Dansk IT's it-sikkerhedsråd er sprængt

Den hidtidige formand for Dansk IT's it-sikkerhedsråd, Kim Aarenstrup, smækker nu med døren over for Dansk IT og starter sit eget råd.

Pladsen er blevet for trang for Rådet for Persondatasikkerhed i Dansk IT. Derfor har formanden Kim Aarenstrup nu valgt at etablere sit eget it-sikkerhedsråd.

Årsagen til bruddet, der dog endelig mangler at blive effektueret på et møde i morgen torsdag, er ifølge Kim Aarenstrup, at det ikke har været muligt at sikre total uafhængighed af Dansk IT.

»Der er behov for et uafhængigt it-sikkerhedsråd. Hvis vi fortsætter inden for Dansk IT risikerer vi, at andre interesser i Dansk IT kommer på tværs af de it-sikkerhedspolitiske, og det har vi ikke brug for i Danmark,« siger han til Version2.dk.

Kom over til os

Kim Aarenstrup oplyser dog, at det endelige brud med Dansk IT først finder sted i morgen, hvor der igen er møde i Dansk IT's råd for IT og Persondatasikkerhed.

»Nu må vi se, hvordan det går, men det bedste ville være, hvis Dansk IT's sikkerhedsråd blev nedlagt, og Dansk IT går ind som medlem i det nye it-sikkerhedsråd,« siger Kim Aarenstrup.

Rådet for større IT-sikkerhed

Det nye råd har fået navnet Rådet for større IT-Sikkerhed, og ifølge Kim Aarenstrup vil fokus i første omgang være rådgivning om it-sikkerhed og persondatabeskyttelse i forbindelse med hele digitaliseringen af den offentlige sektor. Men Kim Aarenstrup understreger, at det ikke blot er et spørgsmål om, at han nu bare skal have sin egen forening.

»Nu har jeg taget initiativ til etablering af Rådet for større IT-sikkerhed, men når vi er samlet, og vi har fået rådet op at stå, så vil jeg nedlægge mit hverv som formand og overlade det til medlemmerne at bestemme, hvem der skal være formand,« siger han.

Kim Aarenstrup har allerede fået tilkendegivelser fra flere sider om, at det er et godt initiativ, men vil ikke afsløre nærmere om støtternes identitet.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk IT, hvor foreningens direktør Tony Franke henviser til formanden Lars Mathiesen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere