Dansk Motorola-chef stoler ikke på Huawei som TDC-leverandør

TDC har indgået en aftale med Huawei om, at den kinesiske virksomhed skal drive mobilnet i Danmark. Det afleder kritik fra Motorola.

TDC's milliardaftale med kinesiske Huawei om levering af 4G-udstyr er en torn i øjet på konkurrenten Motorola.

Direktør i Motorola Solution Steffen Ring udtaler til Børsen, at han ikke stoler på virksomheden, og at han derfor har taget sagen op med Dansk Beredskabskommunikation.

Dansk Beredskabskommunikaiton, der er ejet af Motorola, driver forsvarsnetværket Sine (SIkkerhedsnetværket), der forbinder blandt andet politi, ambulancer og brandvæsen. Sine er koblet op på TDC's infrastruktur – men er dog uafhængigt af mobilnettet, som kinesiske Huawei nu skal drive. Alligevel er Steffen Ring fra Motorola utryg ved aftalen.

»Jeg er stødt på en stribe forhold rundt om i verden, og jeg kan bare konstatere, at det er noget, jeg personligt ikke bryder mig om,« udtaler Steffen Ringberg.

Steffen Ringberg kommer ikke med konkrete problemstillinger, men begrunder sine anklager med, at Huawei er blevet beskyldt for at installere overvågning i teleudstyret hos Belgiens største teleselskab. En anklage som den kinesiske virksomhed blankt har afvist.

Hos TDC forstår man ikke bekymringen, da mobilnetværket – som Huawei skal drive – og Sine er to adskilte systemer.

»Sine-nettet trækker på TDC’s infrastruktur – deres antenner og basestationer benytter mange steder TDC’s mastelokationer, og en del af trafikken går også gennem vores kabler – men teknisk set er det adskilt fra TDC’s mobilnet. TDC’s aftale med Huawei ændrer ikke på det forhold. Alene af den grund har jeg svært ved at forstå bekymringen,« udtaler Carsten Dilling, der er koncernchef i TDC.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Harry Jessen

Jeg har hørt rygter om at Motorola har installeret en NSA bagdør i SINE og i deres mobiltelefoner.

Det er altid nemt at udtale sig om rygter, hvis Motorola vil være troværdige, må de komme med noget mere konkret, end at jeg har hørt.

  • 17
  • 0
#8 Harry Jessen

Thomas har du nogen sinde tænkt på at hvis virksomheder lyttede efter "jeg har hørt" om et andet firma de måske ville handle med. Så ville der ikke være nogen handel mellem virksomheder.

Efterretningstjenester har selv grundlagt grunden til den mistænksomhed, der nu rammer dem selv.

Men kan du selv komme med et fornuftigt forslag til at vi ikke skal mistænke NSA for at stå bag Motorolas udmelding?

  • 6
  • 0
#12 Peter Valdemar Mørch

Stoler præcis lige så meget på Huawei som på Motorola - en fremmed magts efterretningstjeneste er en fremmed magts efterretningstjeneste

Helt enig.

Og det handler jo ikke om at stole på Motorola eller Huawei, men om at stole på USA og/eller Kina. Kommer Uncle Sam med en Patriot Act dommerkendelse og en gag order, så er det game over for alle gode intentioner og enhver moral Motorola måtte have haft. USA er måske nok ven i en eller anden udstrækning i dag, men vi skal ikke give vennen hoveddørsnøglen.

Er der egentlig reelle alternativer, hvor vi kan have en stærkere formodning om at der ingen bagddøre er, f.eks. Open Source til netværksudstyr?

Men nu er TDC jo privatejet, så vi har intet at skulle have sagt.

Peter

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere