Dansk open source data-renser solgt til hollændere

14. februar 2011 kl. 06:591
Det danske datakvalitetsværktøj Datacleaner udkommer i dag i version 2.0. Samtidig annoncerer bagmanden, at open source-projektet nu er solgt til et hollandsk selskab.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det startede som en afløsningsopgave i studietiden. Open source-projektet med navnet Datacleaner har i en lang årrække kørt som Kasper Sørensens hobbyprojekt, mens han passede sit arbejde som Java-udvikler og -underviser i firmaet Lund & Bendsen.

Men ikke længere. For et par år siden fattede den hollandske datakvalitetsvirksomhed Human Inference interesse for Kasper Sørensens kode, og kærligheden var gensidig:

»Vi mødtes, og begge parter var overbevist om, at vi skulle samarbejde. Nu har vi underskrevet en aftale om, at Human Inference køber community sitet og overtager vedligeholdelsen og sponsoratet af communityet,« siger Kasper Sørensen til Version2.

Aftalen er netop offentliggjort, og det sker samtidig med, at Datacleaner lanceres i version 2.0. Kort fortalt kan Datacleaner åbne databasefiler, excelark, csv-filer med mere og derefter analysere dem for at finde konsistensfejl og andet skidt i dataene

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som en del af aftalen med Human Inference bliver Kasper Sørensen nu ansat i firmaet og får ansvar for udskiftningen af virksomhedens eksisterende ?HIQuality Inspect?-software med hans eget Datacleaner.

»Det er min store, personlige udfordring. Det er en 25 år gammel virksomhed og mange i organisationen har en lang historik med Inspect, så nu skal jeg fortælle dem, at det eksisterende er slut og sælge dem strategien om at gå open source. Desuden integrerer vi DataCleaner med den øvrige suite af HIQuality datakvalitet produkter. Det bliver rigtig spændende, og entusiasmen er høj,« siger Kasper Sørensen.

Ud over jobbet hos hollænderne, har Kasper Sørensen fået en sum penge for at sælge community'et.

»Det er ikke noget, jeg er blevet milliard-dollar rig på, men det har givet mig et godt skub i ryggen. Men det har i hele processen også været vigtigt for mig, at Human Inferences interesse var sund og god og ikke bare et quick win. Aftalen, vi har lavet, sørger for, at de overtager det på en anstændig måde,« siger Kasper Sørensen, der ind til i dag stort set ikke har tjent penge på projektet.

Det lyder som om, det er lidt vemodigt at skulle sige farvel til en trofast følgesvend?

»Ja. Jeg har tænkt på DataCleaner som mit barn, der er ved at flytte hjemmefra. Men heldigvis kan man sige, flytter jeg selv med. Så det er ikke så slemt,« lyder det fra Kasper Sørensen.


Læs mere i pressemeddelelsen fra Human Inference

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. februar 2011 kl. 21:17

Tillykke Kasper

Jeg håber, at det får Datacleaner ud til mange flere kunder og brugere - og så at du nu kan hellige dig projektet på fuld tid.

Claus Agerskov, AgerCon