Dansk it-firma vil bruge Facebook-opskrift til at slå Google og Sharepoint

Danske Podio skal konkurrere med Google Apps om at hjælpe medarbejdere i virksomheder om at arbejde sammen om projekter. Opskriften er små grupper organiseret i stil med Facebook.

Den danske it-iværksætter Tommy Ahlers vil tage kampen op mod giganter som Microsoft og Google med et nyt firma, Podio, som skal gøre det lettere for medarbejdere i virksomheder at arbejde sammen i grupper. Det skriver dagbladet Børsen.

Podio vil fungere som en netværkstjeneste internt i virksomheden, sådan som det også kendes fra eksempelvis Yammer.

Men Podio vil angiveligt være inspireret af Facebooks system med grupper, som medarbejderne kan organisere sig i, når de skal dele dokumenter og arbejde på et fælles projekt. Dermed er de direkte konkurrenter især Google Apps og Microsofts Sharepoint og Office-platform.

»Vi vil udkonkurrere mails, Excel-ark, Microsoft Office-pakken og alt de andre dele af en virksomhed, der hører tidligere tider til. Podio erstatter det meget besværlige, det er at sende og modtage mails mellem de ansatte. Alt på éns arbejdsplads er fokuseret på, at vi skal kunne printe det ud som ark, men det hører en anden tid til,« siger Tommy Ahler til Børsen.

Tommy Ahler har tidligere stået bag firmaet Zyb, som leverede en gratis tjeneste til backup af kontaktinformationer fra mobiltelefoner. Zyb blev solgt til teleselskabet Vodafone for 235 millioner kroner i maj 2008.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere