Dansk mini-termometer til smartphones skovler penge ind

8. marts 2013 kl. 09:227
Crowdfunding har vist sig at give pote for danske Robocat, der vil sætte et mini-termometer til iPhone og Android-telefoner i produktion.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det danske app-firma Robocat ser ud til at ramme plet hos folket med et nyt mini-termometer, der kan stikkes i din iPhone eller Android-telefon.

I hvert fald er det lykkedes at hente cirka 200.000 kroner hjem i støtte via crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter på blot seks timer, skriver Robocat i en pressemeddelelse.

»Det er en spændende tid vi lever i, når små hold kan finansiere deres projekter direkte igennem forbrugeren. Der er pludseligt blevet kortere vej fra idé til eksekvering,« udtaler chefudvikler Willi Wu, Robocat, i pressemeddelelsen.

Robocat har tidligere lavet termometer-appen Thermo, som to millioner brugere har hentet ned på deres smartphone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye projekt har fået navnet Thermodo og er et kompakt og præcist hardware-termometer, der kan sættes i jack-stikket i en smartphone.

Du kan se mere om Thermodo i videoen her:

**Dansk mini-termometer til din smartphone tager Kickstarter med storm**

Danske Robocat, som er kendt for sine apps både lokalt og internationalt, har her til i går eftermiddag lanceret et nyt projekt: Thermodo er et lille elektronisk termometer til din smartphone der giver dig nøjagtige temperatur målinger direkte fra din telefon. Blot 6 timer efter er projektet på rekord tid blevet finansieret.

"Vi har lavet vejr apps" siger chefdesigneren Michael Flarup, "Nu vil vi lave vejr hardware".

I vinteren 2011 lancerede Robocat den lille termometer app, Thermo der viste temperaturen udenfor. Flere end 2 millioner mennesker har til dags dato downloadet Thermo og langt de fleste syntes godt om appen. Desværre beretter Robocat om enkelte misforståelser hvor vrede anmeldere har klandret appen for ikke at vise den korrekte temperatur ved brændeovnen eller på toilettet. Da smartphones desværre ikke kan måle temperatur måtte drengene fra det lille københavnske firma på tegnebrættet for at komme frem til en løsning. Dette blev til Thermodo, en lille ny gadget til din smartphone.

På mindre end 6 timer har projektet rejst de 200.000 kr Robocat skal bruge for at gå til næstre skridt I produktionen. Projektet bliver finansieret igennem det amerikanske website Kickstarter som benytter sig af crowd-funding, en metode der tillader små udviklerhuse at springe mellem-manden over og forudsælge en idé eller et produkt direkte til kunden. Interessen har været stor, teknologisider som Engadget & Techcrunch har begge bragt artikler om det lille danske termometer og med 30 dage tilbage af finansieringen tyder det på at Robocat får langt mere end de havde spurgt om.

"Det er en spændende tid vi lever i, når små hold kan finansiere deres projekter direkte igennem forbrugeren." siger chefudvikleren Willi Wu " Der er pludseligt blevet kortere vej fra idé til eksekvering".

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
9. marts 2013 kl. 19:32

Hvis termometeret får en version der kan bruges til også at mål kroppens temperatur, bliver det Nice to have for forældre, læger, sygeplejersker, (os alle). Så kan man måske også lave mini versioner af deres stetoskop og generelt, andre slags målinstrumenter ...

6
8. marts 2013 kl. 14:44

..mellem audio in og audio out er vel ikke særligt innovativt på det tekniske plan. Men på det markedsmæssige plan kan det da godt vise sig at være.

Skulle jeg kunne lokkes til at købe et, så skulle det have været et ir termometer, strømfødet via audio out og dataafleværende via audio in, f.eks. som pwm, eller evt. digitalt.

5
8. marts 2013 kl. 14:33

Jeg synes da det er en sjov ide.

1
8. marts 2013 kl. 11:10

Bliver vel en regnmåler, så man kan stå ude i silende regn og præcist få at vide, hvor meget det regner, og hvor våd man estimeres at blive de næste X minutter. ;-)

At stå med en traditionel regnmåler er dumt. Men at stå med en dims i hvid plastik til sin smartphone - se det er jo smart. Alt, der kan tilsluttes en smartphone er automatisk smart. Lommelygte er dumt - FlashLight på iPhone er smart. Minitermometer i lommen er dumt - men minitermometer til jackstikket på smartphone er smart. :)

2
8. marts 2013 kl. 11:23

Selvfølgelig køber mange ting fordi det er smart, men du misser en væsentlig pointe. Ved at bruge flash i min telefon skal jeg ikke OGSÅ have en lygte på mig, med termometer adapteren skal jeg IKKE have et ekstra termometer med osv osv. Du har kun brug for ét apparat, telefonen, som de fleste alligevel har på sig. Det er brugervenlighed.

Tænk også på kameraet i telefonerne. Det kan på ingen måder erstatte et rigtigt kamera, hvis du vil tage seriøse billeder, men jeg går ikke altid rundt med mit spejrefleks kamera, min telefon har jeg altid på mig. På den måde fanger man situationer som man ellers ikke fik gjort, så det har ikke altid noget at gøre med at "det er smart".

4
8. marts 2013 kl. 12:30

med termometer adapteren skal jeg IKKE have et ekstra termometer med osv osv.

Adapteren er jo netop et (ekstra) termometer man skal have med! Et termometer indbygget i telefonen er smart, for hvem render lige rundt med et termometer i lommen når man skal bruge et? Men at købe et termometer, bare for altid lige at kunne se temperaturen? Jeg tror ikke vores venner hos Robocat skal forvente at blive rige på den dims... Ja, og alligevel er der folk der tror på ideen. Det må være fordi det er til iPhone... ;-)

3
8. marts 2013 kl. 12:16

Helt rigtigt. Og kamera og lommelygtefunktion er da også smart. Men gider man have en nøglering med et termometer i? Det virker lidt for søgt. "Hvad kan vi ellers bruge en smartphone til?" :)