Dansk Industri frygter kundetab til Sverige ved ny cyberlov

14. marts 2019 kl. 08:305
Dansk Industri frygter kundetab til Sverige ved ny cyberlov
Illustration: Flickr.com / News Øresund - Johan Wessman.
Dansk Industri er ikke tilfredse med Forsvarsministeriets idé om tvungen cyberovervågning af virksomheder. Især ikke når man i Sverige kan finde alternative løsninger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dansk Industri er ikke glade for Forsvarsministeriets nye lovforslag vedrørende cyberovervågning. Ifølge Dansk Industri indebærer forslaget, at Center for Cybersikkerhed får autoritet til at tiltvinge sig adgang til udvalgte virksomheders data, heriblandt data fra den enkelte medarbejders computer og mobiltelefon.

Det skriver Berlingske.dk.

Sverige er ligesom Danmark i færd med forslag til nye cyberlove, men til trods for de mange paralleller i de to landes lovforslag indeholder svenskernes ingen tvang. Digital direktør i Dansk Industri Lars Frelle Petersen er bekymret for, at risikoen for tvungen adgang til data kan få indflydelse på virksomhedernes forretning og resultere i et tab af kunder til netop Sverige.

»Når internationale virksomheder skal beslutte sig for, hvor de vil stille deres servere eller eventuelt placere et datacenter, så vil de forholde sig til, om det her tvangselement kan spille en rolle, for de vil kunne få svært ved at forklare deres kunder, at de kan risikere, at en efterretningstjeneste kan yiltvinge sig adgang til data. Er det i Danmark, vi skal stille vores servere, eller er det i Sverige?« siger Lars Frelle Petersen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsvarsministeriet fortæller i en pressemeddelelse, at virksomheder ikke skal give adgang til al data, medmindre de frivilligt udleverer den til Center for Cybersikkerhed. Tvang af udlevering af data kan dog stadig komme på tale hos virksomhederne, men i så fald vil det være begrænset til virksomhedernes ind- og udgående data, der vil blive overvåget af Center for Cybersikkerhed.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
15. marts 2019 kl. 08:21

Husk at vi havde en diskussion om ikke at route traffik gennem Sverige fordi de overvåger al trafik indenfor deres grænser. Så jeg kan ikke se den ulempe DI nævner.

3
14. marts 2019 kl. 12:48

Velkommen til den 51'ende amerikanske stat!!...

Så mannger vi bare at de også indførerer den der 'gag order' som de jo også har i USA.

2
14. marts 2019 kl. 11:39

DI er formentlig den største lobbyist her i DK. Måske næst efter landbruget. Der er sikkert meget man kan være ked af, uden det har nogen betydning overhovedet. Det er blot politiske markeringer, og gerne fra navngivne enkeltpersoner, som fremmer deres ego.

Mvh

1
14. marts 2019 kl. 10:39

Jamen, - de er jo allerede 'åbne' for overvågning fra Kina (Huawei) og USA (Cisco osv + NSA) ? ? ?