Dansk Industri: Digitaliseringsminister skal sidde i magtfuldt ministerium

7. december 2022 kl. 09:504
Rikke Hougaard Zeberg
Illustration: DI Digital.
En ny digitaliseringsminister skal ikke have eget ressortministerium, men placeres i et central ministerium, lyder det fra branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danmark har ikke brug for et digitaliseringsministerium, men en digitaliseringsminister placeret i et central ministerium.

Det skriver branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg i en klumme på ITWatch.

Læs også: It-uddannelse sætter rekord på KEA: 81 procent flere har søgt datamatiker-uddannelsen

Dermed lægger hun sig på linje med Anja Monrad, der er Senior Vice President & General Manager, Western Europe i Dell, i den aktuelle debat om, hvordan digitaliseringsdagsordenen bedst føres ud i livet af den kommende regering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig appellerer Rikke Hougaard Zeberg til, at Danmark har brug for en ny digitaliseringsstrategi, der blandt andet skal understøtte løsningerne på klima- og energikriserne. Hun bønfalder den kommende regering om – i modsætning til den tidligere – at indskrive digitalisering i regeringsgrundlaget.

»Et rigtigt godt sted at starte er at udnævne en digitaliseringsminister – og her er krøllen at sørge for, at en ny minister sidder placeret i et centralt magtfuldt ministerium, så indsatsen bliver koordineret på tværs af den offentlige sektor i et tæt samspil med erhvervslivet,« skriver hun.

Også kollegerne i Dansk Erhverv har været ude med lignende ønsker, ligesom it-ordførerne i Venstre og SF har ytret ønske om en minister på området.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. december 2022 kl. 23:39

Der skal oprettes et fuldt funktionelt ministerie, selvstændig minister med departement etc.

De andre forkølede løsninger er lige det makværk, som vi endnu har her Anno 2022 - da vores folkevalgte er it-analfabeter. De ved ved jo ikke bedre.

Enhver har da netmasker ved hønsehuset samt lukker døren til hønsehuset, og ingen som er i besiddelse af normal tankevirksomhed kunne da bruge et sekund på at spørge ræven om dens mening ifm. indretning af en hønsegård - tværtom.

Og ja, de offentlige, statslige samt kommunale systemer er et 'hønsehus', hvor hønsene (ansatte + vores oplysninger) skal beskyttes mod 'rævene' derude ;)

DI Branchedirektøren er blot en lobbyist samt ligeledes Senior Vice President & General Manager for Dell, Western Europe. Så indlægget må kaldes et inserat..https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=inserat&tab=for

3
7. december 2022 kl. 15:05

Det er også kun den ene sætning, direktøren har at sige om en it-minister i ITWatch. Det er tilsyneladende gået hen over hovedet på DI, at regeringen har lanceret en ny digitaliseringsstrategi i år. Med præcis de samme kæpheste som klummeskribentens.

1
7. december 2022 kl. 12:21

»Et rigtigt godt sted at starte er at udnævne en digitaliseringsminister – og her er krøllen at sørge for, at en ny minister sidder placeret i et centralt magtfuldt ministerium, så indsatsen bliver koordineret på tværs af den offentlige sektor i et tæt samspil med erhvervslivet,«

Det er bedst at være forberedt.

Så er spørgsnålet bare, hvor mange 3-liters PFAS-poser er der plads til i en standard mikrobølgeovn?

Det er dog irrelevant, om den nye minister når at komme i arbejdtøjet, inden landet går fallit pga YdeEvneProblematikken. Det har de seneste 26 års (0-) udvikling på området sikret ikke kommer til at ske. "Og det var Danmark..."

(En vis sarcasme må påregnes her.)