen er e-conomic i gang med at opkøbe både danske og europæiske virksomheder, der supplerer e-conomics forretning. Købet af Ge.tt er et led i den vækststrategi, som vi nu har mulighed for at gennemføre,«udtaler e-conomics direktør Torben Frigaard Rasmussen og fortsætter:

»Vi har valgt at købe Ge.tt, fordi den teknologi, de har udviklet til deres fildelingstjeneste, er interessant i forbindelse med udviklingen af de nye produkter, som vi er i gang med. Med i købet får vi så også en række super skarpe udviklere, som nu bliver en del af vores udviklingsteam,« siger han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger