Dansk patent på ny password-tjeneste

19. december 2007 kl. 14:165
Pamci Networks har søgt patent på deres kodeordstjeneste BoxKnox, der skal tage kampen op med keylogging.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

BoxKnox hedder kodeordstjenesten fra Pamci Networks, der skal gøre det mere sikkert at færdes på nettes uden at få opsnappet brugernavne og adgangskoder. Det skriver comon.dk.

BoxKnox fungererer som et sikkert pengeskab på internettet, hvor alle dine koder, brugernavne og andre vigtige informationer kan opbevares.

Den løsning har nu gjort, at Pamci Networks har søgt patent på tjenesten.

?Vi erklærer hackerne krig med den her patentansøgning. Problemet er, at folk stadigvæk logger ind på internettet med et brugernavn og et kodeord. Så det tager to sekunder at få fat i din adgangskode til din datingside eller din netbank med den software, der er tilgængelig på nettet. Alle hjemmesider med statisk login er i dag pivåbne for kriminelle," siger Ambjørn Christophani, som er idémand hos Pamci Networks, til comon.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med BoxKnox skal man ikke huske et password men vælge to billeder blandt 100 fordefinerede. Når man logger ind, bliver billederne forsynet med et nyt nummer fra gang til gang, der så indtastes som password. Det vil sige, at adgangskoden skifter hver gang, og det er derfor ikke muligt at keylogge.

For at øge sikkerheden anvender BoxKnox desuden ssl-kryptering, når du åbner boksen på nettet.

Det århusianske firma Pamci Networks er blevet kontaktet af flere investorer og forhandler med en række kunder, der vil købe licens til at bruge den sikre login-metode.

Adgang og oprettelse findes på https://www.boxknox.com/dk/default.asp - derudover er der også mulighed for adgang til informationerne via mobiltelefon gennem www.box724.com.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
20. december 2007 kl. 09:43

..altså at logge input data fra keyboard er jo ikke en ret ny metode, så måske de bare sender en udfordring på banen.

Har man mulighed for at gemme en keylogger på computeren, så må man også kunne lave noget software der registrere alle dine klik på boxknox, og samtidig laver read-back fra grafik-bufferen, og på den måde kopiere hele billedet på skærmen i samme sekund som man klikker på musen.

Det vil kræve mere traffik at sende data tilbage til dem der har inficeret din PC, men når bare folk stoler blindt på en sikkerhed og den måske bliver meget populær, så er det arbejdet værd, da den tjeneste så kan samle alle folks hemmelige login eet sted, så man kun skal "angribe" eet sted :)

..jeg ser frem til hvad det modsatte marked kan byde på.

4
19. december 2007 kl. 19:15

Det er ikke lykkedes mig at finde nogen patentansøgning på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside. Ej heller hos WIPO eller EPO. Har andre haft større held med deres søgekriterier?

3
19. december 2007 kl. 16:07

Der er prior art der går 5 år tilbage, så der er ikke så meget at patentere. Men som så mange andre gummistempel-patenter, så skal den over en retssal før man kan få den helt ud af systemet.

Thomas

2
19. december 2007 kl. 15:17

Det er da de underligste ting, de der patenter skal beskytte (os) mod.

Hvis det her viser sig at være effektivt, så er det en 'opfindelse' på linie med at tilsætte salt til vandet når man koger kartofler.....

Fra at være den møllesten, der sørgede for brød på bordet, så er patenter udviklet derhen møllestenen i dag sænker farten og truer med at trække os ned.

For mig lyder det tåbeligt, at en løsning på et alment problem kan blokeres af et patent.

Det er meget godt at få gode ideer, men patentsystemet virker i dag mere som en hæmsko mod udvikling end som en beskyttelse af en opfinder.

1
19. december 2007 kl. 14:28

Altså man logger indtastningerne og de 100 billeder med nye numre.

Gad vide, hvor få gange man skal gøre det, før man kan regne ud, hvilke 2 billeder der er brugerens pass-billeder.

Det er ret få gange og denne metode er altså alt andet end sikker