Dansk politi hjalp FBI til at anholde 24 hackere

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En stor international politiaktion mod hackere er endt med 24 anholdelser verden over. Dansk politi bidrog til opklaringen.

Vi har forhindret svindel med kreditkort for 1,2 milliarder kroner, meldte det amerikanske forbundspoliti FBI ud, da en to år lang efterforskning blev afsluttet med en stor politiaktion. Det skriver Ritzau.

24 hackere blev anholdt, alle mellem 18 og 25 år, og de kan nu se frem til lange fængselsstraffe på 40 år eller mere, hvis de bliver fundet skyldige i anklagerne om økonomisk svindel på nettet.

Opklaringsarbejdet spredte sig i de to år over fire kontinenter, og også danske betjente var involveret i efterforskningen. 11 blev anholdt i USA, mens 13 blev anholdt i andre lande, blandt andet Japan og England.

FBI har gennem to år nøje fulgt aktiviteten på hackerforummet Carder Profit, som forbundspolitiet selv oprettede på nettet. Her begyndte hackere at købe og sælge oplysninger om stjålne betalingskort, og agenter fra FBI har også undervejs udgivet sig for at være hackere selv.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Henrik Madsen

Helt ærligt, denne artikel er ultra tynd og smagsløs.

  1. På hvilken måde hjalp dansk politi FBI med at fange disse forbrydere.

  2. Var der danskere som blev anholdt ved aktionen.

Det er bare 2 spørgsmål som totalt mangler at blive besvaret.

Ret beset kommer artiklen med påstand om at dansk politi har hjulpet men uden den mindste forklaring i forhold til påstanden.

  • 6
  • 0
Niels Terp

Netop på dagen hvor det bliver meddelt, at dansk politi OVERVEJER at centralisere efterforskningen af netbankindbrud, og derved hæve opklaringsprocenten op over det nuværende runde nul, kan man så også meddele at man har assisteret "storebror" med at fange en hoben rigtigt grimme drenge ude i verden.

Det kunne være interessant at høre præcist HVORDAN denne bistand har foregået - måske en landbetjent der har lavet kaffe til de rigtige efterforskere ?

Det kunne også være interessant at høre HVORNÅR dansk politi påtænker at gå i gang med at efterforske kriminalitet i Danmark, som er gået ud over ganske almindelige danske borgere. Men man venter måske nu på at FBI skal komme dem til hjælp ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere