Dansk kø-system i skyen forhindrede Champions League-billetkaos

3 kommentarer.  Hop til debatten
Billetlugen valgte at bruge danske Queue-IT's kø-system for at få salget af billetter til fodboldkampen mellem FC København og Chelsea FC til at forløbe uden nedbrud.
13. januar 2011 kl. 10:56
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Billetsalg til store begivenheder udløser som regel et stormløb på it-systemerne, hvilket næsten uundgåeligt fører til sure kunder og artikler om endnu et nedbrud. Den situation undgik Billetlugen onsdag, da billetterne til Champions League-fodboldkampen blev sat til salg.

Billetlugen havde på forhånd allieret sig med danske Queue-IT. Det betød, at kunderne blev sat i venteposition i Amazons sky, før de i god ro og orden blev ledt videre til Billetlugens billetsystem.

Det betød, at billetterne blev solgt på mindre end en halv time uden nedbrud undervejs.

Hos Queue-IT er man glade for den vellykkede afvikling, selvom der i første omgang blot er tale om et enkeltstående samarbejde med Billetlugen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er den kunde, som alle foreslår, at vi skal have, fordi det er der, alle kan se værdien. Så for os er det en strategisk vigtig aftale,« siger partner Camilla Ley Valentin fra Queue-IT.

Billetsalg er blot ét område, hvor et kø-system kan være nyttigt. Ifølge Queue-IT kan selskabets system bruges til at forhindre nedbrud på alle typer hjemmesider med selvbetjening.

»Ethvert tilfælde, hvor kapaciteten ikke kan følge med en ekstra belastning. Det kunne for eksempel være, da vi havde Renoveringspuljen, hvor man har en deadline, og folk skal udfylde en ansøgning. Men det kan også være, hvis man har lanceret en aggressiv markedsføringskampagne,« forklarer Camilla Ley Valentin.

Queue-IT håber udover at kunne samarbejde med Billetlugen om fremtidige events også på at kunne bruge referencen til at få udbredt systemet til udlandet.

Kø-systemet fungerer ved, at de besøgende op til åbningen af billetsalget først bliver placeret i venteposition i en pulje i skyen. Når salget åbner, bliver de kunder, som har stillet sig i kø før åbningen, tildelt en tilfældig plads i køen.

De kunder, som kommer ind på hjemmesiden, efter salget er begyndt, får tildelt plads i køen i rækkefølge. Selve køen består af en hjemmeside, som kører på Amazons cloud-løsning, hvor kapaciteten kan skalere til at følge med antallet af brugere.

Køen sluser derefter de besøgende videre til i dette tilfælde Billetlugens billetsystem i en mængde, som ikke overbelaster systemet.

De brugere, som venter i køen, vil kunne få besked om, hvor mange der er foran i køen, om der er tæt ved udsolgt, eller andre oplysninger, som Queue-IT's kunde ønsker at give videre til brugerne.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. januar 2011 kl. 11:14

Tillykke til Queue-IT for den gode reference-kunde, og tillykke til Billetlugen for få en løsning på et problem, der har hjemsøgt denne type sites i mange år.

Er der nogen, der har prøvet at bestille biletter til kampen og kan fortælle om hvordan kø-oplevelsen var?

2
13. januar 2011 kl. 16:20

Og får de resterende i køen besked på der er udsolgt?

3
14. januar 2011 kl. 09:27

Ja. Og umiddelbart efter der var udsolgt blev alle brugere i køen overført til en side, hvor de kunne skrive sig på venteliste.