Dansk linktjeneste hacket

Det danske formidlingssite kortlink.dk er blevet hacket og hjemmesiden tilbyder nu alskens medikamenter frem for hurtige links til eksempelvis artikler.

Endnu et dansk site er hacket. Denne gang er det ifølge internetsikkerhedsfirmaet CSIS link-tjenesten kortlink.dk, der frem for links til kundernes artikler, udelukkende indeholder links til diverse medikamenter.

Sitet er udviklet af Steven Snedker i samarbejde med Morten Juul, men Steven Snedker oplyser, at han ikke længere kører tjenesten, der hjælper virksomheder og nyhedsmedier med korte links til eksempelvis artikler.

»Der ligger efterhånden så mange millioner links på det site, at det blev en for stor belastning for min server, så derfor besluttede vi at flytte den til et nyt web-hotel inden jul,« siger Steven Snedker til Version2.

Uopdaterede linux-systemer

Snedkers undersøgelser af affæren afslører, at rækken af navneserverkald stopper i Dallas, Texas og ikke i web-hotellet 123hotel.dk, hvor kortlink.dk bliver hosted.

»Jeg kan se, at jeg lander på en server i USA,« siger Steven Snedker.

I 123hotel oplyser den lokale supporter, at der typisk er tale om uopdaterede linux-systemer - højest sandsynligt et Joomla CMS-system.

»Vi ser det tit med open source-systemer, at hvis de ikke bliver opdaterede, så går det på et tidspunkt galt,« hedder det.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra kortlink.dks nuværende ejer, Morten Juul.

CSIS advarer mod besøg på hjemmesiden. Selv om der umiddelbart ikke findes skadelig kode på siden, så vil indholdet ifølge sikkerhedsselskabet løbende kunne skiftes ud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Toft Bay

Citat: "Vi ser det tit med open source-systemer, at hvis de ikke bliver opdaterede, så går det på et tidspunkt galt," hedder det.

Jamen, jamen, jamen. Det vrøvl sender et helt forkert signal til omverden. Vil det så sige, at der aldrig er problemer med uopdateret closed source? Nej vel?

Udsagnet er til gengæld udmærket, IMHO, hvis teksten "open source" udelades.

  • 0
  • 0
#3 Peter Makholm Blogger

Ja, men 'open source' eller ej, så giver udsagnet ikke nogen mening i forhold til "Snedkers undersøgelser af affæren afslører, at rækken af navneserverkald stopper i Dallas, Texas og ikke i web-hotellet 123hotel.dk".

Et usikkert CMS vil ikke pludselig redelegere domænet til en fremmed server.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere