Dansk hostingfirma knaldet af Microsoft for licensrod

Hostingfirmaet Talk Active har brugt Microsofts serversoftware uden at have de nødvendige licenser i orden. Nu har selskabet måtte bøde med et hemmeligt beløb til Microsoft.

Det danske hostingfirma Talk Active anvendte kopier af Microsofts Windows Server 2003 uden at have licenserne i orden. Det koster nu firmaet et ikke-oplyst beløb i bod til Microsoft.

Det skriver CRN.dk.

Ifølge Microsoft havde Talk Active tidligere udbudt hostingtjenester baseret på Microsofts platform med en SPLA-licensaftale med Microsoft.

Den aftale var imidlertid udløbet, da Microsoft i 2009 opdagede, at Talk Active fortsat tilbød tjenesterne, selvom firmaet altså ikke længere havde en gyldig licens.

Talk Active forklarer til CRN, at balladen skyldtes, at firmaet ikke havde overblik over licensreglerne, som ifølge Talk Active endvidere blev ændret undervejs.

De to parter vil ikke oplyse, hvor stort et beløb Talk Active skal betale i bod. Ifølge Microsoft er der tale om et væsentligt beløb, men Talk Active betegner ifølge CRN erstatningen som et mindre beløb.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Moeslund

Jeg havde selv hosting hos Talkactive i en periode, men da jeg ikke havde fået en eneste mail i 5 dage prøvede jeg at kontakte firmaet, men ingen svarede på mails, ingen besvarede telefon opkald. Efter 5 dage fik jeg noget online support og fik at vide at mine mails for 10 dage var slettet! Ingen yderlige hjælp :-(

Så at der er rod i licenserne kan ikke undre mig.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere