Dansk Microsoft-chef skifter til elbiler

Jens Moberg forlader topstilling i Microsoft. Han skal nu stå i spidsen for netværk for elbiler.

Fra kriseramt it-gigant til grøn vækst-gigant.

Det er situationen, når danske Jens Moberg efter en stilling som topchef i Microsoft nu skifter til Better Place Denmark, den danske afdeling af et internationalt netværk for elbiler og tilhørende optankningsstandere.

Jens Moberg har været i Microsoft-koncernen siden 1995, heraf de seneste knap fire år i hovedkvarteret i USA, hvor den 46-årige dansker først havde ansvaret for salget til de store amerikanske virksomheder og senere fik ansvaret for de stadig mere lukrative markeder i Kina, Indien og Rusland.

I dag blev det så meddelt, at Jens Moberg nu skal stå i spidsen for Better Place Denmark, som via en samarbejdsaftale med Dong Energy skal stå for udbredelsen af elbiler og tankningsstandere i Danmark, hvilket forventes at koste 770 millioner kroner.

»Med Jens Moberg har vi fået en verdensklasse-erhvervschef til at hjælpe os med at implementere vores model i Danmark, som kan tjene som udstillingsvindue mod Europa og resten af verden, når de kommer til klimatopmæde i København i december,« siger Shai Agassa, stifter og administrerende direktør i Better Place, ifølge marketwatch.com.

Better Place beskriver sig selv som verdens førende mobilitetsoperatør og har i dag afdelinger i USa, Israel og Danmark. Virksomheden samarbejder tæt med Renault og Nissan om udviklingen af el-biler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Kleis

Ideen er som jeg ser den ikke specielt nytænkende.

Så vidt jeg hørte i interviewet mente han at bilerne skulle bevare deres komfort, og derfor være store.

Det argument har jeg lidt svært ved - da jeg helst så at man havde sponsorede ellertstørrelse hybridbiler til arbejdspendling. På den måde er der plads til en del flere biler i morgentrafikken. Hvis man derudover kunne få intelligent styring af bilerne - så de alle gassede op samtidig i lyskryds og man evt. ikke kunne nøjes med at programmere hvor man skulle hen, kunne det bruges til noget.

Og ja, så kan man bare tage toget - bortset fra at toget ikke er specielt fleksibelt - samt togsystemet ville bryde sammen hvis bililsterne der udgør 92% af pendlerne, alle ville vælge den løsning.

  • 0
  • 0
#5 Baldur Norddahl

Hvis du gerne vil have en ellert, så kan du da bare købe en.

Det er et faktum at ellerten som koncept ikke har slået igennem. Derfor er det nødvendigt at gøre noget andet. Folk vil have rigtige biler, med samme komfort og egenskaber som olie-biler.

Og det kan elbilen sagtens levere. Vi skal bare i gang. Der er intet nyt i det, bortset fra at det aldrig er kommet i gang, og det hjælper projekt Better Place nu med.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere