Dansk politi hjalp FBI til at anholde 24 hackere

27. juni 2012 kl. 12:495
En stor international politiaktion mod hackere er endt med 24 anholdelser verden over. Dansk politi bidrog til opklaringen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vi har forhindret svindel med kreditkort for 1,2 milliarder kroner, meldte det amerikanske forbundspoliti FBI ud, da en to år lang efterforskning blev afsluttet med en stor politiaktion. Det skriver Ritzau.

24 hackere blev anholdt, alle mellem 18 og 25 år, og de kan nu se frem til lange fængselsstraffe på 40 år eller mere, hvis de bliver fundet skyldige i anklagerne om økonomisk svindel på nettet.

Opklaringsarbejdet spredte sig i de to år over fire kontinenter, og også danske betjente var involveret i efterforskningen. 11 blev anholdt i USA, mens 13 blev anholdt i andre lande, blandt andet Japan og England.

FBI har gennem to år nøje fulgt aktiviteten på hackerforummet Carder Profit, som forbundspolitiet selv oprettede på nettet. Her begyndte hackere at købe og sælge oplysninger om stjålne betalingskort, og agenter fra FBI har også undervejs udgivet sig for at være hackere selv.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
28. juni 2012 kl. 13:21

Netop på dagen hvor det bliver meddelt, at dansk politi OVERVEJER at centralisere efterforskningen af netbankindbrud, og derved hæve opklaringsprocenten op over det nuværende runde nul, kan man så også meddele at man har assisteret "storebror" med at fange en hoben rigtigt grimme drenge ude i verden.

Det kunne være interessant at høre præcist HVORDAN denne bistand har foregået - måske en landbetjent der har lavet kaffe til de rigtige efterforskere ?

Det kunne også være interessant at høre HVORNÅR dansk politi påtænker at gå i gang med at efterforske kriminalitet i Danmark, som er gået ud over ganske almindelige danske borgere. Men man venter måske nu på at FBI skal komme dem til hjælp ?

1
27. juni 2012 kl. 16:47

Helt ærligt, denne artikel er ultra tynd og smagsløs.

  1. På hvilken måde hjalp dansk politi FBI med at fange disse forbrydere.

  2. Var der danskere som blev anholdt ved aktionen.

Det er bare 2 spørgsmål som totalt mangler at blive besvaret.

Ret beset kommer artiklen med påstand om at dansk politi har hjulpet men uden den mindste forklaring i forhold til påstanden.