Dansk Industris ønske til den kommende regering: Vi skal blive endnu bedre til at udnytte data

6. oktober kl. 10:061
Rikke Hougaard Zeberg
Illustration: DI Digital.
»Hvis ikke vi snart ser en fremgang, vil manglende it-kompetencer have en afgørende betydning for vores samfund, virksomhederne og vores digitale konkurrenceevne,« lyder det fra branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den kommende regering bør arbejde på at løse manglen på it-kompetencer i it-branchen, styrke det offentlig-privat samarbejde inden for cybersikkerhed og gøre landet bedre til at udnytte data og digitalisering i den grønne omstilling.

Det skriver branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg i et indlæg på DI Digitals hjemmeside.

Læs også: Mulig hjælp på vej til digitalt udfordrede: Bred politisk opbakning til digitalt fripas

Hun nævner, at Danmarks udgangspunkt for at styrke digitaliseringen er godt og nævner FN's seneste måling af e-Government, hvor Danmark ligger nummer et blandt de 193 medlemslande inden for udviklingen i den offentlige digitalisering. Derudover ligger Danmark også nummer et på IMD's (Institute for Management Development) nye opgørelse over digital konkurrenceevne i 2022, der lister 64 lande verden over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: S-politiker om salg af MitID: »Ekstremt vigtig infrastruktur, som bør være ejet af danskerne«

»Men hvis vi skal udnytte det udgangspunkt til at skabe et bedre samfund, højne vores konkurrenceevne og skabe vækst, er der altså alligevel nogle ting, vi er nødt til at få styr på,« skriver Rikke Hougaard Zeberg og fremlægger de tre ønsker for valgkampen, regeringsgrundlaget og det kommende folketingsår:

DI Digitals tre ønsker:
  1. Løsninger på manglen på it-kompetencer i it-branchen. 8/10 virksomheder oplever problemer med at rekruttere it-specialister på nuværende tidspunkt. Der er behov for, at der snart er nogle løsninger på bordet. Hvis ikke vi snart ser en fremgang, vil manglende it-kompetencer have en afgørende betydning for vores samfund, virksomhederne og vores digitale konkurrenceevne.
  2. Styrket offentlig-privat samarbejde inden for cybersikkerhed – især når det kommer til SMV’erne. Erhvervsstyrelsens rapport, udgivet d. 4. september, af SMV’ernes digitale sikkerhed, viser, at 44 pct. af SMV’erne har et for lavt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. Det kan være rigtig dyrt for mindre virksomheder, som ikke har uanede ressourcer til rådighed til hjælp, når skaden er sket. I DI arbejder vi på at samle eksisterende initiativer og opbygge nye offentlig-private partnerskaber i regi af en SMV:CERT, som skal fungere som én proaktiv videns- og rådgivningsportal, hvor SMV’erne kan få hjælp til at hæve deres sikkerhedsniveau.
  3. At vi bliver endnu bedre til at udnytte data og digitalisering i den grønne omstilling, så vi kan udvikle teknologiske løsninger, der kan hjælpe os med fx. energibesparelser til gavn for klimaet og ikke mindst med at mindske store energiregninger, som er et kæmpe problem for vores samfund på nuværende tidspunkt.
1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. oktober kl. 10:48

Hvis vi nu starter med at finde ud af at beskytte data. Og også finder ud af at lave brugerforståelige systemer uden at straffe dem, der af en eller anden grund ikke er med på it-galskaben - så kan vi måske også bliver nr. 1 i tilfredshed. Og spare lidt på brandslukning og løben hovedløse rundt.