Dansk mangelvare: Kreative udviklere

58 kommentarer.  Hop til debatten
Det danske it-firma Tradeshift søger 15-20 dygtige, kreative, entrepenøragtige softwareudviklere. De er svære at finde herhjemme, lyder erfaringen.
14. december 2011 kl. 10:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Her kommer der to forskellige præsentationer af den typiske danske softwareudvikler:

a) En person, der sidder i en udviklingsafdeling og koder funktionalitet x på program y, fordi forretningsafdelingen i virksomheden siger, at det skal være sådan.

b) En person, der både er kreativt anlagt, har et udtalt entrepenør-gen, kan bidrage med nye idéer til produktet og derudover har den fulde kontrol med de nyeste teknologier inden for sit felt.

I det danske it-startup Tradeshift skal man bruge 15-20 nye udviklere af typen b) i det kommende års tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er et problem, for startup-firmaet oplever, at den danske it-verden er fyldt op til randen med udviklere af typen a).

»Vi er nødt til at ramme et miks, hvor forretning og teknologi går op i en højere enhed. Udfordringen er, at du i Danmark har en kultur, hvor de to ting ofte er adskilt,« siger teknologidirektør i Tradeshift, Gert Sylvest, til Version2.

Fra 3 til 60 på 2 år

For et par år siden var de tre ansatte i Tradeshift. Nu er de omkring 60 i firmaet, der bygger sin gesjæft op omkring cloud-baseret e-fakturering.

En slags socialt netværk for virksomheder, der gerne vil skrotte A4-arkene og i stedet kunne sende fakturaer til hinanden elektronisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tradeshift har i den seneste tid haft 6-7 stillinger slået op. 100 ansøgninger blev indsendt - cirka tre fjerdedele fra udenlandske ansøgere - og to af stillingerne endte med at blive besat.

De teknologiske nøgleord i virksomheden er blandt andet open source, Linux, Java, dynamiske sprog som Groovy og Rails samt Javascript.

»Vi går efter folk, som er hamrende dygtige til at arbejde med de teknologier. Samtidig skal de være meget nysgerrige og for eksempel kunne tale med om nye emner som NoSQL, cloud og continuous deployment. Nysgerrigheden er meget vigtig, fordi det netop er cutting edge-teknologi, vi arbejder med,« siger Gert Sylvest.

Under jobsamtalerne forsøger Tradeshift, der ikke har nogen særskilt HR-afdeling, at afsløre, om udviklerne ved siden af de tekniske færdigheder også kan tænke ud af boksen.

»Vi prøver at opstille nogle uvante scenarier for ansøgerne for at se, hvordan de reagerer. Det handler ikke så meget om at afsløre, om de har forretningserfaring, men mere, om de er villige til at træde uden for deres eget, trygge felt,« siger Gert Sylvest.

Er det et specielt dansk fænomen, at de efter jeres erfaring ofte ikke kan det?

»Jeg synes ikke, det er specielt mere udbredt i Danmark end i udlandet. Den største forskel er, om folk kommer fra meget hierarkisk virksomhedskultur. Når folk kommer fra fladere strukturer, er de som regel meget hurtigere til at tænke uden for deres område.«

Hvorfor er det så svært at finde dem herhjemme?

»Det stammer nok helt tilbage fra uddannelsen af folk. Her begynder man allerede at tænke i de her roller, hvor udvikleren og forretningen er adskilt fra hinanden. Og det er nok en spejling af de roller, der findes i store, danske it-virksomheder i dag. Der er en slags 'feedback loop' mellem de store virksomheder og uddannelserne. Det er nok også derfor, at vi har en relativt høj andel af udviklere fra IT-universitetet, hvor folk ofte har en meget blandet baggrund og for eksempel kan have læst musikvidenskab tidligere,« siger Gert Sylvest.

Er I ikke bare for kræsne? I kan vel selv opkvalificere de udviklere, der dygtige, men måske mangler noget på den kreative front?

»Nej, det synes jeg ikke, at vi er. Vi holder princippet højt om, at vi skal have de bedste, og at de skal passe ind i vores startup-kultur. Det er nu, at vi grundlægger hele kerneplatformen i Tradeshift, så det betyder meget for virksomheden, at vi har de rigtige medarbejdere.«

Er det fordi, danske udviklere ikke kender til den startup-kultur, som I selv står for?

»Jeg tror da helt sikkert, at danske udviklere jobmæssigt søger meget traditionelt. Det hænger nok sammen med, at der ikke er så mange virksomheder som vores. Vi prøver også at komme ud på uddannelsesinstitutionerne og fortælle om, hvem vi er, og hvad vi laver. Men det tager lang tid at få folks opmærksomhed,« siger Gert Sylvest.

Er der ikke ofte en indbygget modsætning mellem udvikleren, som man typisk opfatter ham eller hende, og så den profil, I leder efter?

»Den type person er selvfølgelig nok lidt sjældnere blandt udviklerne. Men jeg mener, at det er meget en personlighedsmæssig ting, om man kan lide at være en del af projektet eller ej. Og om man kan lide at have indflydelse på alle beslutninger i den virksomhed, man arbejder for. For at lave et succesfuldt og innovativt it-startup skal du altså bruge folk, der som udgangspunkt kan tænke ud af boksen.«

58 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
51
18. december 2011 kl. 18:56

Det mest iøjnefaldende ved denne debat - som er spændende - er efter min mening, at det er så få, der snakker om overgangen fra startup til at være en mere moden virksomhed. Med moden forstår jeg, at man når en fase med et etableret produkt, der er i drift mange steder og hvor man har kunder, der er dybt afhængige af produktet som en del af deres forretning. Der er ingen tvivl om at alle videnstunge virksomheder ønsker ansatte, der kommer med gode ideer. Det siger sig selv. Jeg synes ofte de rigtig gode resultater opstår, når virksomheden evner at høste frugterne af både type A og B og alle de andre typer mennesker, der arbejder i en virksomhed. Sidder man 4 mand i en kælder og udvikler software, er det givetvis rigtig dejligt, hvis alle evner at tænke nye måder at kombinere teknologi på for at lave virkelig gode produkter. Har virksomheden 50 eller 100 ansatte, er det væsentligt at ledelsen forstår at udnytte den dynamik, der opstår, når man har en gruppe af medarbejdere, der skal løse forskellige opgaver. Vedvarende kundetilfredshed opnås ikke nødvendigvis udelukkende af evnen til konstant at lave nye, fantastiske features, men i ligeså høj grad evnen til at sikre stabil drift af det eksisterende produkt og det at tage de problemer, der opstår i den daglige drift seriøst.

I stedet for at fokusere på den enkelte udviklers evne til at tænke udenfor kendte rammer og teknologier, bør man fokusere på at udnytte de forskellige talenter, de ansatte har til at servicere kunderne bedst muligt. Måske har én af de ansatte et stærkt afslutter-gen. Det vil måske være den helt rigtige at sætte i spidsen for leverancen af releases. Skidt med om han eller hun er den, der får de mest geniale indfald og næsten kan gå på vandet. Det handler (også) om at få nye releases færdige og til kunderne, hvor de skaber værdi.

En anden ansat er måske stærk som ide-generator, men ikke nogen god afslutter. Super - træk på ham til at generere ideer, der måske bliver til produkter eller nye features. Jeg mener ikke nødvendigvis det er et problem, at man ikke selv kan realisere det hele, hvis man oprigtigt engageret i projektet og har de kommunikationsevner, der skal til for at visualisere ideen for de andre, der skal bidrage til projektet.

Et hurtigt blik på Tradeshifts stillingopslag gav mig en fornemmelse af, at man er meget skarp på hvilke skills man ønsker og på hvilket niveau, men der er ikke mange ord om, hvilken type person, man forestiller sig skal bestride jobbet - højst et par standardbemærkninger om at man skal kunne vidensdele osv. Den sang, tror jeg alle udviklere hører ved festlige lejligheder og det er vel i dag et krav for overhovedet at arbejde i branchen?

Jeg tror et job bliver interessant for mange, hvis man kan se, hvordan man kan bruge sine personlige egenskaber, for så kan man allerede visualisere arbejdssituationen for sig, når man kan se, hvordan man kan gøre en forskel i organisationen. Og det tænder givetvis rigtig mange af type B, hvis vi nødvendigvis skal rubriciere på den måde. Måske er det Tradeshift, der skal tænke ud af boksen i forhold til ledelse og ansættelse? Er man ledelsesmæssigt på det høje niveau, man forventer fagligt af sine fremtidige ansatte?

52
18. december 2011 kl. 21:58

Nemlig! Det er præcist det, som det handler om. Det er vores forskellighed, der skaber resultater.

50
18. december 2011 kl. 01:54

Lige så snart et firma begynder at tale om innovation - er det et tegn på at al kreativitet bliver kvalt. Kreativitet følger hverken en bestemt model, procedurer eller det muliges kunst.

48
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den lør, 12/17/2011 - 12:03

Vi snakkede lidt om problematikken, her til morgen. Altså at virksomhederne ikke finder de rigtige medarbejdere.

En af de konklusioner vi kom frem til, var at hvis man skal flytte for at få / søge et job i Danmark, så kan man lige så godt overveje at søge uden for landet. Reallønnen for et givent job, er næsten den samme, uanset hvor man søger. For dem som har muligheden, vil der altså ikke være den store forskel på, om man rejser fra den ene ende af Danmark til den anden, eller om man rejser helt ud af landet. Hverken økonomisk eller socialt.

En forholdsvis ny situation, som har grundlag i den arbejdsmarkeds- og globaliseringspolitik der er fremherskende.

37
15. december 2011 kl. 08:50

Nu hører jeg selv til kategori B (med stort b!) og har startet en række firmer, mangler endnu at være rigtig successfuld, men siden jeg hører til denne kategori har jeg, hver gang jeg har forsøgt at søge job i større virksomheder, at vide, at jeg "ikke passer ind"...

De har ikke lige brug for nogen der kan tænke selv. Det har faktisk været sådan siden jeg kom ud af skolen. Hvis du viser at du kan tænke selv, så er der ikke noget der hedder fast arbejde i en større stabil virksomhed. Jeg har så af erfaring lært at gå sammen med andre i min netværk der har de evner jeg ikke selv har, ting som administration, regnskab og salg etc. Jeg har ikke ramt guld endnu, men det sker jo nok næste gang :)

Så det at der "mangler" kreative udviklere i Danmark er nok mere et spørgsmål om at en del af dem der rent faktisk er kreative har lært at skjule det godt (og sikkert med tiden glemmer det) fordi det er ret skræmende at skulle ud for at starte sit eget firma først gang og det bliver ikke bedre efter at man har forsøgt, og fejlet, første gang. Det er først efter en del gange det bliver lettere fordi man ved hvad der skal gøres.

40
15. december 2011 kl. 20:44

@Mads Randstoft. Først og fremmest held og lykke med de mange initiativer. På et eller andet tidspunkt skal den nok lykkes. Men det er altså en lidt grov påstand når Du skriver:

Hvis du viser at du kan tænke selv, så er der ikke noget der hedder fast arbejde i en større stabil virksomhed.

Så ansatte i større stabile virksomheder kan ikke tænke selv? Jeg tror Du vil finde, at langt de fleste danske virksomheder er værdibaseret og faktisk forventer det modsatte. Men det er klart, at virksomheden ønsker din opmærksomhed er koncentreret omkring Deres målsætninger og ikke dine private gøremål. Det er vel et eller andet sted meget rimeligt? Man kunne tro, at det samme gælder Tradeshift og alle andre startup virksomheder.

47
16. december 2011 kl. 09:43

@Jørgen Larsen Nu sætter jeg selvfølgelig tingene lidt på spidsen, med min kommentar, men jeg står fuldt og fast ved, hvad jeg har skrevet.

Men det er altså en lidt grov påstand når Du skriver:</p>
<p>Hvis du viser at du kan tænke selv, så er der ikke noget der hedder fast arbejde i en større stabil virksomhed.</p>
<p>Så ansatte i større stabile virksomheder kan ikke tænke selv?

Det er nok definitionen af "tænke selv" vi er uenige om. Jeg har været over et par forskellige større steder i denne sammenhæng. Det jeg mener med tænke selv er "den med hammeren" de større steder har en hammer som de udlevere og forklare hvordan man skal slå, alle problemer er herefter søm! Hvis et problem ikke er et søm, handler det om at slå indtil det bliver et søm (eller slå kunden indtil de "forstår at de egentlig manglede en hammer") Altså, det handler ikke om at løse kunden problemer hensigtsmæssigt, men ud fra den hammer man er givet. På den måde er det ikke tilladt at tænke selv (Det er faktisk fyringsgrund). Virksomhederne screener nye ansættelser ud fra dette. Så hvis du føler dig usikker på at være med i en opstarts virksomhed, så er det bare om at skjule (og helst glemme) at du kan tænke selv.

Jeg tror Du vil finde, at langt de fleste danske virksomheder er værdibaseret og faktisk forventer det modsatte. Men det er klart, at virksomheden ønsker din opmærksomhed er koncentreret omkring Deres målsætninger og ikke dine private gøremål. Det er vel et eller andet sted meget rimeligt? Man kunne tro, at det samme gælder Tradeshift og alle andre startup virksomheder.

Og her taler vi så helt ved siden af hinanden kan jeg se. Hvad mener du med private gøremål? Hvis du taler om brug af facebook etc. Så kan der være en virksomhedspolitik, det er en anden diskussion? Og har intet med dette at gøre?

Når jeg taler om at større virksomheder ikke ønsker nogen der tænker selv, taler jeg om at de positioner som udvikler og konsulent der skal besættes er igen meget specifikke. Hvis ens hammer ikke kan configureres til at løse et givent problem så skal man henvise til sine foresatte, der så kan sætte nogen der er ansat til at tænke, til at løse det. Også selvom det kunne løses på stedet (Og her taler jeg ikke engang om at skulle ud og sælge et konkurrerende produkt eller lignende. Noget så simpelt som selv at implementere en klasse der ikke står i den kravspec. du har fået udleveret fra din chef kan gøre det). Hvis du løser det, så er det fyringsgrund. (Men siden screeningen ved ansættelse ville have vist at du kunne finde på at løse det, ville du slet ikke være blevet ansat i første omgang)

36
15. december 2011 kl. 00:41

Lad os tage et kig på http://tradeshift.com for at se hvilket budskab der formidles.

Forsiden er fattig på reel information om produktet, men hovedbudskaberne synes at være:

"Understøtter nemhandel" "Aldrig har det været lettere at sende fakturaer og blive betalt" "Integration til SAP og Oracle ERP løsninger"

Det giver indtryk af at der er større chanche for at de ansatte har brug for viden om EBCDIC og JCL end om JSON og Groovy.

Forretningsområdet "fakturering" varsler at man som ansat skal forvente at sætte sig ind i og holde fokus på så spændende emner som love, regler og praksis indenfor moms, told, skat og punktafgifter samt sidst men ikke mindst bogføring og revision.

Websiden kommunikerer at virksomheden tradeshift befinder sig i det Mikkel Meister kalder "kategori A", altså et sted hvor folk sidder og pusler med nogle EDI overførsler og den slags.

Dette gælder desværre for rigtigt mange firmaer i DK. Deres domæne er dødsens kedsommeligt for kreative typer såvel som for folk med lyst og evner indenfor ny og mere avanceret teknologi.

Der er i DK virkeligt mange IT virksomheder der har som hovedarbejdsområde at "sætte strøm til" forvaltningen/papirgangen/sagsbehandlingen/faktureringen/lagerstyringen og det er kun rent undtagelsesvist noget der kan få pulsen op på en teknisk begejstret kreativ person.

38
15. december 2011 kl. 12:14

Lad os tage et kig på <a href="http://tradeshift.com">http://tradeshift.com</a&gt; for at se hvilket budskab der formidles.</p>
<p>Forsiden er fattig på reel information om produktet, men hovedbudskaberne synes at være:</p>
<p>"Understøtter nemhandel"
"Aldrig har det været lettere at sende fakturaer og blive betalt"
"Integration til SAP og Oracle ERP løsninger"
[snip]
...og det er kun rent undtagelsesvist noget der kan få pulsen op på en teknisk begejstret kreativ person.

Jeg betragter også mig selv som en udpræget B'er. Jeg er faktisk lige skiftet fra en større tung virksomhed, til en mindre voksende virksomhed, netop for at kunne udfolde mine B'er-tendenser.

Under min jobsøgning havde jeg faktisk overvejet at søge hos Tradeshift. Tradeshift har været en del fremme i de nyheder jeg læser omkring startups. Jeg har faktisk en ansøgning til Tradeshift liggende i min drafts-folder. Den blev dog aldrig sendt, netop pga. det indtryk jeg fik af tradeshift af at læse om dem på deres hjemmeside. Det gjorde dem til mit 4. eller 5. valg. Og så langt ned nåede jeg aldrig på listen før jeg fandt et job.

35
14. december 2011 kl. 23:47
Forklaringen er at B'erne for længst er hoppet fra Groovy og Rails til Node.JS og MongoDB ;-) Du finder heller ikke mange B'ere der stadig koder COBOL
33
14. december 2011 kl. 22:46

Jeg har ikke tal på de gange, hvor en virksomhed hævder, at have nationens bedste, skarpeste og mest kreative udviklere. Det er så og sige en del af den marketings bullshit fase, som alle virksomheder tilsyneladende skal gennemleve.

Nu kender jeg ikke udviklerne hos Tradeshift, men jeg tvivler ærlig talt stærkt på, at udviklerne her er mere selvstændige, kreative eller faglige kompetente, end alle øvrige IT arbejdspladser - punktum. De grundlæggende rammebetingelserne er selvfølgelig anderledes i en nystartet virksomhed af Tradeshift størrelse. Når I en gang bliver 'voksen' så er der andre parameter som er vigtige. Min lønseddel kan næppe betegnes som kreativ, men det er f... prisværdigt, at den er korrekt ;-).

En entreprenør er en person eller et firma, der påtager sig at udføre et NØJE BESKREVET arbejde - en entreprise - for andre, ofte til en fast pris.<br />

http://da.wikipedia.org/wiki/Entrepren%C3%B8r

NB: Jeg oplever, hver dag, at udviklere er kreative. Ind imellem kunne jeg altså godt ønske mig, at de var lidt mindre kreative og væsentlig mere fantasiløse håndværkere ;-)

34
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den ons, 12/14/2011 - 23:38

@ Jørgen Larsen

Mener du at Tradeshift udviser mangel på modenhed, og derfor ikke tiltrækker tilstrækkeligt med medarbejdere ? Og. At de medarbejdere Tradeshift leder efter, ikke repræsenterer de medarbejdere som Tradeshift har brug for ?

39
15. december 2011 kl. 20:03

@Thomas Hansen, nej jeg mener ikke, at Tradeshift udviser mangel på modenhed eller søger de forkerte medarbejdere. Men IT udviklere som arbejder i veletableret virksomheder er altså hverken mere eller mindre kreative eller faglig kompetente, end folk i såkaldte startup virksomheder. Evnen til at 'tænke ud af boksen' er altså ikke koblet til virksomhedens størrelse, produkt eller fraværet af formelle specifikationer.

41
15. december 2011 kl. 21:27

@Jørgen Larsen B udviklerne var:

En person, der både er kreativt anlagt, har et udtalt entrepenør-gen, kan bidrage med nye idéer til produktet og derudover har den fulde kontrol med de nyeste teknologier inden for sit felt.

Der bliver også skrevet i artiklen at

De teknologiske nøgleord i virksomheden er blandt andet open source, Linux, Java, dynamiske sprog som Groovy og Rails samt Javascript.

og

Samtidig skal de være meget nysgerrige og for eksempel kunne tale med om nye emner som NoSQL, cloud og continuous deployment.

Lige meget hvordan du vender og drejer det, så er der ikke mange af den slags udviklere i de allerfleste store danske it-virksomheder. Det er bare ikke sådan man arbejder der.

Der arbejdes med COBOL, PL/1 og dem der arbejder med det nye roder måske med Java eller dotNet. Der er en masse vandfaldsmodel, der er i hvert fald ikke noget continuous deployment. Det er de færreste steder der er en eneste NoSQL installation i produktion. Hvis der er nogen der arbejder med cloud, så er det sikkert på analyseplan og er blevet skudt ned af bureaukratiet lige om lidt. ;-)

Det er er synd er at så mange unge IT-folk slår deres folder i den slags organisationer. Det er kun de allermest standhaftige B'ere der bliver ved med at være B'ere, og der gør de kun ved at søge væk fra de store steder. Resten indordner sig, bliver til A'ere og har et godt arbejde, med en god løn og pension, og står ved kaffeautomaten og brokker sig over ledelsen resten af livet.

Det er ihvertfald min oplevelse af tingene, men sig endelig til hvis du arbejder agilt i en kæmpe dansk IT-virksomhed, med continuous deployment af en Groovy og Rails applikation der køre NoSQL og er deployet i en public cloud, eller noget der bare minder om det.

43
15. december 2011 kl. 22:07

@Allan Ebdrup, sikke mange buzzword Du kan. Men sprang Du ikke lige en vigtig del af citatet over?

Vi går efter folk, som er hamrende dygtige til at arbejde med de teknologier.

Mener Du helt seriøst, at open source, Linux, Java, dynamiske sprog som Groovy og Rails samt Javascript alle er cutting edge-teknologi? Når Du skriver:

Resten indordner sig, bliver til A'ere og har et godt arbejde, med en god løn og pension, og står ved kaffeautomaten og brokker sig over ledelsen resten af livet.

Vil det sige, at man ikke kan have en god løn og pension, brokke sig over ledelsen og SAMTIDIGT være en kreativ udviklere, der bidrager med nye ideer til produktet? Den omstændighed, at man arbejder med COBOL udelukker simpelthen kreativ tænkning - skræmmende.

Er sandheden ikke, at Du i virkeligheden er en teknologi snob som forveksler teknologi med kreativitet? Kunne det tænkes, at hverken Groovy, Ruby, NoSQL eller Continue Deployment forhindre man brokker sig over ledelsen. I sidste instans er det måske nærmere arbejdsforholdene og ikke teknologien som er udslagsgivende?

44
15. december 2011 kl. 22:56

sikke mange buzzword Du kan. Men sprang Du ikke lige en vigtig del af citats over?

Jeg ser det ikke som buzzwords, men vigtige landvindinger indefor IT-branchen, som allerede har bevist, at de kan gøre en virksomhed yderst konkurrencedygtig og hurtigt-agerende med høj kvalitet i dennes IT-løsninger og skabe gode resultater på bundlinjen.

Jeg sprang ikke dit indsatte citat over, det siger sig selv og henviser tin den del jeg rent faktisk citerede.

Vil det sige, at man ikke kan have en god løn og pension, brokke sig over ledelsen og SAMTIDIGT være en kreativ udviklere, der bidrager med nye ideer til produktet?

Nej, det var ikke det jeg skrev. Det har ikke noget med lønnen eller pensionen at gøre om man er kreativ, lønnen og pensionen kan godt være god i en startup også.

Ang. Ideer til produktet. Så lad mig blive meget konkret med et personligt eksempel. Jeg er lige startet i mit nye job d. 1. December. På grund af min erfaring med Node.JS og MongoDB er jeg blevet bedt om at præsentere hvad teknologierne kan, og det overvejes seriøst om virksomhedens nye produkt der er under udvikling skal baseres på disse teknologier.

På mit gamle arbejde i en større IT-virksomhed, var det store projekt der var i gang at flytte fra COBOL til dotNet. Der var ingen interesse for MongoDB og Node.JS.

Den omstændighed, at man arbejder med COBOL udelukker simpelthen kreativ tænkning - skræmmende.

Hvor har du det fra? Det er i hvert fald ikke noget jeg har skrevet.

Det jeg siger er, at der er meget længere fra tanke til handling i store IT-virksomheder. Fra du som udvikler har en god idé omkring noget nyt teknologi, en ny arbejdsprocess eller en radikal ide til produktet til den er implementeret går der 10 til uendeligt gange længere i de store danske it-virksomheder.

Du har selvfølgelig meget sværere ved at komme igennem med tingene når der er så mange der skal overbevises og gerne vil bestemme, og når en ændring påvirker mange flere mennesker, det er helt naturligt. Det er fint for nogle, nogle er endda kreative indenfor de rammer de har. Men det er synd når folk gør vold på sig selv og indordner sig. De bliver forvandlet fra B’ere til A’ere.

Er sandheden ikke, at Du i virkeligheden er en teknologi snob som forveksler teknologi med kreativitet? Kunne det tænkes, at hverken Groovy, Ruby, NoSQL eller Continue Deployment forhindre man brokker sig over ledelsen. I sidste instans er det måske nærmere arbejdsforholdene og ikke teknologien som er udslagsgivende?

Teknologi-snob? Hehe, flot flot. Jeg tror jeg vil have en t-shirt hvor der står det på.

Kald du hvad du vil, jeg har bare svært ved at se på at man ikke udnytter de muligheder der er, og jeg har selv prøvet at være ”Innovations agent” i en større dansk IT-virksomhed. Det var op ad bakke skulle jeg hilse at sige. Selvom jeg lavede en prototype der demonstrerede at man kunne skære tidsforbruget i den helt centrale arbejdsproces for 30% af vores kunder ned fra 4-10 minutter til under et minut. Efter en del måneders tænketid var meldingen, at det ville der nok blive kigget på om et års tid.

Hvis man ikke bruger noget af alt det jeg skrev om, som du kalder buzzwords, synes jeg det svarer til at insistere på at sortere med bubblesort fordi quicksort er nyt og skræmmende. Det frustrerer mig usandsynligt meget, det er derfor jeg ikke arbejder i en stor IT-virksomhed mere. Jeg klandrer sådan set ikke den store IT-virksomhed, jeg skal bare ikke arbejde der.

45
15. december 2011 kl. 23:20

@Allan Ebdrup. Vi kan sagtens blive enige om, at der i store veletableret virksomheder ER længere mellem tanke og handling. Det kan bestemt være en yderst frustrerende oplevelse. Men hvis der er noget som De HAR respekt for så er det bundlinjen. I mange tilfælde er situationen blot den, at der ikke ER en business case. Den kalkule vil Tradeshift og alle andre startup virksomhed også foretage - før eller senere.

Når jeg reagerer så er det først og fremmest det snobberi, der ligger mellem linjerne.Den omstændighed, at Du anvender cutting edge-teknologi gør dig, hverken mere eller mindre kreativ. Der er simpelthen ikke den kobling. Men den bidrager forhåbentlig til, at gøre virksomheden mere konkurrencedygtig.

46
16. december 2011 kl. 07:19

De HAR respekt for så er det bundlinjen.

Ja det har de, men det er slet ikke et spørgsmål om at hvis de store virksomheder tager nye teknologier og metoder i brug så vokser deres bundlinje. Situationen er ofte meget værre, nemlig at de store virksomheder slet ikke vil høste fordelene fordi de er så store og tunge og der er indbygget så meget modstand mod forandring i hele deres struktur.

De store virksomheder er simpelthen ikke i stand til at gøre det. De kan bare se på mens nye unge virksomheder blæser derudaf med ny teknologi og metoder.

Men det betyder også at hvis man vil arbejde med den slags så skal man over i en lille virksomhed.

I mange tilfælde er situationen blot den, at der ikke ER en business case

Uhh, nu løber det mig koldt ned af ryggen. Business cases er ofte ikke de bits værd de fylder på harddisken. Antallet af forkerte prioriteringer der er lavet på baggrund af misvisende businesscases er enormt. Til gengæld kan man bruge ufatteligt lang tid på at lave dem. Hvad med noget throughput accounting eller noget i den stil.

Når jeg reagerer så er det først og fremmest det snobberi, der ligger mellem linjerne.Den omstændighed, at Du anvender cutting edge-teknologi gør dig, hverken mere eller mindre kreativ.

Det handlede ikke kun om at være kreativ, men også om at have "et udtalt entrepenør-gen" og have "den fulde kontrol med de nyeste teknologier inden for sit felt"

Hvis du er typen der er virkeligt drevet af den slags, er der stor sandsynlighed for at du arbejder i en mindre virksomhed.

58
19. december 2011 kl. 09:58

Hvis du er typen der er virkeligt drevet af den slags, er der stor sandsynlighed for at du arbejder i en mindre virksomhed.

Hmmm, der arbejder da vældigt mange kreative mennesker i meget store firmaer som Google, Apple, Microsoft, IBM, eBay, Facebook osv. Herhjemme står det nok mere sløjt til, da de store virksomheder vi har, stort set alle har en forretning baseret på offentlige udbud og drift af systemer. Der er ikke megen kreativitet i de to områder.

Ups jeg glemte lige set ultra kreative område: Forsikrings- og finanssektoren.... (pas på det kan være en julespøg).

Kreativitet og teknologi kan iøvrigt ikke bindes sammen sådan som du forsøger. Kreativitet kan meget ofte være noget som udspringer af meget snævre rammer. Det kan være netop teknologi, men også økonomi, tid eller andet. Jo mindre boksen er jo mere er der behov for at tænke ud af den.

42
15. december 2011 kl. 22:02

@Allan: Spot on!!!

31
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den ons, 12/14/2011 - 18:41

Bare et indput.

Når man har det overordnede billede, altså standpunktet kontra målet, for det produkt man vil skabe, så er det "kun" det midt i mellem der skal fyldes ud.

Skaber man en opdeling af opgaverne, hvor man deler efter hvor de afhængige grænseflader naturligt opstår, kan man dele den samlede opgave op, i en række mindre opgaver. Evt. helt ud i en træ-struktur.

De enkelte del-opgaver lader man løse i team, sammensat af en gruppe programører / udviklere der samlet har ansvar for opgavens løsning.

Gruppen, sammensætter man efter at de skal have forskellig personlighed, altså de flyvske sættes sammen med de stringente, så man gensidigt hæver deres samlede kapacitet. Man skal tænke lidt over, at der er fordele i, at lade grupperne finde sammen selv, da man dermed undgår dårligt samarbejde i gruppen.

I princippet samme styreform der benyttes i industrien, altså selvstyrende grupper.

Det kræver, at der er mulighed for, at man skaber et samlet overblik, over opgavens standpunkt, og en rimelig fair ide om hvor man vil ende. Men det virker som om, at man har et synligt mål, så det skulle vel ikke være umuligt at danne en skematisk opstilling, der beskriver opgaven / produktet.

Gruppe, selvstyrende eller ej, er altid den mest kreative enhed, det overgår almindeligvis langt den kreativitet der kan tilbydes af enkeltpersoner. Men det er alfa og omega, at grupperne er sammensat, så de internt kommunikerer godt ! Skulle der opstå en form for udskiftning i gruppen, ændrer det ikke ved gruppens mål, dermed er der åbent for at A, B eller X, mennesker kan søge nye veje, uden at opgaven forbliver uløst.

Overordnet, skal disciplinen opretholdes ved en stærk overordnet ledelse. Lederen / -erne skal fokuserer på grænsefladerne grupperne imellem, og samtidigt have indsigt i grupperne, så der spottes og lægges pres på, når der er tegn på at tingene går op i hat og briller.

49
18. december 2011 kl. 01:04

Spot on - lige det jeg skulle til at skrive da jeg læste de forrige indlæg.

Hvis b ikke let kan findes, så er det måske fordi at virksomheden leder efter det forkerte - altså én som kan alt - i stedet for at finde 2-3 personer som er eksperter inde for hvert deres område, og til sammen ville kunne løse opgaverne med et endnu bedre resultat.

For eksempel ved at kombinere en kreativ (læs ide rig) designer med en nørdet (læs eftertænksom) udvikler. Og i en virksomhed med 60+ medarbejdere skulle der være rig mulighed for at finde nogle medarbejdere som klinger så godt sammen at julelysene (læs $$-tegnene) begynder at blinke i øjnene på chefen.

Vi har alle hver i sær vores kerne kompetencer, og når der kombineres... jaeh så kommer potentialet for alvor frem...

30
14. december 2011 kl. 17:02

Jeg kender en del der passer perfekt ind i jeres kategori b og jeg gør selv - fælles for os allesammen er at vi driver egen virksomhed.

Entrepenør-genet står i skærrende kontrast til at være ansat uanset hvor fantastisk arbejdspladsen så er. Jeg har prøvet at være fastansat og det var en overvejende god oplevelse i sig selv, men det førte ikke rigtigt nogen steder og deri ligger problemet. (Aktie-optioner er langt fra nok)

28
14. december 2011 kl. 16:07

Vi (Bownty) søger pt. også kreative, selvkørende, innovative udviklere og oplever, ligesom Christian Lanng (Tradeshift) giver udtryk for, også at få mange udenlandske ansøgere ift. danske.

Som Christian er inde på, så kan den opfattede mangel på "Type B"-udviklere hænge sammen med, at størstedelen af de danske IT-jobs er hos KMD, CSC, NNIT, etc.

Er man en dygtig kreativ udvikler som er i stand til at tænke forretningsorienteret og knuse problemerne, så har man gode muligheder i det blomstrende danske startup-miljø. Endda til en konkurrencedygtig løn og nogle gange medarbejderaktier.

/Ladbye

27
14. december 2011 kl. 15:53

"Art is 10% inspiration and 90% transpiration" kan sagtens bruges også om kodning. Det nytter ikke, at man er fuld af flyvske ideer, hvis man hverken kan bringe dem ud i livet selv eller forklare dem godt nok til andre til, at de kan gøre det. Men omvendt nytter det heller ikke, at man er systematisk og grundig, hvis man ikke kan se andre løsninger end dem, man allerede har prøvet.

Der kan godt være lidt for meget "When you have a hammer, every problem looks like a nail", specielt blandt programmører, der er certificerede i et specifikt produkt. Så skal alle problemer absolut løses med/i produktet, selv om det ikke altid er den bedste måde at løse problemerne. F.eks. har jeg oplevet nogen, der programmerer business intelligence direkte i Sharepoint, hvor det ideelt bør adskilles, så det er nemmere at udskifte platformen. Alt for tæt integration kan endda vanskeliggøre upgrade til en nyere version af platformen.

55
19. december 2011 kl. 08:37

"Art is 10% inspiration and 90% transpiration" kan sagtens bruges også om kodning. Det nytter ikke, at man er fuld af flyvske ideer, hvis man hverken kan bringe dem ud i livet selv eller forklare dem godt nok til andre til, at de kan gøre det. Men omvendt nytter det heller ikke, at man er systematisk og grundig, hvis man ikke kan se andre løsninger end dem, man allerede har prøvet.</p>
<p>Der kan godt være lidt for meget "When you have a hammer, every problem looks like a nail", specielt blandt programmører, der er certificerede i et specifikt produkt. Så skal alle problemer absolut løses med/i produktet, selv om det ikke altid er den bedste måde at løse problemerne. F.eks. har jeg oplevet nogen, der programmerer business intelligence direkte i Sharepoint, hvor det ideelt bør adskilles, så det er nemmere at udskifte platformen. Alt for tæt integration kan endda vanskeliggøre upgrade til en nyere version af platformen.

Uha det var rigtig sagt Torben.

Det er desværre ofte et udtalt problem, at nogen skal løse alt i Java, C#, Scala, ML, Scheme eller Perl for den sags skyld, eller fortælle hvordan dette og hint kunne være meget nemmer løst i deres favorit XYZ sprog. Eller hvordan man bare skulle bruge WebLogic. Eller at der defacto altid vælges bestemte produkter at løse bestemte opgaver med.

Og ja vendor og version lockin trives i bedste velgående hos den slags omvendte folk - og det koster os rigtig mange penge (offentlige kroner især).

Desværre vælges værksøj jo ofte inden opgaven er defineret og forstået. Ligesom der ikke "vælges om" når man har fattet hvad man skal lave, og så finder ud af at man sidder med det helt forkerte værktøj.

25
14. december 2011 kl. 15:06
  1. Jeg synes det er ironisk at størstedelen af de startups som får traction flytter til København når det betyder at den vigtigste ressource (Type B udvikleren) bliver en mangelvare. Jeg forstår godt at startup miljøet er mere udviklet i København men det er ærgeligt at startups fra f.eks. Århus føler de bliver nød til at flytte til København for at være der hvor det sker.

  2. Jeg tror ikke manglen på ansøgninger er pga. dårlig løn, arbejdsvilkår eller noget i den retning. Jeg tror derimod at mange type b udviklere fortrækker mindre virksomheder med færre mennesker da det ofte fører til større ansvar og mere råderum.

  3. Hvor længe kan man egentlig kalde sig et startup? Al respekt for at prøve at beholde kulturen fra dengang man startede, men når jeg hører 60 ansatte tænker jeg ikke længere startup.

24
14. december 2011 kl. 15:03

Hvad med forventninger til headhunterne?

Hvad betyder det? Jeg antager at headhuntere bliver hyret til at finde det bedste match. Fordelen med headhuntere er at de er opsøgende og forsøger at finde kvalificerede kandidater - fremfor at kandidaterne selv skal finde dig.

19
14. december 2011 kl. 14:22

Jeg er helt enig i kommentarene omkring "dygtige medarbejdere er en eftertragtet vare" - og som det også er fremhævet af andre; så kan det være tradeshift ikke er interessant nok (enten løn, arbejdsområde, teknologi, osv).

Hvis tradeshift hellere vil ansætte udlændinge, så kan det jo tyde på at de udover at være krævende også er nærrige - ikke nødvendigvis en god kombination hvis man vil tiltrække de skarpeste hjerner i branchen.

21
14. december 2011 kl. 14:39
54
19. december 2011 kl. 08:31

Det kan også bare være at der ikke er nok af den slags personer som tradeshift eftersøger.

Jeg tror der er ganske nok af dem. Problemet med dem, er bare at de allerede har gode jobs pt. Gode udviklere er ligesom gode alt muligt andet (sælgere mm.). De skal huntes væk fra deres nuværende gode job, og de skal tilbydes noget mere spændende, end det de laver i dag.

Løn er ikke alt! Jeg personligt har en rigtig rigtig god løn i mit nuværende job, men løn har aldrig været altafgørende for mig. Man skal selvfølgelig have en rigtig løn, men jobbets indhold, virksomhedens værdier/kultur, teamet man arbejde med/i, hvad virksomheden tilbyder tillæger jeg personligt større værdi. Specielt mulighederne på længere sigt for mig i virksomheden tillægger jeg stor vægt. Virksomhedens placering er mere underordnet, hvis jobbet er rigtig fedt, må vi som familie flytte, det gælder også skulle min kone finde sig et fedt job et eller andet sted. Her er DK ikke så moden endnu, som andre lande, hvor man gerne flytter rundt efter et fedt job.

Jeg har blandt andet været en del af at lede en udviklingsafdeling her i DK, for en stort amerikansk softwarevirksomhed. Vi var ikke lønførende på nogen måde. Men folk flokkedes for at arbejde for os. Årsagerne var arbejdsform, kultur og respekt for medarbejderene (de var selv med til at bestemme over hvorledes de skulle arbejde).

Tradeshift skal nok få deres medarbejdere, men de skal nok gå mere aggressivt til værks, med mindre de kan skabe et sted som vil være en magnet på dygtige udviklere. Men husk at når man laver sådan et sted, så komme der altså også rigtig rigtig mange ikke dygtige udviklere som skal sorteres fra, både inden og desværre også efter ansættelse.

20
14. december 2011 kl. 14:30

Hej Rasmus,

Jeg garanterer vi ikke er nærrige, vi betaler både vores danske og udenlandske medarbejdere et meget pænt stykke over standardlønninger, hertil kommer også aktieoptioner mv.

At hyre udenlandske medarbejdere handler ikke om at spare penge, men om at bygge en global kultur, da vi også har et globalt produkt og så har vi et princip om at ansætte de bedste vi kan uanset hvor de er fra.

Jeg synes det er lidt spændende med de meget stærke reaktioner på, at der pt. nok er en mangel på udviklere i DK med erfaring fra startup/innovationsprojekter. Det er vel naturligt når de største IT arbejdspladser pt. er virksomheder som KMD, CSC osv.

Vh

Christian

32
14. december 2011 kl. 19:37

@Christian og Palle Jeg er ked af hvis jeg startede en negativ diskussion omkring idéen i at være ansat hos Tradeshift, men jeg søgte egentlig blot et reelt svar på mit tidligere spørgsmål. Tillad mig at skære det lidt mere sort vidt ud.

Jeg er synes selv jeg er b-udvikler og "leger" da også med noget startup, jeg finder det blot mere interessant at komme ind i et "større" startup der har stor potentiale, da man her netop søger/har andre profiler som jeg, som jeg kan sparre med og udvikle super fede løsninger sammen med. Jeg ser bare intet i Tradeshifts jobopslag, som gør at jeg tænker det er værd at søge den kontra. den omstrukturering af ens liv, der skal til for at flytte fra Jylland til KBH. Fx. høre man om andre store virksomheder sørger for alt logistik for folk i forbindelse med sådan noget, eller lignende. Jeg ser bare ikke lige det der gør det attraktiv i Tradeshifts opslag. Så vil lige afslutte med DK != KBH

Ser frem til at høre fra jeres svar :)

/Martin

56
19. december 2011 kl. 08:47

Så vil lige afslutte med DK != KBH

Jo, det er det i den grad for nogen ting. Ligesom Billund == DK hvis det handler om LEGO. USA == Silicon Valley hvis man benytter denne term. Det er altså i Silicon Valley i USA man skal flytte hen hvis man vil startup, og ikke bare sidde i Wisconsin og vente på at der kommer et startup, og ellers kalge sig over det på nettet. Man må sørge for sig selv, og hvis man ikke hanker op i sig selv og flytter afsted efter mulighederne, er der nogen andre der overhaler een (så har man da også noget mere at brokke sig over). Flyt tag ansættelsen, og arbejd så med at lave et branch til Jylland, så i kan få fat i det "guld" der er der.

Der er ikke meget type-b over at sidde på sin flade og klage sig, vente på at andre sørge for een, og se på mulighederne passere forbi...

22
14. december 2011 kl. 14:48

Jeg har meget svært ved at udtale mig om lønforhold m.v. for TradeShift - så jeg kommer med mit bidrag på baggrund af min opfattelse af branchen.

Efter min opfattelse er der en skare af virksomheder der sætter en række forventninger forkert i forhold til at ansætte nye medarbejdere (f.eks. lønforhold, kendskab til specifikke systemer, m.m.).

Sidst jeg skiftede job blev jeg kontaktet af headhuntere; hvilket er meget almindeligt hvis man har specifikke krav til kandidaterne. Måske I skulle prøve det?

17
14. december 2011 kl. 14:05

Jeg tror, A og B er dygtige på hver sin måde, og der er bestemt brug for begge dele. Jeg søgte en gang et såkaldt programmør-job i en bank. Da jeg fik at vide, at der var 50 arkitekter, som skulle svinge pisken over 120 kodere (Altså spec-ædere), så sagde jeg nej tak. Imidlertid er der rigtig mange programmører, som gerne vil have et trygt job, hvor nogen fortæller dem, hvad de skal lave. Hver dag. Måske er B-erne svære at indfange, fordi mange af dem er så selvstændige, at de ikke ønsker trummerummet ved en fastansættelse. Fra 3 til 60 på to år? Lyder som noget, der kræver stor selvstændighed, for ledelsen og virksomhedskulturen kan normalt ikke følge med det tempo.

12
14. december 2011 kl. 13:31

I skulle tage at flytte jeres kontorer til Høje Tåstrup - tæt på stationen. Så vil i opdage, at der er rigtig mange b'ere, som gerne vil pendle fra Odense :-)

/ Carsten

18
14. december 2011 kl. 14:11

Hej Carsten,

Vores kontor ligger lige ved siden af Nørreport, så det er ikke noget problem at pendle (vi har allerede en del der pendler fra Århus). Der er selvfølgelig også fordele ved Høje Tåstrup, men en del af vores folk sætter også pris på at være inde i byen tæt på cafeer og bymiljø.

Vh

Christian

13
14. december 2011 kl. 13:32

Man kunne omskrive artiklens overskrift til:

"Dansk mangelvare: Startups vest for Valby Bakke" ;-)

/ Carsten

16
14. december 2011 kl. 14:04

Kan ikke være mere enig. Hvis man ser på StartupHQ.dk, med de startups der er listet på sitet indtil nu, kan man også se at koncentrationen er i øst Danmark og især i KBH området. Det var desuden en opfordring til at I lister jeres startups derinde :).

Mvh. Rasmus - StartupHQ.dk

3
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den ons, 12/14/2011 - 12:51

Den person / personlighed, som bevæger sig "uden for boksen", er ikke nogen særligt god udvikler. At være udvikler / programmør kræver at man kan tænke stringent inden for boksen. Det er en selvmodsigelse hvis man vil søge en stringent person der kan tænke uden for boksen. Det er som hvis man vil finde en kreativ bogholder, den type vil man helt sikkert helst ikke have ind i en virksomhed. ;)

Når man søger en person, som både er en god stringent og effektiv programmør, og samtidigt tænker uden for boksen, med evne til at ryste nyt ud af ærmet hvert andet øjeblik, søger man noget som ikke findes. Det er i øvrigt grundlaget, i en del af de test og procedure, man benytter i forbindelse med personaleudvælgelse.

Der mangler en form for respekt omkring personer der tænker uden for boksen. Det er den slags "typer", der skaber ny udvikling, men det bliver ofte set ned på. Oplevelsen af, at fordi man lige kan ryste noget ud af ærmet, så er man måske lidt suspekt fordi man ved noget som andre ikke gør, er ikke ualmindelig hvis man evner at tænke uden for boksen. Man belønner fortrinsvis dem som tænker inden for boksen, det medfører at dem der tænker uden for boksen, ikke er motiveret til at bidrage med nyt. Dermed fjerner man grundlaget for at skabe nyt.

Ideen. Man kan sagtens skabe grundlaget for en ny og innovativ bil, på bagsiden af en serviet, det er set før. Det skal belønnes, på højde med den skov af dygtige og stringente ingeniører, som beregner, tegner og producerer produktet. Uden ideen, intet produkt og intet arbejde til det som skabes i ideen.

9
14. december 2011 kl. 13:26

Den person / personlighed, som bevæger sig "uden for boksen", er ikke nogen særligt god udvikler.
At være udvikler / programmør kræver at man kan tænke stringent inden for boksen.
Det er en selvmodsigelse hvis man vil søge en stringent person der kan tænke uden for boksen.
Det er som hvis man vil finde en kreativ bogholder, den type vil man helt sikkert helst ikke have ind i en virksomhed. ;)

Det kunne da ikke være en mere forkert beskrivelse. Programmering er i den grad et kreativt håndværk. Det kræver, at man kan angribe problemstillinger fra flere vinkler.

Faktisk er det en helt unik evne at være en god programmør, for man skal både kunne tænke meget kreativt OG have en systematisk indgangsvinkel til tingene. Dem går der ikke mange af på dusinet.

/ Carsten

11
14. december 2011 kl. 13:31

Jeg ser personligt forskel på en programmør og en udvikler. Jeg er opmærksom på at det kan være en fladgruppe i kommunikationen med andre, men så må jeg lige forklare mig :) Programmør: Input->output ~ Specifikation=program Udvikler: Input->Tanke->evt. feedback->output Jeg ved godt titler ikke afspejler dette, men jeg synes at der klart er disse 2 forskellige typer, også i VIDT forskellige omfang.

15
14. december 2011 kl. 13:46

Det må du gerne, det er blot et definations-spørgsmål :) Jeg kan bare bedre lide den anden adskillelse, da jeg jo ikke vil stemple nogle som ikke værende dygtige, da de fleste virksomheder jo også har brug for profiler, som bare "æder" en specifikation.

/Martin

6
14. december 2011 kl. 13:01

Den person / personlighed, som bevæger sig "uden for boksen", er ikke nogen særligt god udvikler.

Det vil jeg påstå er en lodret løgn. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, en udvikler der ikke overvejer forskellige kreative løsninger på et problem, er en dårlig udvikler. Hvis man kun helt snævert kan se på sit eget lille område, og kun på en bestemt måde, så ødelægger det fuldstændig sammenhænging i produktet og giver kun problemer på lang sigt. Ingen ting er så simple i virkeligheden.

Jeg er tilgengæld helt enig i at man mange steder foretrækker og belønner udviklere men den slags snævre udsyn. Man skal nærmest ud i startups, og låst organiserede virksomheder før det er muligt at få lov at bruge den slags evner.

2
14. december 2011 kl. 12:40

Men TradeShift bør måske overveje, om deres arbejdsplads og/eller løn er tilstrækkelig attraktiv for udviklere af type b. Der er givetvis færre type-b udviklere end type a-udviklere, og TradeShift er ikke de eneste, der foretrækker type b. Så hvis de vil have nogen, må de gøre deres tilbud bedre end de andres.

7
14. december 2011 kl. 13:05

Hej Torben - det jeg ser som den store udfordring er at nå bredt nok ud som lille/mindre startup. Nu har vi været begavet med relativt megen medieomtale og får en del ansøgninger, og jeg kan sige at vi hidtil ikke har fået et afslag fra en kandidat baseret på løn ;) men uanset er det en udfordring at komme langt nok ud i de forskellige netværk. Jeg kan se der bobler af frisk energi i københavn ift networking omkring startups og entrepenørkultur, jeg tror at deres vækst vil betyde meget for danske startups, deres evne til at rekruttere, og generelt udvekslingen af gode hoveder og ideer.

8
14. december 2011 kl. 13:23

Hej Gert

Jeg ser mig selv som værende b-typen, men er træt af at alt startup/innovation etc. KUN sker i KBH, er det noget i tænker over i jeres stillingsopslag? At der måske sidder nogle, som umiddelbart ikke kan se "fidusen" i at flytte. Selvfølgelig lyder "fidusen" lidt fladt, men synes det er en stor beslutning at skulle flytte ens familie osv. Så kan man sige det er mit tab, men lyder til at i leder med lys og lygte :)

/Martin

10
14. december 2011 kl. 13:28

På samme måde som Martin, så mener jeg også at jeg absolut tilhøre type B, men mange af os er endnu ikke flyttet til Kbh og en del har nok ikke noget ønske om det. Ligeledes så skal i måske gøre mere ud af at synliggøre hvad det er i kan tilbyde ansøgeren. Opslagene består af 90% af ting som ansøgeren skal komme med og kun meget lidt om hvad der går den anden vej - Husk på at det er et "par-forhold" og tingene skal flyde i begge retninger :)

1
14. december 2011 kl. 12:36

Hvis de søger 15-20 mennesker hvorfor er der kun 6-7 jobopslag på deres hjemmeside?

4
14. december 2011 kl. 12:56

Hej Michael - det er fordi vi skal bruge flere af samme slags ;)

5
14. december 2011 kl. 12:57

Tænkte nok det var det svar der ville komme ;)