Dansk outsourcinghus går på rov blandt ukrainske studerende

Ukraine er en nærmest uudtømmelig ressource af kvalificeret it-arbejdskraft, mener chefen for dansk outsourcing-virksomhed. Firmaet har oprettet et akademi, hvor de skoler nyuddannede udviklere til at indgå i konkrete projekter med danske kunder.

Det danske outsourcinghus Conscensia har taget sagen i egen hånd og opkvalificerer selv udenlandsk arbejdskraft på et særligt udvikler-akademi i Ukraine. Ved at snuppe de studerende, mens de stadig går på universitetet, og klæde dem på til danske kunder, gør de sig selv til førstevælger blandt Ukraines enorme it-talentmasse.

Tilbage i 2006 manglede Conscensia kvalificeret arbejdskraft til at løfte en business intelligence-opgave for en dansk kunde, da det gik op for dem, at de selv kunne producere den. De indhentede dygtige ukrainske database-specialister og skolede dem i de SAS-systemer, opgaven krævede.

Det blev startskuddet til det, der i dag er Conscensias Junior Academy i byen Lviv, hvor unge talenter bliver hentet ind allerede inden, de er færdige på universitetet. Her modtager de undervisning i blandt andet kommunikation og dansk kultur.

»Oprindeligt var tanken, at hvis nu ikke vi kan finde præcis de kompetencer, vi har brug for, så kunne det være, man selv kunne uddanne dem. Vi tager de bedste fra universitetet, mens de stadig går der, og begynder at opkvalificere dem til at indgå i konkrete projekter med kunder i Danmark,« siger Carsten Hansen, CEO i Conscensia, til Version2 og fortsætter

»Det, at vi allerede har givet dem kommunikationstræning, gør, at vi meget hurtigere kan få dem over på kundeprojekter. På den måde er vi hurtigere til at mobilisere relevant arbejdskraft for vores kunder i Danmark,« siger han.

Men det er ikke kun bløde værdier, de unge udviklere lærer på akademiet.

»Vi giver dem også noget mere praktisk erfaring med de teknologier, de i forvejen har beskæftiget sig med på skolen. I den virkelige verden er det ikke længere nok, at det virker i teorien - nu skal det også til at virke i praksis, og det kan være en stor omvæltning for nogle,« siger Carsten Hansen til Version2.

Læs også: 10 gode råd: Sådan får du succes med ukrainske udviklere

Akademiet har ifølge Carsten Hansen opnået en vis berømmelse i området, og virksomheden behøver ikke selv at opsøge de studerende for at finde mulige kandidater. De kommer helt af sig selv.

»Vi bliver både opsøgt af de studerende og har samtidig gode relationer til universitetet, som giver os et praj om, hvem der kunne være interessante for os,« siger Carsten Hansen til Version2.

Han mener, at Ukraine gemmer på nærmest uudtømmelige it-kræfter. Han forklarer, at en dansk datalogs pensum praktisk talt er identisk med en tilsvarende i Ukraine. Og en rigtig stor del af dem står klar til at hjælpe uden for deres eget land.

»Generelt er it-industrien delt op i to dele. Den ene del arbejder internt i Ukraine, altså direkte for større ukrainske virksomheder eller det offentlige. Den anden del, og den vil jeg tro er på omkring 80 procent, arbejder med sourcing på den ene eller anden måde,« siger Carsten Hansen til Version2.

For nylig åbnede firmaet endnu et udviklingscenter i hovedstaden Kiev, der i øjeblikket er fokuseret på udvikling i Microsoft Dynamics. På længere sigt skal kontoret i Kiev dog også fungere som akademi for nye håbefulde softwareudviklere i Ukraines største by.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Peters

Det er lidt interessant at læse artiklen, for det er som jeg har set tidligere, som om de Ukraineske unge, ikke skulle være lige så dygtige som vi er i vesten. Ukraine er lange fremme på mange områder - det er først og fremmest regeringen i Ukraine der er lidt tilbagestående bl.a. grundet den enorme korruption der hersker blandt politikere, politi og den offentlige sektor.

De unge er på lige fod med vores unge, interesseret i et højt niveau rent uddannelsesmæssigt, så det er rart at læse, at en Dansk virksomhed gør brug af dem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere