Dansk Industri frygter kundetab til Sverige ved ny cyberlov

Illustration: Flickr.com / News Øresund - Johan Wessman
Dansk Industri er ikke tilfredse med Forsvarsministeriets idé om tvungen cyberovervågning af virksomheder. Især ikke når man i Sverige kan finde alternative løsninger.

Dansk Industri er ikke glade for Forsvarsministeriets nye lovforslag vedrørende cyberovervågning. Ifølge Dansk Industri indebærer forslaget, at Center for Cybersikkerhed får autoritet til at tiltvinge sig adgang til udvalgte virksomheders data, heriblandt data fra den enkelte medarbejders computer og mobiltelefon.

Det skriver Berlingske.dk.

Sverige er ligesom Danmark i færd med forslag til nye cyberlove, men til trods for de mange paralleller i de to landes lovforslag indeholder svenskernes ingen tvang. Digital direktør i Dansk Industri Lars Frelle Petersen er bekymret for, at risikoen for tvungen adgang til data kan få indflydelse på virksomhedernes forretning og resultere i et tab af kunder til netop Sverige.

»Når internationale virksomheder skal beslutte sig for, hvor de vil stille deres servere eller eventuelt placere et datacenter, så vil de forholde sig til, om det her tvangselement kan spille en rolle, for de vil kunne få svært ved at forklare deres kunder, at de kan risikere, at en efterretningstjeneste kan yiltvinge sig adgang til data. Er det i Danmark, vi skal stille vores servere, eller er det i Sverige?« siger Lars Frelle Petersen

Forsvarsministeriet fortæller i en pressemeddelelse, at virksomheder ikke skal give adgang til al data, medmindre de frivilligt udleverer den til Center for Cybersikkerhed. Tvang af udlevering af data kan dog stadig komme på tale hos virksomhederne, men i så fald vil det være begrænset til virksomhedernes ind- og udgående data, der vil blive overvåget af Center for Cybersikkerhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Per Larsen

DI er formentlig den største lobbyist her i DK. Måske næst efter landbruget.
Der er sikkert meget man kan være ked af, uden det har nogen betydning overhovedet.
Det er blot politiske markeringer, og gerne fra navngivne enkeltpersoner, som fremmer deres ego.

Mvh

  • 1
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize