Dansk IT: Matematikvideoer er strålende eksempel på it i undervisningen

Dansk IT er begejstret for Ingeniørens satsning med at lægge 9. klasses matematikpensum ud som videoer på Youtube. Initiativet fortjener at blive udbredt til andre fag, mener formanden, der har et endnu mere radikalt forslag i ærmet.

Undervisning bør ikke kun foregå i klasseværelset, og it-baserede løsninger kan være et fantastisk supplement.

Det mener Dansk IT, efter at Version2's søstermedie Ingeniøren har optaget 9. klasses matematikpensum på en iPad og herefter lagt det ud som 37 selvstændige videoer på blandt andet Youtube.

»Vores holdning er meget positiv. Initiativet er et rigtig godt eksempel på, hvordan man uden at sætte det store apparat i bevægelse kan benytte alternative medier til at lette den pædagogiske opgave,« siger formanden for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen til Version2.

Han påpeger, at videoer som Ingeniørens ikke kan erstatte klasseundervisning, men er velegnede til at supplere den dialogbaserede indlæring. Og perspektivet rækker ifølge Klaus Kvorning Hansen endnu videre:

»Personligt så jeg det gerne udbredt til alle andre fag også. Og i forbindelse med vores Danmark 3.0-kampagne spurgte en gymnasieelev, hvorfor man ikke optog alle timer på video og bagefter lagde det ud på en videoserver. Det kunne være en kæmpe fordel både for de fraværende og for dem, der ikke lige er verdensmestre i at tage noter,« siger Klaus Kvorning.

Brancheformanden mener dog ikke, at Ingeniørens matematikvideoer i sig selv vil bidrage til at øge interessen for og søgningen til de naturvidenskabelige uddannelser, som Dansk IT gerne vil have de unge ind på. Og så alligevel:

»Det er jo et rigtig godt eksempel på frugtbar udnyttelse af it. Når de unge kan se konkrete løsninger, der bliver brugt, er det godt for interessen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
Michael N. Jensen

Har også undret mig en del over hvorfor der ikke bare bliver optaget video af udervisningen, det ville hvertfald have hjulpet migselv, da jeg ofte brugte så lang tid på at skrive notater da jeg gik i skole, at jeg ofte ikke fangede hvad der reelt blev undervist i og den gennemgang der var af tingene undervejs.

MIT Open CourseWare som Hans-Kristian nævner er også rigtigt god, dog synes jeg ikke alle fag er helt opdateret, nogle af lecturesne er næsten 10 år gamle. Men har da lært en del derfra, blandt andet fra deres matematik / fysik lectures.

Ebbe Hansen

Selvfølgelig er videoer af undervisningen (så man kan få gentaget det man ikke lige forstod osv) en god og nyttig udnyttelse af it i undervisningssammenhæng.
Men er det ikke kun en begyndelse?
Jeg mener - der må da være mange andre opgaver i forbindelse med indlæring, hvor it med sine egenskaber (mangel på utålmodighed, mulighed for at stille supplerende opgaver afhængigt af forudgående svar, mulighed for at inddrage stort set ethvert tænkeligt medie osv osv osv) kan tilføre undervisningen nye kvaliteter, også uden at tilføre mere arbejdskraft.
Er det ikke bare med at komme i gang? Danmark har hårdt brug for kvalificeret arbejdskraft, og jo før vi får øget kvaliteten af undervisningen med it, jo bedre vil vi blive rustet til fremtiden.

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

Jeg skal indrømme, at jeg altid har fundet det svært at lære på den måde, og jeg tror ikke, at det kan nægtes, at den manglende interaktivitet gør det til en væsentligt ringere indlæringsmåde. Men som fuldgyldigt referat af undervisning, som man allerede har deltaget i, er det en udmærket idé.

Mikkel Gade

Super initiativ!

Tak et kig på www.restudy.dk , hvor vi har været online i et lille halvt år med en lignende løsning for gymnasierne. Dog i et anderledes og mere nutidigt setup.

VI ser som ingeniøren, store muligheder i dette redskab som et supplement til den eksisterende undervisning. Det kan være ved fravær, lektie/eksamenslæsning, lektiecafeer eller som erstatning for en ukvalificeret vikar.

Vi målretter os eleverne, da vi oplever at de er meget mere modtagelige overfor projekter som dette, end underviserne umiddelbart er.

Tag et kig forbi og smid gerne en kommentar!

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017