Dansk journalist fortæller om at blive hacket og udsat for afpresning

1 kommentar.  Hop til debatten
En journalist på Metroxpress fortæller om, hvordan han er blevet hacket og afpresset via video optaget fra hans egen computers webcam.
8. december 2016 kl. 11:11
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I et selvudleverende skriv på Metroxpress' hjemmeside, mx.dk, fortæller journalist Philip Bidstrup om, hvordan han er blevet hacket og efterfølgende forsøgt afpresset. Det hele startede i forbindelse med en fodboldtur i England.

Han indleder sin fortælling med at skrive:

»Her kan du læse historien om den dag, jeg blev hacket.

Du kan se, hvor nemt en hacker kan gøre det samme ved dig, hvor nemt hackeren kan overtage alt, hvad du har, og hvad politiet kan gøre. Og så kan du få gode råd af eksperter til, hvad du selv kan gøre allerede nu.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herefter fortæller Philip Bidstrup om, hvordan han vågner kvart i tre onsdag. Han har været i England dagen før og set fodboldholdene FCK og Leicester spille mod hinanden.

»Jeg tager min computer, der står på gulvet, og åbner den,« fortæller Philip Bidstrup.

Da Philip Bidstrup åbner computeren, åbner Skype. Han tænker, det er irriterende med alle de programmer, der automatisk starter, når man tænder for computeren.

Og så bliver Philip Bidstrup ellers bombarderet med beskeder på Skype. Af beskeden fortæller en person på et ikke videre formfuldendt engelsk, at han har optaget Philip Bidstrup.

»i recorded u and i got already all youre details youre family friends!..!! so now just tell it to me if u want to be ruin and make u next ruin on my last victims! i can publish the video or spread and posted easily!!!,« står der i en af beskederne.

Kontakt via Skype

Philip Bidstrup får at vide, han skal kontakte afsenderen af beskeden via Skype.

»Da jeg gør det, er der ingen i den anden ende. I stedet ser jeg mig selv. Nøgen. En video, hvor jeg onanerer. Med det samme ved jeg, at jeg er blevet hacket. Overvåget. Udspioneret,« fortæller Philip Bidstrup.

Herefter fortæller Philip Bidstrup, at han går i panik. Afpresseren kræver 400 dollars - ca. 2.700 kroner - for ikke at offentliggøre videoen.

Philip Bidstrup beslutter sig for ikke at betale. han begynder i samarbejde med sin far og en ven i stedet at skrive ud til familie og venner og forklare dem situationen.

»Nu ved alle det. Det føles, som om min hjerne koger. Lige nu nok blødkogt. Vi ringer til politiet. 'Skriv en anmeldelse på kbh@politi.dk', er deres svar på min krise. Jeg bliver rasende. Fuck politiet. De gør ingenting,« fortæller Philip Bidstrup.

Han gør også afpresseren det klart, at han ikke får en krone. Og afpresseren gør Philip Bidstrup det klart, at nu vil videoen blive offentliggjort.

Det er dog endnu ikke sket.

»En uge senere har jeg samme følelse. Ikke at jeg vil lemlæste hackeren. Men følelsen af at være ydmyget. Handlingslammet. For videoen med mig på har hackeren stadig. Og den kan komme ud i netop dette sekund. Eller om 10 minutter. Eller om et år. Eller om ti. Det vil jeg aldrig vide. Den tanke og følelse skal jeg leve med for altid,« skriver Philip Bidstrup.

Han har desuden talt med flere sikkerhedsfolk - blandt andet fra CSIS og Center for Cybersikkerhed. Thomas Lund-Sørensen, der er chef for sidstnævnte organisation, siger til Philip Bidstrup:

»Jeg har ikke en computer med kamera og mikrofon i. Hvis man har det og ikke har brug for det, er det en gratis omgang at dække det til. Hvis jeg havde det, og jeg ikke havde noget at bruge det til, ville jeg selv dække det til.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. december 2016 kl. 12:52

»En uge senere har jeg samme følelse. Ikke at jeg vil lemlæste hackeren. Men følelsen af at være ydmyget. <em>Handlingslammet. For videoen med mig på har hackeren stadig. Og den kan komme ud i netop dette sekund. Eller om 10 minutter. Eller om et år. Eller om ti. Det vil jeg aldrig vide. Den tanke og følelse skal jeg leve med for altid</em>,«

Tænk på dette som resultatet af en uautoriseret overvågning eller en uautoriseret logning hvor du ikke selv har kontrol over egne "værker".

Nu er målet - i dette tilfælde -at berige afpresseren, men uanset om der betales eller ej, kan Phillip Bidstrup ikke vide om videoen bliver slettet.

--- Sceneskift ---

Tænk om videoen lå "på lager" som følge af et logningsdirektiv.

Tænk om Phillip Bidstrup's nye parti står til at blive valgt med en jordskredssejr.

Nu kan politisk korrekte interessenter sabotere/udøve karaktermord nårsomhelst.

Og de vil - naturligvis - foretage en afvejning af om de får mest "indflydelse" ved at sabotere lige før valget, eller afpresning efter valget.

--- Tæppefald --- /tinfoilhat

Men dette vil altid hænge over ham, som en imagebombe .

Respekt for at håndtere det på denne måde !!

K