Dansk Rails-stifter raser over kopieret webdesign: "Fucking scumbags"

Illustration:
Den danske Ruby on Rails-stifter David Heinemeier Hansson raser over en it-startupvirksomhed, der åbenlyst har kopieret hans webdesign.

En kopieret hjemmeside har fået den danske Ruby on Rails-stifter David Heinemeier Hansson, i kodemiljøet kendt som DHH, helt op af stolen. En it-startupvirksomhed har nemlig helt åbenlyst kopieret et webdesign fra 37signals’ CRM-produkt Highrise. Det får Rails-stifteren til at kalde dem for ”fucking scumbags”.

37signals er en netbutik startet af David Heinemeier Hansson og Jason Fried, som bestemt ikke kan kaldes små fisk i det store internetocean. Derfor er det måske ikke helt oplagt netop at kopiere design fra dem.

Men hvad der er endnu værre end at Curebit åbenlyst har kopieret designet fra Highrise er, at en del af billederne på siden stadig er hostet på Highrises server. Det betyder, at Curebit trækker på et andets firmas server, for at levere stjålne billeder. Noget, der altså fik DHH til på Twitter at kalde dem for ”fucking scumbags”.

Ifølge Curebit selv er det som følge af en A/B-test af hjemmesidedesign, hvor de bevidst havde kopieret kildekoden fra Highrise. Det var åbenlyst dumt, erkender medstifteren af Curebit, Allan Grant, på en debattråd på Hacker News, der kalder det et idiotisk træk.

Åbenbart har Curebit ikke kun kopieret designet fra Highrise på firmaets hovedside, men også på et andet projekt kaldet Sharebooster, tweetede DHH.

Curebit burde ellers ikke mangle penge til en designer, lyder det fra David Heinemeier Hansson på Twitter, der i et tweet ligger op til en kommentar fra entreprenøren Dave McClure, der gennem sit projekt 500 Startups har støttet projektet med over seks millioner kroner.

Curebit har i skrivende stund skiftet designet på firmaets hjemmeside, så det tilsyneladende ikke længere er kopieret fra andre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Emil Moe

Det er ganske normalt at man låner lidt fra andres hjemmesider; hvor mange har ikke lånt fra Apple.com? I sidste ende tror jeg det giver bedre omtale for Apple.. men derfor skal man selvfølgelig stadig selv hoste det, dog synes jeg ikke de ligner hinanden for meget og er markedet overhovedet det samme?

Det forbedrer også den generelle standard, hvis man ikke er så påpasselige med mit og dit, Highrise har sikkert også lånt nogle ideer :)

  • 0
  • 14
#3 Mark S. Rasmussen

Det er ganske normalt at man låner lidt fra andres hjemmesider; hvor mange har ikke lånt fra Apple.com? I sidste ende tror jeg det giver bedre omtale for Apple.. men derfor skal man selvfølgelig stadig selv hoste det, dog synes jeg ikke de ligner hinanden for meget og er markedet overhovedet det samme?

Det er helt OK at lade sig inspirere fra andre - men det er bestemt ikke OK at kopiere, uden tilladelse vel at mærke. Designet er tydeligvis kopieret, ikke blot brugt som inspiration. Endnu værre så kom det også frem at HTML koden var direkte kopieret, med flere tilbageværende referencer til Highrise - inklusiv de famøse bileder.

  • 11
  • 0
#7 Jesper Lund Stocholm Blogger

Ét eller andet sted har David kun sig selv at takke for det - han kunne jo bare have gjort sit design tilgængeligt for andre på en nem og billig måde, så ville folk bruge det. Han har i den grad sovet i timen!

... men det er måske kun med musik og video vi har det på den måde?

sarkasme kan forekomme i ovenstående

  • 1
  • 5
Log ind eller Opret konto for at kommentere