Dansk OOXML-afklaring først i morgen

Først i morgen fredag vil dokumentgruppen under Dansk Standard offentliggøre den danske indstilling til ISO-standardisering af OOXML.

På trods af, at den danske dokumentgruppe under Dansk Standard har afholdt møde om den danske indstilling til ISO-godkendelse af Microsofts åbne dokumentstandard OOXML, vil gruppen først i morgen meddele offentligheden resultatet.

»Der vil først komme besked ud i morgen, hvor der vil komme en pressemeddelelse. Jeg har fået mundkurv på, så jeg kan ikke sige mere,« siger formanden for dokumentgruppen professor på Copenhagen Business School Mogens Kühn Pedersen til Version2.dk.

På spørgsmålet om, hvorfor formanden er blevet udstyret med mundkurv, svarer Mogens Kühn Pedersen.

»Ja, det er jo fordi, det er alt for spændende det her.«

Danske krav opfyldt
ISO's medlemslande skal inden 30. marts have afgivet deres indstilling til, hvorvidt det Microsoftsstøttede åbne dokumentformat Office OpenXML (OOXML) skal anerkendes som international standard under ISO. OOXML er i forvejen anerkendt som åben standard af it-brancheorganisationen ECMA, der også er kommet med indstillingen til ISO.

Ved den indledende behandling af OOXML i dokumentgruppen var indstillingen fra den danske dokumentgruppe til ISO, at OOXML ikke skulle anerkendes som åben standard, med mindre ECMA kunne sikre, at en lang række forhold blev opfyldt.

ECMA har siden arbejdet på at opfylde alle indkomne indvendinger - også de danske, og efter det såkaldte Ballot Resolution Meeting i februar hos ISO i Geneve blev det klart, at alle de danske indvendinger ville blive indarbejdet i standarden. Den umiddelbare konklusion efter ISO-mødet var derfor, at argumenterne for et fortsat dansk nej til OOXML var ryddet af vejen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
Jan Hansen

Hvad henviser afsnit "Danske krav opfyldt"- overskriften i artiklen til!?

Der kunne vel i princippet lige så godt stå "kaffekanden er blå", da det har lige så meget med resten af artiklen at gøre. Kan det tænkes at ECMA/M$ har svaret på DS indsigelser, men der er vel ingen ud over udvalget der ved om ECMA/M$ svar er blevet godtaget.

Jesper Lund Stocholm Blogger

Jørn,

der er vel ingen ud over udvalget der ved om ECMA/M$ svar er blevet godtaget.

Joeh - det ved I allesammen godt ... det står nemlig på http://www.ds.dk/4196

[b]Dansk Standard[/b]
Den danske delegations mission med at få sat dansk fingeraftryk på ISO/IEC DIS 29500 OOXML og dermed forbedre standarden er lykkedes til fulde, da alle danske kommentarer er blevet godkendt og således skal indarbejdes i ISO/IEC DIS 29500 OOXML.

:o)

Jesper Lund Stocholm Blogger

Jan,

Men de kan vel ikke godkende noget før denne indarbejdelse af kravene i standarden er sket?

Jo - formelt består standarden OOXML nu af den oprindelige DIS 29500 samt output-dokumenterne fra BRM. Begrundelsen for dette findes i JTC1s direktiver afsnit 13. BRM-mødet er formelt først færdigt, når alle lande har genovervejet deres stemme - hvilket er lørdag nat (CET). Herefter har SC34 en måned til at færdiggøre en endelig final DIS.

[b]JTC1 Direktiver afsnit 13[/b]
In not more than one month after the ballot resolution group meeting the SC Secretariat shall
distribute the final report of the meeting and final DIS text [u]in case of acceptance[/u].

(min understregning)

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017