Højteknologifonden kaster millioner i dataanalyse mod forsinkede fly

Dansk analyse-projekt får millioner af støttekroner til at afklare, hvordan lufthavne kommer af med forsinkede fly, der hvert år koster milliarder af kroner i tabt fortjeneste.

»Meddelelse til passagerne. Easy-Jet fra London Heathrow er forsinket i op til en time.«

Beskeder som denne er alt for normale i danske og udenlandske lufthavne, men nu får et dansk analyse-projekt tre millioner af Højteknologifonden til komme med bud på, hvordan it-løsninger kan forhindre forsinkede fly.

I spidsen for projektet står Allan Grønlund Jørgensen, og initiativet er desuden støttet af DSE Airport Solutions A/S, der har slået sig sammen med Center for Massive Data Algorithmics (MADALGO) fra Aarhus Universitet.

Det skriver Højteknologifonden på sin hjemmeside.

Problemet i dag er, at fra du træder ind i afgangshallen, til du løfter kufferten af båndet i ankomst-lufthavnen, går du gennem 15-20 processer i næsten lige så mange it-systemer.

Det koster tid og penge, så ved at løsningerne i én platform, kan der spares adskillige minutter pr. flyvning, hvilket i sidste ende skal forhindre forsinkelser i op til flere timer.

Forsinkelserne koster luftfartsselskaber, lufthavnene selv og eksterne leverandører til lufthavnene op mod 11,5 milliarder kroner om året, skriver Højteknologifonden.

Projektet løber frem til 2015, hvor en ny it-platform skal ligge klar til test i flere danske lufthavne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017