Dansk Klasselotteri misbruges i lotteri fup

Spammails rundsendes i øjeblikket blandt danskere med den glade nyhed om, at modtageren har vundet en million euro i Klasselotteriet, men desværre er det rent fup.

Det statsejede Klasselotteri er i øjeblikket udsat for mail-fup. Det oplyser det danske it-sikkerhedsfirma CSIS, der har fundet eksempler på såkaldte lotteri-mails, der angiveligt skulle være afsendt fra Dansk Klasselotteri.

Formålet med at anvende Dansk Klasselotteri's navn er at opnå større tillid hos vilkårlige brugere, hvor de famøse spammails for øjeblikket plinger ind.

I mailen fortælles det, at modtageren har vundet en præmie i lotteriet. En præmie som man bør gøre krav på ved at kontakte Dansk Klasselotteri, men det er bare ikke hos Dansk Klasselotteri, som man kan hente gevinsten, men gennem et telefonnummer i England.

I Dansk Klasselotteri oplyser marketingdirektør Kirsten Østergaard, at det ikke er Dansk Klasselotteri, der står bag udsendelsen, og der ikke er nogen, der har vundet en million euro som omtalt i mailen.

»Den mail er ikke fra os, og jeg synes, det er meget drastisk, for de har underskrevet sig med vores øverste chef. Det viser sig, at der er spammails med det ind over Danmark i øjeblikket,« siger Kirsten Østergaard til Version2.dk.

Hun oplyser, at hun har foretaget en politianmeldelse.

»Jeg har endvidere forsøgt at ringe op til det nummer, der står i mailen, men det eneste jeg fik at vide var, at jeg skulle sende en mail med mine lotterinumre,« siger marketingsdirektøren.

Version2.dk har også ringet til den Ashley Thomsen, der er omtalt i mailen:

»Jeg er blevet ansat af mrs. Elisabeth Rask Jørgensen til at besvare de opkald, der kommer og bede om, at de pågældende sender en mail med supernumrene,« siger han til Verison2.dk.

Ashley Thomsen oplyser endvidere til Version2.dk, at han får penge for hver person, der ringer til ham, men at han ikke har haft noget at gøre med udsendelsen af de pågældende mails, og at han heller ikke modtager de mails, der bliver sendt.

CSIS opfordrer it-sikkerhedsansvarlige til at sørge for, at mailen bliver slettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Brian Aagesen

Dette kommer måske til at lyde hårdt, men.... Hvornår i h****** begynder folk at tænke sig om?

  1. Gevinsten er i Euro
  2. Du skal ringe til et UK nummer
  3. klasselotteri@libero.it og ikke x@klasselotteri.dk (4.) Man spiller ikke i Klasselotteriet

Men så længe folk ikke gider at tænke sig om vil der forsat komme den slags mails, næste gang er det sikkert danskespil@xx.xx Så har vi smøren en gang til

Undskyld mit franske, men trængte til at komme af med det

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere