Dansk leder af hackergruppe: Steam var to år om at lukke gabende sikkerhedshul (halvt)

17. maj 2021 kl. 03:458
Dansk leder af hackergruppe: Steam var to år om at lukke gabende sikkerhedshul (halvt)
Illustration: Screenshot.
Version2 har tidligere stillet spørgsmålstegn ved Valves evne til at reagere ansvarligt på henvendelser om sikkerhedsproblemer i verdens tørste spilplatform, Steam. Den ene af disse to nye sårbarheden er nu patchet, men den ramte protokol kan stadig misbruges til andre ting. Der er flere fejl derude, lyder det fra hackergruppen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det hører ikke 2021 til, at man blot ved at klikke på ét link lader sig kompromittere fuldstændig og giver hvem end der sendte linket mulighed for helt at overtage den enhed, man bruger.

I moderne browsere og styresystemer er der efterhånden bygget flere lag af sikkerhed ind der skal forhindre netop dette. Pop-ups, firewalls og så videre.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
19. maj 2021 kl. 23:50

ville Vestas eller Terma eller andre interessante mål tillade, at man infiltererede deres net med private spillemaskiner?

Det er vist ikke helt nemt at sikre vedvarende høj op-sec og disciplin i vår moderne verden. For nogle år siden var der eksempelvis lidt ballade om Pokemon-jagt og Candy Crushing i det norske Storting:https://nyheder.tv2.dk/udland/2016-10-05-norges-statsminister-spillede-pokemon-go-under-aabningsdebat-i-stortinget. De sikkerhedsklarerte toppolitikere havde selv svært ved at se noget problem, og pressen fokucerede mest på det pinlige ved at lade sig distrahere af spil i fuld offentlighed under debat i salen. Hvad de laver med deres computere en sen aften på kontoret/derhjemme i pausen mellem to kedelige udvalgsmøder kan vi blot forestille os. Vi kan jo håbe, at alle de mange ansatte i danske private og offentlige virksomheder holder sig på en smallere sti, og også har fået plomberet deres USB-porte forsvarligt.

7
19. maj 2021 kl. 22:30

Ja det kan være overraskende så mange ikke-teenagere der også spiller spil … bl.a. på Steam.

Men er der ret mange, der "steamer" under forhold, hvor de er interessante for overvågning? Der vil være nogen, der bruger en pc delvist privat, delvist til arbejde (de behøver så ikke spille i arbejdstiden for at være sårbare), men ville Vestas eller Terma eller andre interessante mål tillade, at man infiltererede deres net med private spillemaskiner? Det tror jeg ikke.

3
19. maj 2021 kl. 15:15

... gerne ... skal jeg tage en flaske naivitetsbooster med til dig? .... smiler

2
19. maj 2021 kl. 11:37

smut du hellere i rema efter en rulle sølvpapir

1
19. maj 2021 kl. 07:54

Kan man ønske sig en bedre motor til at installere overvågningssoftware ... hvem mon ejer Valve eller sidder et sted med bestemmende magt?