20-årig, københavnsk it-konsulent anholdt i CSC-hackersag

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den dansker, der er anholdt i sagen om hackerangreb mod politiets registre, beskæftiger sig professionelt med it-sikkerhed. Han er sigtet for at have hjulpet den svenske Pirate Bay-stifter under angrebet.

Onsdag den 5. juni blev en dansk mand anholdt i sagen om hacking af politiets registre hos CSC, mistænkt for at have hjulpet den hovedmistænkte svensker med angrebet.

Læs også: Rigspolitiet: Kørekort-register hos CSC er blevet hacket

Ifølge TV2.dk, der var til stede ved grundlovsforhøret af manden, drejer det sig om en 20-årig dansker, der arbejder professionelt med it og it-sikkerhed. Han driver sit eget enmandsfirma som it-konsulent, lyder beskrivelsen. Sammen med svenske Gottfrid Svartholm Warg, der er fængslet i en sag om hacking i Sverige, skulle den danske mand have skaffet sig adgang til CSC’s mainframe fra 7. april 2012 til 27. august.

Den danske mand nægter sig skyldig i anklagen, fremgik det af grundlovsforhøret.

Tre dage efter, den 30. august, blev Gottfrid Svartholm Warg anholdt i Cambodia og udleveret til de svenske myndigheder. Her sidder han fængslet og på anklagebænken for hacking mod både mainframe-systemer hos Nordea og bankens leverandør Logica/CGI, samt omfattende adgang til registre under den svenske stat, blandt andet hele databasen over landets indbyggere, inklusive dem, der har skjult identitet.

Læs også: Politiet bekræfter: Kræver Pirate Bay-stifter udleveret for CSC-hacking

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere