Dansk mobil-database går open source og udvider med synkronisering i realtid

Videreudvikling af Realm-databasen skal give små app-udviklere samme muligheder som it-giganterne.

Den danskudviklede Realm-database, der gennem apps til iOS og Android, har over en milliard slutbrugere, udvider teknologien på serversiden, så det bliver muligt at synkronisere data i realtid.

Den teknologiske overbygning til den populære database gør det muligt at bygge komplekse funktioner som beskedtjenester og samarbejde i realtid ind i apps - funktioner, som ellers har været reserveret til virksomheder med store it- og udvikler-ressourcer, som Facebook og Google.

Læs også: Danskudviklet mobil-database runder én milliard brugere

I samme ombæring bliver kernen i Realm-databasen gjort open source, oplyser selskabet i en blog, der linker til GitHub.

Begrænsninger for mobildatabaser og synkroniseringsteknologi har længe været en kilde til frustration for app-udviklere, lyder det fra Realm.

Læs også: Danske stjerneskud i Silicon Valley får investering på 140 mio. kr.

Det nye tiltag består af en såkaldt Realm Object Server, der skal tale sammen med Realms mobildatabase. Platformen arbejder med det, som Realm selv kalder Live Objects.

Live Objects betyder, at data-objekter på den mobile enhed altid holdes synkroniseret med data-objekterne på serveren. Synkroniseringen sker automatisk og uden behov for yderligere kodning, fremgår det af virksomhedens blog.

Læs også: Startup-land: Sådan kom danske Realm med i eksklusiv amerikansk iværksætterklub

Metoden er ifølge Realm effektiv, fordi det kun er ændringer, der transmitteres og ikke hele objekter. Samtidig kan platformen løse konflikter, der måtte opstå, hvis flere brugere laver ændringer samtidig.

Beta-platformen, der frigives i dag, understøtter Java, Objective-C og Swift. React Native og Xamarin er på trapperne, lover selskabet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere