Dansk Industri skyder med skarpt : "Har vi råd til at tage SKI alvorligt?"

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Et aflyst it-udbud fra SKI efterlader flere end 500 ansøgninger ude i kulden. Det koster både penge for de mange virksomheder og underminerer tilliden til SKI, lyder kritikken fra DI-ITEK.

»Har vi råd til at tage SKI alvorligt?«

Med det spørgsmål indleder ITEK - DI’s branchefællesskab for it, tele og elektronik – kritikken mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice, SKI. Kritikken kommer efter SKI mandag aflyste udbuddet af en it-rammeaftale, og dermed måtte skuffe mere end 500 ansøgninger, der ellers var klar til opgaven.

Læs også: SKI skrotter udbud: Over 500 ansøgere skriver tilbud forgæves

»I DI ITEK synes vi, at det er på tide, at SKI tager sig selv alvorligt og holder fast i de planer, man har lagt frem. I modsat fald taber både kunder og leverandører tålmodigheden,« skriver ITEK således på organisationens hjemmeside.

Aflysningen af udbuddet underminerer tilliden til SKI, skriver ITEK, og henviser til, at det langt fra er første gang, SKI er nødt til at aflyse udbud, og dermed spilde mange virksomheders tid og penge.

Ifølge ITEK er det både små, mellemstore og store virksomheder inden for it-branchen, der er blevet prækvalificeret, og dermed går det ud over alle størrelser af virksomheder, at udbuddet er blevet aflyst.

Læs også: Efter droppet udbud: SKI-direktør ved ikke hvornår afløser er klar

Virksomhederne, der er blevet prækvalificerede, har altså spildt tiden, fordi udbuddet er blevet aflyst. Men som Version2 tirsdag kunne berette, er det endnu ukendt, hvornår udbuddets afløser vil være klar. Ikke desto mindre vil et nyt udbud betyde, at de mange virksomheder formentlig kan fortsætte med udgangspunkt i det allerede udarbejdede materiale.

I ITEK forholder man sig dog kritisk over for en afløsning.

»Spørgsmålet er, om SKI vil finde de vise sten næste gang. Hvis vi stort set ender samme sted, med nogle små forskydninger, hvad er det så vi har opnået??,« skriver ITEK.

It-rammeaftalen har navnet 02.18 It-løsninger og vedligehold. SKI aflyste afbuddet på grund af for stor interesse – mere end 500 virksomheder viste altså interesse, mens det teknisk set kun er muligt at have 250 virksomheder, der byder på rammeaftalen.

Læs hele ITEK's kritik af SKI.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Stig Larsen

SKI er en planøkonomisk misforståelse født hos Venstre, de eneste der får noget ud af SKI er staten, kunderne sparer intet ofte er det dyrere og det koster danske arbejdspladser.

 • 5
 • 0
#3 Deleted User

Som tanke er SKI jo en drøm, men i praksis et mareridt. SKI er så stor en institution, at jeg føler mig overbevist om, at alene udgiften til drift af SKI, overstiger den besparelse som SKI er tiltænkt at medføre. Derudover medfører SKI´s lemfældige omgang med udbudskrav et hav af udgifter hos leverandørene, som på anden måde nok skal finde ud af, at pålægge den udgift på leverancen på en anden måde, for i det private eksisterer begreber som underskud nemlig :-) Næe, drop SKI, for det er SKI´ikke særligt anvendeligt...

 • 1
 • 0
#4 Kai Birger Nielsen

It-rammeaftalen har navnet 02.18 It-løsninger og vedligehold. SKI aflyste afbuddet på grund af for stor interesse – mere end 500 virksomheder viste altså interesse, mens det teknisk set kun er muligt at have 250 virksomheder, der byder på rammeaftalen.

Det lyder mærkeligt med en teknisk begrænsning på 250. Det må da være 256 :-)

 • 3
 • 0
#6 Bent Ojgaard

Nemlig.

Statens planakademikere tror at de fra centralt hånd kan systematisere og standardisere verden og verdens gang, men det eneste der kommer ud af den slags infantile idéer er desværre kun rigide regler og unødvendigt og ressourcekrævende bureaukrati.

Opgaven er selvfølgelig at sikre, at vi ikke får sydeuropæiske tilstande, hvor det offentliges indkøb "tilfældigvis" havner hos en offentlig politikers/leders/indkøbers fætter.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere